Οι ευκαιριακές σχέσεις στο μικροσκόπιο: Τα θετικά και τα αρνητικά των one night stands (και όχι μόνο)

Οι ευκαιριακές σχέσεις στο μικροσκόπιο: Τα θετικά και τα αρνητικά των one night stands (και όχι μόνο)

Γιατί όλα έχουν πάντοτε δύο πλευρές!

Οι σχέσεις της μιας βραδιάς ή τελοσπάντων οι σχέσεις που περιλαμβάνουν περιστασιακά μόνο sex και τίποτα παραπάνω, είναι ένα μεγάλο και ατελείωτο θέμα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι συγκεκριμένες σχέσεις, έχουν γίνει τόσο πολύ της μόδας που πλέον φαντάζει ιδιαίτερο και περίεργο δύο άνθρωποι να έχουν κανονικό δεσμό. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι κυρίως η έλλειψη χρόνου και διάθεσης, αλλά αν μας ρωτάτε πάνω απ' όλα είναι αυτή η αλλόκοτη εμμονή της κοινής γνώμης με το sex η οποία ωθεί τους νέους ανθρώπους σε ευκαιριακές σχέσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν καθαρά βιολογικές και φυσικά όχι συναισθηματικές ανάγκες. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που υποστηρίζει ότι εφόσον η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση μεταξύ των ανθρώπων έχει πια χαθεί, γιατί να χαθεί και το sex που στο κάτω κάτω δεν κάνει και πουθενά κακό; Εδώ λοιπόν, σας έχουμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά μίας ευκαιριακής σχέσης και τα συμπεράσματα δικά σας...

1. Είναι άριστη ευκαιρία για πειραματισμούς: Η αλήθεια είναι, ότι τα πειράματα και τις ευκαιρίες που δίνει ένα one night stand δεν τις δίνει εύκολα μία σχέση. Αφενός μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας εντελώς ελεύθερο και να κοιτάξετε αποκλειστικά και μόνο τη δική σας ικανοποίηση, δεν έχετε και καμιά υποχρέωση στον άλλο άλλωστε, και αφετέρου οι εν λόγω εμπειρίες είναι ικανές να σας γεμίσουν... σοφία, ναι καλά ακούσατε, καθώς όσο περισσότερες ερωτικές περιπέτειες έχει στη ζωή του κάποιος, τόσο πιο εύκολα μπορεί να αφοσιωθεί σε έναν άνθρωπο όταν έρθει η ώρα. Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά εξάλλου.

2. Είναι εντελώς απαλλάγμενες από άγχη και ανασφάλειες: Γιατί δεν τηλεφώνησε; Πότε θα τον ξαναδώ; Μήπως τον χάλασε κάτι στο σώμα μου; Ερωτήσεις που σίγουρα δεν πρόκειται να θέσετε στον εαυτό σας αν δεν είστε σε σχέση. Το καλό με τα one night stands εκτός του ότι είναι πλήρως απαλλαγμενα από συναισθήματα, σας βοηθούν να αποβάλλετε τα κλασικά γυναικεία άγχη διότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να καλοπερνάτε την ώρα που είστε μαζί του και τίποτα παραπάνω. Από μία άποψη το κρίνουμε απόλυτα υγιές!

3. Χρειάζεται λιγότερη δουλειά από μία σχέση: Ε αυτό κι αν είναι δεδομένο και απολύτως κατανοητό. Σε μία σχέση θα πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου και φυσικά να σκέφτεσαι διπλά πριν κάνεις το οτιδήποτε. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει στις συγκεκριμένες σχέσεις που έχουμε θέσει επί τάπητος! Σίγουρα το να έχεις αγόρι είναι υπέροχο, αλλά όταν είσαι πιεσμένη με τη δουλειά και δεν έχεις χρόνο ούτε για τον εαυτό σου, ένα sex στα γρήγορα με κάποιον που δεν σου ζητά τίποτα παραπάνω, ακούγεται ιδανικό!

