Το Angel του οίκου Mugler είναι ένα, αιώνια avant garde, εθιστικό άρωμα φαινόμενο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το Angel του οίκου Mugler είναι ένα, αιώνια avant garde, εθιστικό άρωμα φαινόμενο

Και πρέπει να το γνωρίσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς

Το άρωμα Angel του οίκου Mugler έκανε το ντεμπούτο του το 1992 και ήταν η πρώτη φορά που το στιλ του master Thierry Mugler μεταφράστηκε σε άρωμα. Με μυαλό χιλιάδων ετών μπροστά από την εποχή του, ο Thierry Mugler θέλησε να δημιουργήσει ένα πραγματικό, οσφρητικό μανιφέστο, μία φαντασία που θα αντικατοπτρίζει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο και τη μόδα: Να είσαι εκεί που δεν σε περιμένουν, να είσαι απρόβλεπτος. Το αποτέλεσμα ήταν ένα signature άρωμα που δεν έμοιαζε με τίποτα που είχε ξαναμυρίσει –ούτε και ονειρευτεί- κανείς.

image003 copy copy

Το Angel είναι ο καρπός του οράματός του, της αστείρευτης φαντασίας του και της αδιαπραγμάτευτης ελευθερίας του. Είναι ένα άρωμα-πρόσκληση στον ασυνήθιστο κόσμο του που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό των τρυφερών και γλυκών του αναμνήσεων με εικόνες του αχανούς διαστήματος. Αυτή η avant garde δημιουργία σε μεταφέρει πέρα από τον χώρο και τον χρόνο σε ένα άγνωστο σύμπαν όπου η γυναίκα μετατρέπεται σε μία συναρπαστική, glamorous και πολύπλευρη ηρωίδα!

image006 copy

Διαφορετικό, μοναδικό, συναρπαστικό, ανεξήγητο… το Angel άνοιξε μία νέα οσφρητική κατηγορία, τα gourmand oriental στην οποία εντάχθηκαν και άλλα αρώματα όμως κανένα δεν κατάφερε να μιμηθεί την επιτυχία του. Σε αυτή συνέβαλλε τόσο ο πολύτιμος χυμός του όσο και το εμβληματικό, μπουκάλι του που το μετέτρεψε σε ένα αστέρι το οποίο –πλέον- λάμπει σε όλο τον κόσμο. Για την δημιουργία του μπουκαλιού που θα έκλεινε μέσα του αυτόν τον μοναδικό χυμό, ο οίκος εμπιστεύθηκε τον οίκο Verreries Brosse που είναι από τους παλαιότερους οίκους που ασχολούνται με το γυαλί και έχουν τη βάση τους στη Νορμανδία, στη νοτιοδυτική πλευρά της Γαλλίας. Χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια δουλειάς για να δημιουργηθεί το πρώτο μπουκάλι με τις μοναδικές λεπτομέρειες που αποτέλεσε πρωτιά για τον κόσμο των αρωμάτων.

image008 copy

Μία ακόμη πρωτιά ήταν και το ότι το συγκεκριμένο, objet d’ art μπουκάλι ξαναγέμιζε δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να έχουν ένα πραγματικό άρωμα-κόσμημα στο μπουντουάρ τους. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε υπηρεσία γεμίσματος και service μπουκαλιού γιατί ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει ένα μπουκάλι που θύμιζε έργο τέχνης και είχε την ανάλογη αξία.

image009 copy copy

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τόσο το Αngel eau de toilette όσο και το eau de parfum γίνονται ανάρπαστα ανά τον κόσμο τόσο από το –εδώ και χρόνια- φανατικό κοινό όσο και από γυναίκες που τώρα μυούνται στον υπέροχα διαφορετικό κόσμο του Thierry Mugler. Mήπως είσαι και εσύ μία από αυτές; Επισκέψου το κοντινότερο σε εσένα κατάστημα notos, γνώρισε το άρωμα θρύλος από κοντά και μπες σε έναν κόσμο όπου η αγγελική πρωταγωνίστρια είσαι εσύ!