It's Christmas time! 8 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα ever χωρίς πίεση και άγχος

Ιωάννα Τζανή
It's Christmas time! 8 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα ever χωρίς πίεση και άγχος

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσεις πριν υποδεχθείς τους καλεσμένους σου, προκειμένου να μην τρέχεις τελευταία στιγμη!

Όταν πρόκειται να προετοιμάσεις το σπίτι σου για την περίοδο των γιορτών, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που ακολουθείς, όπως το να στολίσεις το δέντρο, να γεμίσεις το μπαλκόνι με λαμπάκια, να βάλεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και ίσως να μετακινήσεις μερικά έπιπλα ώστε να «ανοίξεις» τον χώρο και να μπορέσεις να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου σε ένα πιο άνετο σαλόνι.

Και επειδή οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα θα περάσουν χωρίς καν να το καταλάβεις, καλό είναι να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι από τώρα προκειμένου ο χώρος σου να αφήσει την καλύτερη εντύπωση σε συγγενείς και φίλους.

xristoygenniatiko domatio21

20 στολισμένα δωμάτια που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από το χωριό του Άι Βασίλη

Από το ξεκαθάρισμα αντικειμένων που δε χρειάζεσαι μέχρι τον έλεγχο του συστήματος θέρμανσης, παρακάτω θα βρεις τις 8 καλύτερες συμβουλές προκειμένου τα φετινά Χριστούγεννα να σε βρουν πιο προετοιμασμένη από ποτέ!

xristoygenniatiko trapezi 2

Ξεκίνα από νωρίς

Για να είσαι πανέτοιμη την ημέρα του γιορτινού τραπεζιού, καλό θα είναι να ξεκινήσεις την προετοιμασία από νωρίς. Για να βεβαιωθείς ότι δε θα συμβεί κάτι απρόοπτο την τελευταία στιγμή, φτιάξε ένα σχέδιο και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα τις εβδομάδες που προηγούνται του τραπεζώματος. Προσπάθησε να εστιάσεις στις αγορές δώρων και να οργανώσεις το σπίτι σου από νωρίς.

Μπορείς, επίσης, να ετοιμάσεις μερικές λιχουδιές εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειαστεί να αγχωθείς εκείνες τις ημέρες που θα είσαι στο τρέξιμο για τις τελευταίες λεπτομέρειες και έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις τις γιορτές με την οικογένειά σου αντί να πρέπει να περάσεις όλη την ημέρα στην κουζίνα.

Τακτοποίησε τον χώρο απομακρύνοντας τα άχρηστα πράγματα

Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στον χώρο σου και αν υπάρχουν αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς καθόλου, πέταξέ τα, πούλησέ τα ή μπες στο πνεύμα των Χριστουγέννων και δώρισέ τα. Η διαδικασία του ξεκαθαρίσματος είναι πολύ σημαντική - ειδικά πριν από τις γιορτές - γιατί σε βοηθά να εστιάσεις στον καθαρισμό και την οργάνωση του σπιτιού σου πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, ο στολισμός θα είναι ευκολότερος εάν υπάρχουν λιγότερα εμπόδια.



Δώσε βάση στην κεντρική είσοδο του σπιτιού σου

Το πρώτο πράγμα που θα δουν οι καλεσμένοι σου είναι η είσοδος του σπιτιού σου, επομένως καλό θα είναι να την... περιποιηθείς δεόντως. Βάλε μια μοντέρνα κρεμάστρα όπου θα μπορούν να αφήσουν τα παλτό τους και δημιούργησε έναν χώρο για τα παπούτσια τους.

Κάνε μικρές αλλαγές στη διακόσμηση

Οι γιορτές είναι η κατάλληλη αφορμή για να κάνεις αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Ένας τρόπος για να ανανεώσεις τον χώρο σου - ειδικότερα τα υπνοδωμάτια - είναι να αλλάξεις θέση σε διάφορα διακοσμητικά και να δημιουργήσεις μια νέα διάθεση.

Πέρα από την προσθήκη χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών και γιρλαντών, μπορείς να αλλάξεις τα κλινοσκεπάσματα, όπως μαξιλάρια και κουβέρτες, σε ένα κόκκινο ή πράσινο σετ που θα σε βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ή να τοποθετήσεις επιτοίχια ράφια ώστε να μπορείς να προσθέσεις περισσότερα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Δες τα υπόλοιπα πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσεις πριν το χριστουγεννιάτικι τραπέζι, στη photo gallery που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπες σε Christmas mood: 7 στολισμένα σαλόνια που θέλουμε να αντιγράψουμε αμέσως (photos)

Δες το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου... αλλιώς! 8 ιδέες για να μοιάζει σαν καινούριο

Εμπνεύσου! 6 Instagram accounts για εσένα που λατρεύεις τη boho διακόσμηση (photos)