Αυτά τα χρώματα είναι το μυστικό για να αποπνέει φρεσκάδα το σπίτι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτά τα χρώματα είναι το μυστικό για να αποπνέει φρεσκάδα το σπίτι σου

 Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να αγκαλιάσουμε τα χρώματα που εκρήγνυνται παντού γύρω μας αυτή την εποχή.

Ένα από τα καλύτερα μέρη της μετάβασης μεταξύ των εποχών είναι οι αλλαγές στις χρωματικές μας παλέτες. Οι αποχρώσεις των διακοσμητικών ειδών και οι ζεστές ουδέτερες αποχρώσεις που αγαπήσαμε τον χειμώνα, μοιάζουν να είναι βαριές στο μάτι και τη διάθεσή μας αντί να είναι άνετες, και βρισκόμαστε να λαχταράμε πιο ανοιχτόχρωμες, φωτεινότερες και πιο χαρούμενες αποχρώσεις καθώς η φύση ξαναξυπνάει.

Αλλά ποια χρώματα είναι τα καλύτερα γι' αυτή την αναζωογονητική ατμόσφαιρα; Οι ειδικοί μιλούν για τα χρώματα εκείνα που προκαλούν τέλεια τη φρεσκάδα που όλοι αναζητούμε την άνοιξη και είμαι σίγουρη πως όλες είμαστε έτοιμες να πιάσουμε τα πινέλα και τα χρώματα και να πιάσουμε δουλειά. Γιατί τίποτα δεν αναγεννά τη διάθεσή μας τόσο όμορφα όσο τα υπέροχα χρώματα της άνοιξης.

Βάψε το δωμάτιό σου σε neutral αποχρώσεις και υιοθέτησε το νέο trend της άνοιξης

1. Απαλά χρώματα με ουδέτερους υποτόνους

idees_diakosmisis1.jpg

Ακριβώς όπως οι αποχρώσεις των ανθισμένων ανοιξιάτικων λουλουδιών, φέτος λένε οι ειδικοί πως θα δούμε απαλά χρώματα με ουδέτερους τόνους. Σκονισμένες και γήινες αποχρώσεις των αγαπημένων μας χρωμάτων, καθώς συνδυάζονται εύκολα με τα ουδέτερα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας, ειδικά με στοιχεία από φυσικό ξύλο. Να θυμάσαι πως τα απαλά παστέλ είναι ιδανικά επειδή μπορούν να λειτουργήσουν ως ουδέτερα.

2. Οποιαδήποτε απόχρωση από τη φύση

fisi.jpg

Ήρθε η ώρα να αντλήσουμε έμπνευση από την υπέροχη ύπαιθρο. Φυσικά, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να αγκαλιάσουμε τα χρώματα που εκρήγνυνται παντού γύρω μας αυτή την εποχή. Καθώς τα δέντρα ανθίζουν με φωτεινά νέα φύλλα και θάμνους σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.

3. Το πράσινο δεν κάνει λάθος

prasino_.jpg

Το πράσινο είναι το χρώμα της εποχής – αλλά και του έτους! Οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν να διοχετεύουν τον χαρακτήρα της άνοιξης χρησιμοποιώντας αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση. Αυτές οι αποχρώσεις είναι διαχρονικές, οπότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχούμε για το αποτέλεσμα. Με την άνοιξη κοντά μας, οι αποχρώσεις του πράσινου είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας". Τα δέντρα γεμίζουν φυλλώματα, οι θάμνοι φουντώνουν ξανά και το γρασίδι είναι ξανά πράσινο. Συνδυάζοντας όμορφες αποχρώσεις του πράσινου στο σπίτι μας μμοιάζει πιο φωτεινό από ποτέ.

4. Έντονα χρώματα που αναζωογονούν

entona_xromata_saloni.jpg

Εάν βάφεις ένα ολόκληρο δωμάτιο, είναι πιθανώς σοφό να επιμείνεις σε κάτι που θα διαρκέσει όλο το χρόνο. Όμως, η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να παίξεις πραγματικά με το χρώμα. Επειδή η νέα σεζόν έχει να κάνει με την αναζωογόνηση, είναι επίσης μια διασκεδαστική περίοδος για να προσθέσεις λίγο χρώμα και ενθουσιασμό σε έναν χώρο. Για παράδειγμα, μπορείς να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν καταπράσινο, ανοιξιάτικο κήπο με χρώματα όπως το λιλά ή το απαλό μπλε»

5. Προτίμησε τα pastel, εδικά ως αξεσουάρ

pastel.jpg

Αν δεν είσαι έτοιμη για μια πλήρη ανανέωση στο χρώμα των τοίχων σου σε παστέλ αποχρώσεις, ένα χαρούμενο νέο χρώμα στην εξώπορτά σου, μια όμορφη σύνθεση λουλουδιών ή ένα εποχιακό στεφάνι μπορούν όλα να γεμίσουν αυτό το ανοιξιάτικο κενό μετά από έναν μακρύ χειμώνα.Ένα απλό μπολ με όμορφα βαμμένα αυγά ή ένα δοχείο γεμάτο λουλούδια ή ακόμα και ένα μπολ με πασχαλινά γλυκά μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση. Μπορείς λοιπόν να βρεις μαξιλάρια, ριχτάρια και ταπετσαρίες σε αυτές τις απαλές αποχρώσεις για να βελτιώσεις τη σχεδίαση ενός δωματίου σου.

Πηγή φωτογραφιών: maggiegriffindesign.com