To 2022 φέρνει 4 trends που θα αλλάξουν την κουζίνα σου- Ακόμη δεν τα έχεις υιοθετήσει;

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
To 2022 φέρνει 4 trends που θα αλλάξουν την κουζίνα σου- Ακόμη δεν τα έχεις υιοθετήσει;

Τα καλά νέα είναι ότι έρχονται υπέροχες ιδέες για τους  λάτρεις των χρωμάτων και για εκείνους που αγαπούν το DIY.  

Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν μια πολύ καλή αίσθηση του τι να περιμένουν όταν πρόκειται για τις τάσεις της κουζίνας που θα υιοθετήσουμε το 2022. Σε τελική ανάλυση αυτή είναι η δουλειά τους. Να μπορούν να δημιουργούν τάσεις που θα φέρουν αναζωογόνηση στον χώρο, τη διάθεση και την καθημερινότητά μας.

Μια νέα εμφάνιση στην κουζίνα μας είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να «φυσήξει» ούριος άνεμος στο σπίτι μας. Ξοδεύοντας τον περισσότερο καιρό μέσα στο αγαπημένο αυτό δωμάτιο του σπιτιού, έχουμε τη χαρά να θέλουμε να τ΄ αλλάξουμε όλα. Για κάποιες από εμάς η κουζίνα όλο αυτό το διάστημα ίσως πήρε και μια άλλη μορφή: αυτή του νέου γραφείου. Προσαρμόσαμε το τραπέζι της κουζίνας, το island ή προσθέσαμε ένα ολόκληρο γραφείο μέσα στον χώρο όπου μαγειρεύουμε, μετατρέποντάς τον σε πολυλειτουργικό χώρο με τη δυνατότητα πολλών και διαφορετικών χρήσεων.

kouzina kathreftes

Έντονα χρώματα και καθρέφτες: 2 μυστικά που διπλασιάζουν και χαρίζουν φινέτσα στην κουζίνα σου

Με αυτή την άνεση και τη διάθεση για αλλαγές, για προσαρμοστικότητα και μεταμορφώσεις που κάνουν τη διαφορά, συγκέντρωσα 4 trends που -σύμφωνα με τους deco experts- θα αναβαθμίσουν την κουζίνα σου. Τα καλά νέα είναι ότι έρχονται υπέροχες ιδέες για τους λάτρεις των χρωμάτων και για εκείνους που αγαπούν το DIY.

1. Ταπετσαρίες με στυλ

tapetsaria kouzina

Ο κόσμος απομακρύνεται από την ολόλευκη κουζίνα ή, εάν ζητήσουν μια λευκή κουζίνα από έναν κατασκευαστή, θέλουν να προσθέσουν ενδιαφέρον ενσωματώνοντας απροσδόκητες λεπτομέρειες που κάνουν τον χώρο μοναδικά δικό τους. Αν δεν είσαι έτοιμη για μια πλήρη ανακαίνιση, μπορείς να επιλέξεις να ανανεώσεις τον χώρο τοποθετώντας μια ταπετσαρία στον τοίχο δίνοντας έτσι σε ένα σημείο της κουζίνας έμφασης. Αυτή η προσθήκη γεμίζει οπτικά τον χώρο με πολύ πιο μεγαλειώδη τρόπο, ειδικά επειδή παρατηρείται σχεδόν από όλες τις γωνίες του σπιτιού.

2. Antique islands στην κουζίνα

nisida

Μερικές φορές οι κουζίνες έχουν περίεργα σχήματα που δεν ταιριάζουν σε μια τυπική νησίδα ενδιάμεσα στην κουζίνα, έτσι μια λύση που φαίνεται καταπληκτική και είναι επίσης απίστευτα λειτουργική είναι να χρησιμοποιήσεις ένα έπιπλο αντίκα, το οποίο είναι υψηλότερο από ένα τυπικό τραπέζι . Αν δεν μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο, έχεις τη δυνατότητα να το φτιάξεις. Εξάλλου ένα πολύ δημιουργικό DIY μπορεί να συνθέσει μια αντίκα με ένα κομμάτι ξύλο και να δημιουργήσει ένα απίστευτο έπιπλο- έργο τέχνης. Ένα island στο κέντρο παρέχει τη δυνατότητα ενός extra χώρου για να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετη προετοιμασία φαγητού καθώς και για extra τραπεζαρία.

3. Ανοιχτά ράφια

anoikta rafia

Τα ανοιχτά ράφια στις κουζίνες δεν είναι απαραίτητα μια νέα τάση, αλλά είναι αυτή που εξακολουθεί να προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα, ειδικά σε μικρότερους χώρους. Μια εξαιρετικά μικροσκοπική κουζίνα μπορεί να αλλάξει ριζικά με ένα μεγάλο ανοικτό ράφι. Αν αφαιρέσεις τα πορτάκια από τα ντουλάπια θα δεις πόσο δραματικά θ' άνοιξει ο χώρος. Bonus: Μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση σε πράγματα και σου δίνει επίσης την ευκαιρία να κάνεις ορατά τα πιο όμορφα σερβίτσια σου.


https://www.instagram.com/p/CS62xvBNYzk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading



5. Πράσινες αποχρώσεις





Το πράσινο είναι η κορυφαία επιλογή σε όλες τις κουζίνες για το 2022. Όλοι οι σχεδιαστές ορκίζονται σε αυτό το καταπληκτικό χρώμα που φέρνει μόνο θετικότητα και ξεκούραση στα μάτια και στην ψυχή μας. Το πράσινο, ο συμβολισμός της φύσης και της οικολογίας, της θεραπείας και την καθαρότητας, ήρθε για να μείνει. Ό,τι απόχρωση κι αν επιλέξεις, το πράσινο δεν θα σε προδώσει ποτέ.

prasines Leptomeries kouzina


Φωτογραφίες: @idealhomeuk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 μυστικά για να αναβαθμίσεις ανέξοδα την κουζίνα σου (+ 4 αξεσουάρ που θα σου λύσουν τα χέρια)

4 tips αποδεικνύουν πως οι μικρές κουζίνες μπορούν να είναι λειτουργικές και υπέροχα διακοσμημένες