Κατέβασε στο κινητό σου αυτά τα 8 deco apps για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου like a pro

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Κατέβασε στο κινητό σου αυτά τα 8 deco apps για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου like a pro

Αυτές οι εφαρμογές θα κάνουν τη διακόσμηση του σπιτιού σου ακόμα πιο εύκολη.

Υπάρχουν άπειροι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν διακοσμείς ή ανακαινίζεις το σπίτι σου. Από τους συνδυασμούς χρωμάτων μέχρι τη διάταξη των επίπλων... Στο κεφάλι σου πιθανώς γυρίζουν ιδέες και απορίες που δεν ξέρεις πώς να τις διαχειριστείς.

Αν όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί ένα project που σε γεμίζει ενέργεια και δημιουργία και δεν θέλεις ν' απευθυνθείς σ' ένα επαγγελματία διακοσμητή για να το αναλάβει, θα χρειαστεί να οπλιστείς με υπομονή και ηρεμία. Ποτέ δεν ξεκινάμε εξάλλου κάτι με αρνητικά συναισθήματα, ειδικά όταν πρόκειται για την ανανέωση του προσωπικού μας χώρου που από μόνος του πρέπει ν' αποπνέει θετική ενέργεια και αύρα, κάθε στιγμή.

Αυτά τα χρώματα είναι το μυστικό για να αποπνέει φρεσκάδα το σπίτι σου

Σου έχω όμως καλά νέα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο αν δεν είχαμε τη βοήθεια του διαδικτύου. Είμαστε ευτυχείς γιατί πια υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που σου δίνουν τη δυνατότητα να εμπνευστείς αλλά και να μεγαλουργήσεις, δημιουργώντας έναν χώρο σαν να τον επιμελήθηκε interior designer. Η βοήθεια είναι εδώ! Υπάρχει μια σειρά από εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν στη διαδικασία ανακαίνισης, αναζήτησης ειδών και αγορών για να εμπνευστείς. Χωρίς έξοδα και καθυστέρηση , αυτές είναι μερικές από τις αγαπημένες μας εφαρμογές σχεδίασης όλων των εποχών (και των διακοσμητών επίσης). Κάνε download και ξεκίνα να ονειρεύεσαι τον νέο σου χώρο.

1. Pinterest: Όταν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, ξεκίνα με το Pinterest.

2. iHandy Carpenter: Δεν υπάρχει εργαλειοθήκη; Κανένα πρόβλημα. Με 2 € μπορείς να αγοράσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς και να έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου, στο σπίτι σου.

3. Chairish: Το αγαπημένο των σχεδιαστών και των απανταχού λάτρεις του vintage, το Chairish είναι μια εύκολη πλατφόρμα για την αγορά και πώληση επίπλων από όλο τον κόσμο.

4. Wayfair: Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη το Wayfair ως μια βασική πηγή για σχεδόν κάθε είδος επίπλων στον πλανήτη και η εφαρμογή του καθιστά εξαιρετικά εύκολη την αγορά ανά κατηγορία, επωνυμία, στυλ ή δωμάτιο.

diakosmisi_spitiou.jpg

5. Houzz: Το CNN το ονόμασε την Wikipedia της εσωτερικής διακόσμησης, επομένως πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή του οπλοστασίου των εφαρμογών διακόσμησης του σπιτιού σου. Έχει 16 εκατομμύρια+ εικόνες υψηλής ανάλυσης εσωτερικών χώρων (και εξωτερικών χώρων!), μπορείς να μοιραστείς τις φωτογραφίες ή να τις προσθέσεις στο κινητό σου, να ψωνίσεις από περισσότερα από 10 εκατομμύρια προϊόντα, να διαβάσεις κριτικές, να εξοικονομήσεις από επιλεγμένες εκπτώσεις και ακόμη και να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία View in My Room 3D για να δεις πώς θα έμοιαζαν τα προϊόντα στο χώρο σου.

6. Color Capture: Εάν βλέπεις ένα χρώμα που αγαπάς, τράβηξε μια φωτογραφία και αυτή η εφαρμογή θα σου δώσει προτεινόμενες επιλογές βαφής που ταιριάζουν με αυτό. Έχει περισσότερα από 3.300 χρώματα βαφής, οπότε είναι σίγουρο ότι θα έχεις επιλογές που θα λατρέψεις.

7. Schumacher: Η εφαρμογή της αγαπημένης μάρκας σχεδιασμού είναι ένας θησαυρός για σχέδια υφασμάτων και ταπετσαριών που χρονολογούνται δεκαετίες πριν.

diakosmisi_spitiou2.jpg

8. Room Planner: Ανανώσε τη διαμονή σου με τρισδιάστατο τρόπο με αυτήν την δροσερή εφαρμογή οπτικοποίησης δωματίου. Χρειάζεστε κάποια έμπνευση; Ευτυχώς για εσένα, έρχεται γεμάτο με μια σειρά προσχεδιασμένων διατάξεων για κάθε χώρο στο σπίτι.