4. Έχεις αμέτρητες ιστορίες να διηγηθείς: Φέρτε στο μυαλό σας λίγο τις συνατήσεις των ηρωίδων της αγαπημένης μας σειράς Sex & The City. Αν όλες τους είχαν από μία σχέση, δεν θα ήταν άκρως βαρετές οι συζητήσεις τους; Αυτό που λέμε με λίγα λόγια, είναι ότι οι εμπειρίες σας, αποτυχημένες και μη, μπορούν να προκαλέσουν άφθονο γέλιο στην παρέα σας και φυσικά αφορμή για συζήτηση, μία ωραία βραδιά με λίγο κρασάκι. Αφήστε δε, που όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτάς, τόσο ευκολότερα είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις κάτι... σκάρτο! Δεν είπαμε να γίνετε και Samantha, αλλά και οι γιαγιάδες μας που γνώρισαν έναν και μόνο άντρα στη ζωή τους, πιστεύετε ότι το περηφανεύονται;

Εκτός βέβαια από τα θετικά της όλης υπόθεσης, υπάρχουν και κάποια αρνητικά όσον αφορά στις σχέσεις της μίας βραδιάς, και επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κατηγορηθούμε ότι εξετάζουμε τα θέματα μονόπλευρα, ιδού και κάποια από αυτά...

1. Υπάρχει περίπτωση έρωτα: Καλές είναι οι ευκαιριακές σχέσεις αλλά όταν απουσιάζουν πλήρως τα συναισθήματα και υπάρχει μόνο η σωματική έλξη. Αλλά δυστυχώς για εμάς φίλες μου, επειδή είμαστε γυναίκες, τουτέστιν πιο ευάλωτες και συναισθηματικές, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έρωτα και τότε έχουμε πρόβλημα! Αν λοιπόν αρχίσετε να αισθάνεσετε παραπάνω πράγματα για τον... sex buddy σας, ή το λέτε και ότι γίνει, ή την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και βαριά καρδιά. Καλώς ή κακώς ο έρωτας δεν ήταν στη συμφωνία κι εσείς μόλις την παραβήκατε!

2. Ρισκάρετε την υγεία σας: Ναι μπορεί να σας ακουστεί κάπως όλο αυτό, αλλά να ξέρετε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αφροδίσιου ειδικά σε τέτοιες σχέσεις. Αφενός μπορεί να έχετε και να μην το γνωρίζετε, κάτι που ισχύει και για τον παρτενέρ, αλλά επίσης, υπάρχει και η πιθανότητα να είναι ενήμερος της κατάστασης και πολύ απλά να μην τον ενδιαφέρει να σας το πει, γιατί δεν τον ενδιαφέρετε σαν άνθρωπος! Σκληρό μεν, λογικό δε... Προσοχή λοιπόν!

3. Ρισκάρετε γενικότερα: Συνήθως αυτές οι σχέσεις, μόνο sex και τίποτα παραπάνω, δεν έρχονται έπειτα από συζήτηση ή μία έξοδo για φαγητό. Το αλκοόλ είναι άφθονο, η διάθεση για sex έντονη, αλίμονο, κι εσείς, επειδή είστε ένα κορίτσι μόνο και απροστάτευτο, κάνετε τα πάντα για να ενισχύσετε κάτι τέτοιο! Δεν σας λέμε ότι όλοι οι άντρες είναι τέρατα και ανώμαλοι, ίσα ίσα, αλλά πείτε ότι πέφτετε στην περίπτωση, τι κάνετε; Μάλλον δέχεστε την μοίρα σας διότι και να θέλετε να φύγετε, παραπατάτε από την μέθη! Ακόμα και να έχετε κάποιον με τον οποίο βρίσκεστε πιο συχνά, μην μας πείτε ότι μέσα στην μαύρη νύχτα θα έρθει να σας μαζέψει εκείνος για να πάτε σπίτι του. Ταξάκι αν έχετε λεφτά, αλλιώς συγκοινωνία και ο θεός βοηθός!

4. Ωθεί σε πισωγυρίσματα: Μπορεί να σχοληθήκατε ευκαιριακά με κάποιον για να ξεχάσετε τον πρώην και να συνέλθετε από έναν οδυνηρό χωρισμό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι, ότι όταν συνειδητοποιήσετε πόσο κούφιο και ανούσιο είναι όλο αυτό, αν δεν έχετε ήδη ερωτευτεί τον καινούριο, θα γυρίσετε πίσω στον πρώην και μάλιστα γονατιστή! Γι' αυτό λοιπόν σκεφτείτε καλά πριν κάνετε το οτιδήποτε...

Διαβάστε επίσης:

Πώς να τον κατακτήσετε ανάλογα με το ζώδιό του!

Έρευνα που μιλάει με νούμερα: πόσο διαρκεί το ιδανικό σεξ

Γλώσσα του σώματος: Η αλάνθαστη μέθοδος για να καταλάβετε ότι σας θέλει!Για