Γιατί δεν πρέπει να παραλείπεις το πρωινό και το δεκατιανό;

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπεις το πρωινό και το δεκατιανό;

 Ο «μαγικός» αριθμός ημερησίως είναι τα 6 γεύματα, εκ των οποίων το πρώτο και πιο σημαντικό είναι φυσικά το πρωινό, το οποίο οι περισσότεροι τείνουμε να παραμελούμε σχεδόν σχολαστικά. 

Αν ζητούσες από τους περισσότερους να μοιράσουν την ημέρα σε γεύματα, πιθανότατα θα τη χώριζαν σε δύο κομμάτια, μεσημεριανό και βραδινό. Μπορεί διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και ειδικοί να επιμένουν πως όσα περισσότερα τα γεύματα, τόσο πιο ισορροπημένη η διατροφή αλλά όπως φαίνεται ελάχιστοι το παίρνουν στα σοβαρά και το τηρούν. Το πρωινό έχει αντικατασταθεί με μία, δύο, τρείς κούπες καφέ και τα ενδιάμεσα γεύματα με κάτι πολύ πρόχειρο, συνήθως καθόλου ωφέλιμο ή και με… αέρα κοπανιστό.

Σαφώς, οι επιταχυμένοι ρυθμοί της ρουτίνας, δεν μας επιτρέπουν ούτε ανάσα να πάρουμε, αλλά όσο απαιτητική και αν γίνεται η καθημερινότητα, πάντα πρέπει να υπάρχει χώρος και χρόνος να τραφούμε σωστά. Ιδανικά δεν θα έπρεπε να απέχουν παραπάνω από 4 ώρες δύο γεύματα μεταξύ τους. Ο «μαγικός» αριθμός ημερησίως είναι τα 6 γεύματα, εκ των οποίων το πρώτο και πιο σημαντικό είναι φυσικά το πρωινό, το οποίο οι περισσότεροι τείνουμε να παραμελούμε σχεδόν σχολαστικά. Μπορεί το πρωί που έχεις μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, να είναι πως χρειάζεσαι επειγόντως καφέ αλλά μάντεψε, τελικά σου λείπει και κάτι επιπλέον! Ακόμη και αν εσύ επιμένεις να το παραβλέπεις, η Nature Valley ευτυχώς, έχει φροντίσει να… σου ανοίξει τα μάτια!

prwino 1

Συγκεκριμένα το γεύμα του πρωινού, έχουμε το περιθώριο να το φάμε μέχρι και τις πρώτες δύο ώρες αφού έχουμε ξυπνήσει. Το πρωινό είναι πιο πολύτιμο και από την πρώτη κούπα καφέ, καθώς μας παρέχει 20-35% ενέργεια, όση χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα που ξεκινάνε την ημέρα τους με ένα πλούσιο γεύμα, λειτουργούν καλύτερα πνευματικά, έχουν βελτιωμένη μνήμη, καλύτερη συγκέντρωση και απόδοση εγκεφάλου, ενώ παρατηρείται σε αυτούς χαμηλότερος δείκτη μάζας σώματος. Αν δεν θες ο οργανισμός σου να υπολειτουργεί, οι μπάρες πρωτεΐνης Nature Valley Protein είναι η ιδανική επιλογή για να κάνεις αύριο το πρωί ένα δυναμικό ξεκίνημα. Συγκεκριμένα περιέχουν 10g πρωτεΐνης, που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της κανονικής κατάστασης των οστών. Δεν χρειάζεται να χάσεις λεπτό από τον ύπνο σου ή να αγχωθείς για το που θα βρεις το χρόνο να ετοιμάσεις το γεύμα σου. Αρκεί να έχεις μία συσκευασία στο ντουλάπι σου και να την απολαύσεις μαζί με τον καφέ σου. Οι μοναδικές γεύσεις σοκολάτας και αλμυρής καραμέλας είναι το ιδανικό wake up call που χρειαζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα.

prwino 2

Εκτός από το πρωινό, εξίσου σημαντικό είναι το δεκατιανό, το μίνι γεύμα που βρίσκεται ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό ή ανάμεσα σε μεσημεριανό και βραδινό. Η σημασία του είναι τεράστια, αφού χάρης αυτό, η πείνα μετριάζεται, συνεπώς και το «τσιμπολόγημα» τροφών χαμηλής διατροφικής αξίας που οδηγούν σε υπερκατανάλωση και παχυσαρκία στις μικρότερες ηλικίες. Αν μέσα στην ημέρα ο χρόνος είναι περιορισμένος για να προετοιμάσεις κάποιο γευστικό σνακ, μπορείς να φροντίσεις βάζοντας απλά στην τσάντα σου, μία συσκευασία Sweet and Salty μπάρες της Nature Valley. Ειδικά αν είσαι από τα κορίτσια που δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη διατροφή και τη γεύση τους, οι δύο λαχταριστοί συνδυασμοί από φιστίκια και βρώμη ολικής άλεσης με λαχταριστό φιστικοβούτυρο ή πραγματική μαύρη σοκολάτα, θα σε ξετρελάνουν! Χωρίς γλουτένη, συντηρητικά, τεχνητά χρώματα και αρώματα, είναι ο τρόπος να «ξεγελάσεις» τον οργανισμό σου όταν ζητάει απεγνωσμένα κάτι γλυκό. Το ίδιο λαχταριστές είναι και οι μπάρες της σειράς Nature Valley Crunchy, από βρώμη 100% ολικής άλεσης και μέλι. Μπορείς να τις δοκιμάσεις σε πέντε διαφορετικές γεύσεις: Κράνμπερι, μέλι, μαύρη σοκολάτα, μήλο και φιστικοβούτυρο.

prwino 3

Πλέον που γνωρίζεις τη σημασία του κάθε γεύματος, με τις παραπάνω προτάσεις θα κάνεις «στροφή», κι από εκεί η σωστή διατροφή για σένα θα είναι πλέον μονόδρομος. Οι μπάρες της Nature Valley δεν αφήνουν καμία δικαιολογία και εσύ μην μπορώντας να προσπεράσεις κανένα γεύμα, θα αποκτήσεις νέες διατροφικές συνήθειες. Οι επιλογές είναι τόσο λαχταριστές που απλά θα ανυπομονείς να έρθει η στιγμή για #snacktime!