Τι είδους γυναίκα θέλουν πραγματικά οι άντρες δίπλα τους;

Τι είδους γυναίκα θέλουν πραγματικά οι άντρες δίπλα τους;

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά;

Πολλά έχουν ειπωθεί για την ιδανική γυναίκα. Την εξωτερική της εμφάνιση, το στυλ της, πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στο κρεβάτι και χιλιάδες τα κόλπα που διαδίδονται γενεά προς γενεά για να ρίξεις έναν άντρα. Εσύ, θέλεις έναν άντρα που πέφτει με... κόλπα; Μήπως προτιμάς κάποιον που θα θέλει συνειδητά να είναι μαζί σου; Εάν βρεις αυτόν τον έναν ή κάποιον αξιόλογο άντρα, οι γνωστές "συμπεριφορές" δεν θα πιάσουν. Θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από αυτό. Να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να είσαι αληθινή, χωρίς να μοιάζεις γραφική. Για έναν άντρα που ξέρει τι ζητά και έχει λογικές απαιτήσεις, η ιδανική γυναίκα:

1. Τον ενθαρρύνει να κυνηγήσει τους στόχους του, αλλά δεν τον μανατζάρει. Δεν τον χειρίζεται. Τον εμπιστεύεται και τον θεωρεί ικανό να πάρει τις σωστές αποφάσεις για τη δική του ζωή.

2. Δεν προσπαθεί να τον κάνει να ζηλέψει. Ξέρει την αξία της και την ικανότητά του να την αναγνωρίσει. Δεν νιώθει την ανάγκη να τον ξεγελάσει ή να παίζει θέατρο και παιχνίδια προκειμένου να τον κάνει να δει τι έχει δίπλα του ή τι χάνει.

3. Δεν πάσχει από το σύνδρομο της πριγκίπισσας. Απαιτεί να της φέρεσαι με σεβασμό- επειδή την αγαπάς και όχι επειδή είναι μια γυναίκα που για κάποιο λόγο δικαιούται προσοχή χωρίς να την αξίζει. Θέλει να της φέρεσαι με τον ίδιο σεβασμό που αποδίδεις σε φίλους και οικογένεια, ενώ ταυτόχρονα σου δείχνει με τον τρόπο της πως είναι σίγουρη ότι ακριβώς αυτό θα κάνεις. Μια γυναίκα με ποιότητα, δεν θα επειλέξει ποτέ να είναι με έναν άντρα που δεν σέβεται εκείνη και τους δικούς της.

4. Έχει δική της, προσωπική ζωή, που δεν περιλαμβάνει τον άντρα. Φίλους, hobbies, καριέρα, οτιδήποτε. Έχει αυτοπεποίθηση και είναι αρκετά ανεξάρτητη ώστε να μη χρειάζεται την παρέμβαση ή την παρουσία του συντρόφου της σε κάθε τομέα της ζωής της.

5. Δεν χρειάζεται να το καλοσκεφτείς για να την καλέσεις σε δείπνο στο σπίτι των γονιών σου, σε barbecue με τους παλιούς συμφοιτητές σου, σε event με τους συναδέλφους σου. Ξέρει να συμπεριφερθεί σωστά σε κάθε περίσταση. Είναι αρκετά ώριμη ώστε να μην χρειάζεται να κάνει προσπάθεια για να μοιάζει συμπαθής και αρκετά χαλαρή για να καταφένει να περνά καλά με την παρέα σου, χωρίς όμως να περνά τα όρια και να σε εκθέτει, σαν ανώριμο κοριτσάκι.

6. Ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλεια, σημαίνει όμως ότι θέλει συνεχώς να βελτιώνεται. Δεν χρειάζεται να της πεις εσύ πώς να λύσει ένα πρόβλημα στη ζωή της. Έχει την επίγνωση και τη διάθεση να διορθώνει τα λάθη της, είτε στα αμιγώς προσωπικά της ζητήματα, είτε στη σχέση σας, ακόμη και στην εμφάνισή της. Έχει ανάγκη από σύντροφο, όχι από προστάτη.

7. Όταν βρίσκεται σε μία περίσταση που δεν γνωρίζει κανέναν, έχει το θάρρος να συστηθεί ευγενικά από μόνη της, δίνοντας το χέρι με χαμόγελο και να μην κάθεται κολλημένη πάνω σου περιμένοντας να τη συστήσεις ως κοπέλα σου. Επίσης, όταν συστηθεί της είναι αρκετό να παρουσιάσει απλά τον εαυτό της και όχι να πει: "Είμαι η κοπέλα/γυναίκα του Χ."

8. Ένας λογικός και όχι υπερβολικά συντηρητικός εργοδότης, θα μπορούσε να την προσλάβει και μόνο κοιτώντας τους λογαριασμούς της στα social media. Το προφίλ της δείχνει μια έξυπνη, πνευματώδη γυναίκα, με γούστο, χιούμορ, καθόλου πρόστυχη και προκλητική, αλλά πολύ γλυκιά κι ευχάριστη. Δεν έχει πρόβλημα να σχολιάσει ή να γράψει κάτι προσωπικό, ξέρει όμως να το κάνει χωρίς να εκτίθεται.

9. Δεν ντέπεται στο sex. Αν δεν θέλει να κάνει κάτι θα είναι ξεκάθαρη, αλλά δεν θα αντιδράσει με "ίοοοουυ", "άσε μεεεε" και τα γνωστά "μπλιαξ". Είναι γυναίκα, δεν είναι μωρό. Δεν φοβάται να πειραματιστεί και να μιλήσει μαζί σου για το sex - είναι ενήλικη και την ενδιαφέρει όσο κι εσένα να κρατήσει το πάθος ζωντανό!

10. Έχει δική της άποψη για τα περισσότερα πράγματα. Δεν συμφωνεί πάντα με όσα λες για να μη σου πηγαίνει κόντρα, ούτε φυσικά σε εκνευρίζει επιμένοντας. Είναι σε θέση να κάνει συζήτηση με επιχειρήματα, χωρίς να ουρλιάζει.

11. Δεν θα κάνει πλάκα ποτέ στους δικούς της ή στους φίλους της για σένα. Πόσο μάλλον να σε προσβάλλει μπροστά στους δικούς σου φίλους. Επίσης φράσεις όπως: "Εσείς οι άντρες αυτό... εκείνο και το άλλο" απαγορεύονται.

12. Ξέρει τι θέλει από τη ζωή της. Δεν αλλάζει τις αξίες και τους στόχους της ανάλογα με τον εκάστοτε γκόμενο που την ενδιαφέρει.

13. Αισθάνεσαι τυχερός που βγαίνεις μαζί της, γιατί ξέρεις ότι δεν θα έβγαινε με οποιονδήποτε απλά για να είναι με κάποιον. Δεν φοβάται να είναι single και τα έχει καλά με τον εαυτό της. Ξέρεις ότι βγαίνει μαζί σου επειδή της αρέσεις και πιστεύει ότι θα βοηθήσετε ο ένας τον άλλον να μάθετε πράγματα, να γίνετε καλύτεροι, να πάτε μπροστά. Μαζί αλλά και ανεξάρτητα.

Μήπως κορίτσια πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε και λίγο τι θα θέλατε να έχετε απέναντί σας αν ήσασταν άντρας;