To αγόρι μου δεν με αφήνει να βγω και να ντυθώ όπως θέλω!

To αγόρι μου δεν με αφήνει να βγω και να ντυθώ όπως θέλω!

Το queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Πραγματικά δεν αντέχω αντέχω άλλο! Είμαι 18 χρονών σε μια ηλικία που μια κοπέλα θέλει και λίγο να βγαίνει να περνάει καλά και να βάζει και ένα ρούχο που να μην προκαλεί φυσικά αλλά να την αναδεικνύει και να τονίζει το καλό σώμα της χωρίς να γίνεται προκλητική , θέλει επίσης παρόλο που ανήκει σε μια σχέση να μην χάνει την επαφή με τους φίλους της και της φίλες της αλλά βέβαια όλα με μέτρο! τι γίνεται όμως όταν το αγόρι της της απαγορεύει να είναι κοινωνική να ντύνεται όπως θέλει , να την πιέζει να νευριάζει με το παραμικρό αλλά να λέει πως αυτά τα κάνει για το καλό της ; Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Όλο με πιστεύει όσο τίποτα και με αγαπάει και όλο μου λέει τι να κάνω! Τα έχω κι εγώ χαμένα . Έχει και τα καλά του βέβαια γιατί είναι σοβαρός , ειλικρινής και εντάξει αλλά δεν είμαι 30! Είμαι 18! δεν έχω ζήσει τίποτα ακόμα . και όλο βρίζει φωνάζει και μιλάει άσχημα! τι θα κάνω ;

Η απάντηση του Queen.gr

Έχουμε να κάνουμε με ένα δείγμα παθολογικής ζήλιας. Η ζήλια καλή μου με μέτρο και σε μικρό βαθμό είναι θεμιτή σαν ένδειξη επιθυμίας- εδώ όμως περνάμε στο επίπεδο που αυτό υπονομεύει την προσωπική έκφραση και ελευθερία του άλλου. Η ζήλια ΔΕΝ είναι ένδειξη αγάπης. Μην ξεγελιέσαι. Τι πρέπει να κάνεις;

Να αναρωτηθείς και να αναλογιστείς πολύ προσεκτικά:

- Αν αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο στο σημείο που θα προσπαθήσεις να τον κάνεις να κατανοήσει και να ξεπεράσει κάπως το πρόβλημά του. Να ξέρεις όμω ςπως οι άνθρωποι ωριμάζουν αλλά κατά βάση μένουν οι ίδιοι.

- Μπορεί να σε αγαπάει όντως όπως λες όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι σημαίνει αγάπη με αποτέλεσμα να σε πνίγει. Η καχυποψία και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι στοιχεία βασικά του χαρακτήρα του που δεν θα εξαφανιστούν ποτέ- μπορούν ενδεχομένως όμως να μετριαστούν. Προφανώς είχε κάποια δυσάρεστη εμπειρία, μεγάλωσε με αυτές τις αντιλήψεις ή το πιο πιθανό: χαμηλή αυτοεκτίμηση.

-Το ότι σε πιστεύει είναι καλό... αλλά πώς το κάνει ακριβώς όταν την ίδια στιγμλη σε αμφισβητεί; Θα πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν δίνεις δικαίωμα- ούτε θες να κυκλοφορείς σαν stripper έξω. Να του δώσεις να καταλάβει ότι η απάτη δεν χρειάζεται ντουντούκα για να γίνει. Αν ήθελες να χαλάσεις τη σχέση σας και να κάνεις κάτι και με ράσα ακόμη θα το κατάφερνες.

-Μην σε στενοχωρούν και μη σε επηρεάζουν τα όσα λέει. Μην ξεχνάς ότι όπως εκείνος έχει μία προσωπικότητα, την οποία δεν παρακάμπτει μέσα στη σχέση και απαιτεί τα θέλω του με το να εκφράζει τη ζήλια, την καχυποψία... έτσι κι εσύ πρέπει να εκφράσεις τη δική σου φωνή- διαφορετικά δεν υπάρχει σχέση.

- Ή θα το αποδεχτεί ή γεια σας. Άνθρωπος που δε σε σέβεται και σε θέλει υποχείριο δεν είναι για σένα. Θα εκφράσεις ήρεμα τις ανάγκες σου και θα κάνεις αυτά που θες να κάνεις. Θα βγεις με τις φίλες σου και τους δικούς σου ανθρώπους και θα αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου.

- Από ό, τι καταλαβαίνω δεν κάνεις κάτι το οποίο θα ενοχλούσε έναν άλλον άνθρωπο με τον οποίο έχεις σχέση. Σου αρκεί να είσαι με έναν άνθρωπο που σε αγαπάει και αγαπάς αλλά τελικά σε κάνει δυστυχισμένη; Δεν λέω να κάνεις κάτι ακραίο, απλά να ζήσεις τη ζωή σου όπως θες, με τη σχέση να είναι μέρος της ζωής σου και όχι η ζωή σου να καθορίζεται από τη σχέση σου.

Άσε το σύντροφό σου να καταλάβει ότι κάνει λάθος στον τρόπο που σκέφτεται και δρα και δείξε του τι σημαίνει σχέση όχι με τσακωμούς, αλλά με αλλαγή στάσης ζωής. Διαφορετικά η κτητικότητά του θα σε κουράσει.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.