Η άνοιξη θέλει αλλαγές γι αυτό ξεκίνα από τους τοίχους- 5 τεχνικές για να τους αναβαθμίσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η άνοιξη θέλει αλλαγές γι αυτό ξεκίνα από τους τοίχους- 5 τεχνικές για να τους αναβαθμίσεις

Οι απαλές πινελιές και οι ανάμεικτες αποχρώσεις θα δώσουν στον χώρο σου τη νέα εμφάνιση που επιθυμείς. Επίλεξε χρωματικούς συνδυασμούς που σε ενθουσιάζουν!

Το σπίτι μας είναι ένας χώρος όπου μπορoύμε να εκφραστούμε και να πειραματιστούμε με διαφορετικά στυλ. Ειδικά τώρα που η άνοιξη είναι εδώ, θέλουμε όσο τίποτ' άλλο να τον ανανεώσουμε και να τον κάνουμε σαν καινούριο.

Ο προσωπικός μας χώρος αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά μας, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να τον σχεδιάζουμε με το δικό μας στυλ. Ποιος είπε πως το φρεσκάρισμα των τοίχων είναι δαπανηρή; Το να δοκιμάζεις ιδέες, συνδυασμούς χρωμάτων, τεχνικές και τεχνοτροπίες σαν αυθεντική DIYer είναι η καλύτερη και πιο ευχάριστη εμπειρία.

hall1

Εσύ ακόμα να βάψεις την είσοδο του σπιτιού σου με τα νέα trend colors της χρονιάς;

Με τη βοήθεια απλών στοιχείων όπως ρίγες, συνδυασμούς χρωμάτων και στένσιλς, μπορείς να μεταμορφώσεις πλήρως το σπίτι σου σε έναν νέο, πλούσιο και όμορφο χώρο χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Τα αυτοκόλλητα τοίχου, τα οποία έχουν αποδειχτεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί τις ταπετσαρίες, προσφέρουν στους τοίχους την απαιτούμενη δραματικότητα και αίσθηση. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αναλάβεις δράση καθώς η άνοιξη είναι εδώ και μας χαρίζει χρώματα κι έμπνευση. Πριν πάρεις κάποια απόφαση δες τις 5 ιδέες που σου προτείνω.

1. Δημιούργησε ένταση με ρίγες

https://www.instagram.com/p/CPK06h7B2v1

Οι ρίγες είναι ένα κλασικό και διαχρονικό σχέδιο που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Για να δημιουργήσεις μια αίσθηση προοπτικής στο δωμάτιο, μπορείς να τις τοποθετήσεις κάθετα ή οριζόντια. Αυτή η τεχνική μπορεί να ταιριάξει αβίαστα με τα έπιπλα και τ' άλλα στοιχεία του σπιτιού σου.

2. Τόνισε τους τοίχου κάνοντας ένα δυναμικό statement

toixos me texnotropia

Αντί να κρεμάσεις αντικείμενα στον τοίχο, μπορείς να μετατρέψεις έναν ολόκληρο τοίχο σε έργο τέχνης, ένα σημείο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε μια ζωντανή και έντονη απόχρωση βαφής.

3. Το μαύρο πάντα είναι τολμηρό

mavro banio

Μια βαθιά, μελανώδης απόχρωση τοίχου θα φαίνεται υπέροχη σε ένα μπάνιο με ψηλή οροφή και άφθονο φυσικό φωτισμό. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να τολμήσεις το color blocking στο μπάνιο σου και να κάνεις τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο ψηλός.

4. Επικεντρώσου σε neutral φωτεινά χρώματα

neutral

Εάν έχεις βαρεθεί τα έντονα χρώματα του τοίχου σου, συνδύασε ελαφριές ή κλασικά ουδέτερες αποχρώσεις. Χρώματα όπως το μπεζ, το γκρι και το εκρού δίνουν πάντα στυλ και αναδύουν μια άνεση στην ατμόσφαιρα. Συντονίζονται επίσης με τα περισσότερα αξεσουάρ, δίνοντάς μας περισσότερες επιλογές διακόσμησης και μειώνοντας τις αντίθετες μεταβάσεις.

5. Ανάμειξε χρωματικούς τόνους για να υπάρχει συνοχή

prasino

Επειδή μια έντονη απόχρωση παντού μπορεί να είναι βαρετή, γιατί να μην χρησιμοποιήσεις μερικούς τόνους του ίδιου χρώματος σε ένα δωμάτιο; Για μια νέα, φωτεινή εμφάνιση, χρησιμοποίησε την πιο σκούρα απόχρωση στα ντουλάπια και την πιο ανοιχτή απόχρωση στους τοίχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