Πώς θα μετατρέψεις ένα απλό βάζο σε έργο τέχνης για το σαλόνι σου

Πώς θα μετατρέψεις ένα απλό βάζο σε έργο τέχνης για το σαλόνι σου

Είναι πολύ πιο απλό απ' ότι φανταζόσουν.

Καθημερινά scroll-άρουμε για ώρες σε εφαρμογές όπως είναι το Instagram και το Pinterest. Εκεί μπορείς να βρεις ειλικρινά τα πάντα ωστόσο τα τελευταία χρόνια το #deco σημειώνει ανοδική πορεία, με εκατοντάδες λογαριασμούς να μας χαρίζουν απλόχερα έμπνευση σε θέματα διακόσμησης.

Τα diy projects έχουν την τιμητική τους και ειλικρινά αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αρκετά από αυτά στο σπίτι. Ένα νέο, μεγάλο trend είναι τα diy κεραμικά βάζα, τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις με ένα γυάλινο βάζο που έχεις ήδη στο σαλόνι σου και μερικά απλά υλικά.

fisiko fws xoros

6 tips για να φέρεις περισσότερο φυσικό φως στο χώρο σου

Πώς θα μετατρέψεις τα διάφανα βάζα σου σε έργα τέχνης

Βήμα 1: Βρες ένα γυάλινο βάζο με ενδιαφέρον σχήμα.

Η μεγαλύτερη συμβουλή εδώ είναι να εστιάσεις στο σχήμα, όχι στην αισθητική. Τα γυάλινα βάζα είναι η καλύτερη επιλογή. Πλύνε τα καλά και στέγνωσέ τα με μια πετσέτα.

Βήμα 2: Προετοίμασε το μείγμα της βαφής

Επίλεξε ένα χρώμα latex ή ακρυλικό χρώμα και βεβαιώσου ότι δεν έχει βάση το λάδι. Το μυστικό για να δημιουργήσεις ένα χρώμα που έχει υφή και εμφάνιση σαν κιμωλία είναι να αναμίξεις 1 φλιτζάνι χρώμα με ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Θα σου δώσει ένα όμορφο ματ φινίρισμα.

Βήμα 3: Βάψε τα βάζα με δύο στρώσεις από το βασικό σου χρώμα

Ξεκίνησε βάφοντας μια πρώτη στρώση και αφήσ το βάζο να στεγνώσει. Πρόσθεσε τουλάχιστον μία ακόμη στρώση για να πετύχεις την επιθυμητή εμφάνιση.

https://www.instagram.com/p/CbFFUYaAWYL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βήμα 4: Πρόσθεσε υφή

Αφού περάσεις δύο στρώσεις μπογιάς στα βάζα σου και τα αφήσεις να στεγνώσουν, χρησιμοποίησε κιμωλία ή λάσπη για να δώσεις στα βάζα σου διάσταση και vintage φινίρισμα. Χρησιμοποιώντας λάσπη και άμμο, άπλωσε λίγο στα βάζα και τρίψε καλά. Άφήσε το βάζο σου να στεγνώσει τελείως και είναι έτοιμο.

Πηγή κεντρικής: moran.trabelsi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: