Πέντε tips για να κάνεις το διάλειμμα στη δουλειά πιο συναρπαστικό

Πέντε tips για να κάνεις το διάλειμμα στη δουλειά πιο συναρπαστικό

...ακόμη και στο γραφείο να νιώθεις like a queen!

Ένας παράγοντας που έχει μεγάλη σημασία για την απόδοσή σου στο γραφείο, όσο κι αν τον υποτιμάς μερικές φορές, είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στο διάλειμμά σου. Μερικές φορές, το φορτωμένο πρόγραμμα και τα «τικ» που πρέπει να μπουν διπλά από την ημερήσια λίστα υποχρεώσεων, σε στρεσάρουν και δεν μπορείς να δεις καθαρά πόσο ανεκτίμητος είναι. Επειδή πρέπει να καταλάβουμε, πως δεν είμαστε τα κινητά μας τηλέφωνα, για να περιμένουμε μέχρι να ξεμείνουμε εντελώς από μπαταρία ώστε να «επαναφορτίσουμε», παρακάτω σου ετοιμάσαμε μία λίστα από δοκιμασμένα tips, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα του διαλείμματός σου στο γραφείο, την ποιότητα του κολατσιού σου, ώστε ακόμη και στο γραφείο να νιώθεις like a queen!

DIALEIMMA VALLEY

1. Πάρε μία βαθιά ανάσα

Στο διάλειμμά σου, απαραίτητα θα αφήνεις το χώρο του γραφείου σου. Ειδικά αν τις περισσότερες ώρες είσαι καθισμένη, θα αφιερώνεις ένα λεπτό από το διάλειμμά σου για να στέκεσαι όρθια, ώστε το σώμα σου να απλώνει, ενώ συγχρόνως θα παίρνεις βαθιές ανάσες χαλάρωσης. Προσπάθησε ο χώρος που περνάς το διάστημα του διαλείμματος, να είναι μακριά από οθόνες. Αν υπάρχει η δυνατότητα, επίλεξε να βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτερικό χώρο, να έρχεσαι σε επαφή με τη Φύση, ώστε να αναζωογονείσαι από τον καθαρό αέρα και να γεμίζεις θετική ενέργεια.

DIALEIMMA 2

2. Δώσε συναρπαστική γεύση στο διάλειμμά σου!

Εκτός από το καθημερινό σου ταπεράκι, έχε πάντα στο συρτάρι του γραφείου σου εύκαιρο ένα γευστικό σνακ. Όχι όμως το οποιοδήποτε. Επίλεξε τις λαχταριστές μπάρες της Nature Valley, Sweet and Salty, με φιστίκια και βρώμη ολικής άλεσης, με επικάλυψη λαχταριστό φυστικοβούτυρο ή πραγματική μαύρη σοκολάτα. Χωρίς τεχνητά αρώματα, χρωστικές ουσίες ή συντηρητικά, οι μπάρες της Nature Valley, πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι η απάντηση όταν το στομάχι σου «παραπονιέται» για γλυκό. Η αλμυρή και συγχρόνως γλυκιά αίσθηση που αφήνουν στο στόμα θα σε καταπλήξει και υπόσχεται να δώσει μία τελείως διαφορετική νότα στα αφόρητα πρωινά της Δευτέρας που «πνίγεσαι» από υποχρεώσεις. Θα σου φτιάξει αναμφίβολά τη διάθεση!

DIALEIMMA 3

3. Φάε σωστά

Κανένας δεν θα σε ανακηρύξει «ήρωα» της εταιρίας αν μείνεις νηστική για να δουλέψεις λίγα λεπτά παραπάνω. Στην εργασία πρέπει να τρεφόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα διότι αλλιώς ο οργανισμός μας, θα μας ανταμείψει με ένα γερό και αναπόφευκτο… πονοκέφαλο στα μισά της ημέρας. Το φαγητό που παίρνεις μαζί σου, πρέπει να είναι κάτι που ευχαριστιέσαι πραγματικά και μπορεί να σε χορτάσει.

DIALEIMMA 4

4. Επικοινώνησε!

Κατά προτίμηση, όχι από το κινητό σου. Πέρνα το χρόνο του διαλείμματος με κάποιον συνάδελφο, συζητώντας οτιδήποτε σας ενδιαφέρει εκτός γραφείου. Είναι πραγματικά συναρπαστικό πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις από άτομα που περνάτε κάθε μέρα τόσες ώρες μαζί αλλά δεν έχετε καταφέρει να ανταλλάξετε κάτι παραπάνω, πέρα από επαγγελματικές κουβέντες. Ακόμη και ένα σύντομο small talk, θα καταφέρει να αποφορτίσει και τους δύο σας με μεγαλύτερη ευκολία, από ό,τι αν τρώτε σιωπηλοί το κολατσιό σας, σκεπτόμενοι τον όγκο εργασίας που σας περιμένει πίσω στο γραφείο.

DIALEIMMA 5

5. Μην κολλάς στη ρουτίνα

Οι περισσότεροι στο χώρο εργασίας έχουμε μία πεπατημένη «ιεροτελεστία» για το πώς θα κυλήσει η ημέρα, εκτός φυσικά απροόπτου. Όσο κι αν νομίζουμε ότι αυτό βοηθάει, στην πραγματικότητα καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να κάθεσαι στο ίδιο σημείο ή να μιλάς με τα ίδια άτομα. Αργά η γρήγορα η επανάληψη θα σε κουράσει. Τη μία μέρα μπορείς να μοιραστείς το χρόνο σου με έναν συνάδελφο, την άλλη προτίμησε ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, την άλλη δύο ακουστικά στα αυτιά και στα ηχεία την αγαπημένη σου μπάντα. Μη φοβάσαι να βγαίνεις μερικές φορές και εκτός προγράμματος, αρκεί να είναι μόνο στο διάλειμμά σου.

DIALEIMMA 6

Όπως κι αν αποφασίσεις να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χρόνο που σου δόθηκε, μην ξεχνάς πως η διατροφή είναι το Α και το Ω παίζοντας καθοριστικό ρόλο και στην εργασιακή σου απόδοση. Το διάλειμμα στο γραφείο θα είναι πάντα μία καλή αφορμή για #snacktime! Οι τραγανές και χορταστικές μπάρες της Nature Valley Crunchy, οι Sweet & Salt για τους αναποφάσιστους και οι Protein, είναι η πιο νόστιμη και πρακτική λύση όταν πεινάς στο γραφείο, εξοικονομώντας χρόνο, χωρίς όμως να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα της διατροφής σου και κυρίως τρώγοντας ένα σνακ φτιαγμένο από φυσικά συστατικά.