Marble Décor: Το νέο trend θα μας απασχολήσει πολύ το 2022 και έχει έναν ξεχωριστό λόγο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Marble Décor: Το νέο trend θα μας απασχολήσει πολύ το 2022 και έχει έναν ξεχωριστό λόγο

Η αισθητική του μαρμάρου αποτελεί την απόλυτη τάση στη διακόσμηση για το 2022 και αυτό φαίνεται πως θα διοχετευτεί και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Τα τελευταία χρόνια η εμμονή με το μάρμαρο είναι γεγονός! Χάρη στη minimal, οργανική του φύση, έχει γίνει ένα πανταχού παρών υλικό που είναι αγαπημένο τόσο των influencers όσο και όλων όσων αγαπούν το design. Και ενώ το πραγματικό μάρμαρο (καθώς και οι οπτικές αναπαραγωγές της πραγματικής πέτρας) παραμένει σταθερό στη διακόσμηση μέχρι σήμερα, η ίδια η τάση σε μαρμάρινα μοτίβα τον τελευταίο καιρό έχει επεκταθεί αισθητά.

Αντί λοιπόν για το γήινο αυτό pattern στην πραγματική του διάσταση, η νέα τάση που φέρνει το 2022 περιλαμβάνει μαρμάρινη διακόσμηση όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων κομματιών με υφάσματα, χαρτί και πολλά άλλα με πολύχρωμο, τεχνητό μαρμάρινο εφέ.

deco trends

6 trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση το 2022

Η απόδειξη ότι αυτή η τάση είναι ανοδική είναι πασιφανής. Θα το δεις στις νέες γραμμές των μεγαλύτερων διακοσμητικών οίκων, έχει κατακλύσει τα social media και όλες τις εκθέσεις διακόσμησης παγκοσμίως...


https://www.instagram.com/p/CWLnaywJPV6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σύμφωνα με την ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών διακόσμησης Chairish, το απόθεμα μαρμάρου έχει αυξηθεί κατά 16% στην πλατφόρμα από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Νοέμβριο του 2021. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόσφατο ενδιαφέρον γι΄ αυτή την τάση οδήγησε επίσης σε αύξηση των πωλήσεων μαρμάρινων ειδών στο κατάστημα, τα οποία έχουν αυξηθεί 30% το τρίτο τρίμηνο από αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Στην πραγματικότητα, το decor με την όψη μαρμάρου αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις διακόσμησης του 2022.

Γιατί τώρα;

Αν και δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος όπως υποστηρίζουν οι ειδικό, πιθανότατα οφείλεται εν μέρει στη ζήτηση για διακόσμηση "Grandmillennial", η οποία τείνει να συνδυάζει το παλιό με το νέο, με χαλαρό τρόπο. Αυτή η διχρωμία στις επιφάνειες (που πολλές φορές γίνονται και πολυχρωμίες), σημαίνει αυτόματα διπλή διασκέδαση στον χώρο. Και ναι, το μάρμαρο έχει μια ιστορική ποιότητα από τα παλιά, έχει αρχοντιά, αποπνέει ποιότητα και φινέτσα. Ακριβώς γιατί δημιουργεί μια ήσυχη πολυχρωμία στον χώρο σε κάνει να αισθάνεσαι πως κάτι τελείως φρέσκο ​​και μοντέρνο έχει εισβάλλει στον χώρο σου. Γι' αυτό και αποτελεί την Νο1 τάση για το 2022. Ο συνδυασμός συμπληρωματικών ή αντίθετων χρωμάτων φέρνει ένα παιχνιδιάρικο και γεμάτο εξυπνάδα στυλ στο σπίτι μας.

Τόλμησέ το! Πάρε ιδέες στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Το Classic Blue είναι το χρώμα το 2020 και εσύ πρέπει να το βάλεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου