Τι συμβολίζουν τα λουλούδια που δίνεις στη μητέρα σου; Το νόημα πίσω από κάθε επιλογή

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τι συμβολίζουν τα λουλούδια που δίνεις στη μητέρα σου; Το νόημα πίσω από κάθε επιλογή

Ένα μεγάλο μπουκέτο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πεις χρόνια πολλά στη μαμά σου και να στείλεις το πιο ωραίο μήνυμα. 

Πάντα προτιμάμε τα δώρα με συναισθηματική σημασία σε πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής μας, όμως κάθε φορά ένα λουλούδι επισφραγίζει κάθε περίσταση.

Τα μπουκέτα από συνθέσεις λουλουδιών δε φέρνουν μόνο την άνοιξη στην αγκαλιά μας αλλά στέλνουν μηνύματα αγάπης και τρυφερότητας σε στιγμές της ζωής μας που το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη. Μια από τις πιο σημαντικές τέτοιες στιγμές είναι όταν γιορτάζουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη προς τη μητέρα μας.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα φυτά της άνοιξης και πώς θα αναπτυχθούν στο μπαλκόνι σου

Αν έχεις στερέψει από ιδέες και δώρα, αν έχεις αποφασίσει να κάνεις μια πιο συμβολική κίνηση απέναντι στην μητέρα σου αυτή την ξεχωριστή ημέρα, δημιούργησε ένα μπουκέτο επιλέγοντας λουλούδια με βάση τη σημασία τους.

louloudia.jpg

Όπως υποστηρίζουν οι μεγαλύτεροι florist παγκοσμίως, η Ημέρα της Μητέρας είναι η μεγαλύτερη γιορτή λουλουδιών του έτους (οι πωλήσεις είναι ακόμη υψηλότερες από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!). Ο Μάιος είναι επίσης ο πιο δημοφιλής μήνας για να παραγγείλει κανείς φυτά σε γλάστρες (τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου!), κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η κηπουρική είναι μια τόσο αγαπημένη δραστηριότητα για την Ημέρα της Μητέρας και είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να κάνει αυτή τη γιορτή ξεχωριστή.

«Αυτό που επιλέγουν κυρίως οι πελάτες εκείνη τη μέρα, είναι ένα φρέσκο, γεμάτο χρώματα μπουκέτο. Θέλουν κάτι που να αποπνέει χαρά και ζωντάνια! Έτσι επιλέγουν τους έντονους συνδυασμούς χρωμάτων», λέει ο Τάσος Δημοσθενιάδης, Ιδρυτής του Neda Decoration. Ανεξάρτητα από το πώς θα συνδυάσεις το μπουκέτο, η μητέρα σου θα εκτιμήσει τη σκέψη ότι προσπάθησες να δημιουργήσεις τη δική σου σύνθεση λουλουδιών μόνο για εκείνη.

louloudia_imera_miteras.jpg

Ποια είναι η σημασία που κρύβεται πίσω από τα πιο δημοφιλή λουλούδια και πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερο μπουκέτο για τη μητέρα μας;

«Το τριαντάφυλλο αποτελεί πάντα ένα αγαπημένο είδος λουλουδιού για εκείνη τη μέρα. Όχι τόσο στην κόκκινη απόχρωσή του, όσο στην ευρύτερη χρωματική παλέτα. Είναι ένα χαρακτηριστικό λουλούδι παρόλα αυτά», αποκαλύπτει ο Τάσος Δημοσθενιάδης.

bouketo3.jpg

«Είναι πράγματι μερικά είδη λουλουδιών που έχουν έναν συμβολισμό. Οι Ήλιοι, για παράδειγμα, συμβολίζουν την ευτυχία και την μακροβιότητα. Οι Νεραγκούλες δείχνουν τον θαυμασμό. Η ορτανσία μας βοηθά να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη και κατανόηση. Η ορχιδέα είναι σύμβολο της αγάπης και της ομορφιάς. Οι παιώνιες συμβολίζουν την καλή τύχη, ενώ στην Κίνα αποτελούν τον "βασιλιά των λουλουδιών"», συνεχίζει προσθέτοντας πως «τα τριαντάφυλλα είναι ένα λουλούδι που προτιμάται περισσότερο καθώς συμβολίζουν την αγάπη».

boyketo2.jpg

Όλοι θεωρούν πως υπάρχει ένα λουλούδι που είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη γιορτή της μητέρας. Τι λέει όμως ο Τάσος Δημοσθενιάδης γι΄αυτό; Μύθος ή πραγματικότητα; «Τη μέρα αυτή ο κάθε ένας αναζητά κάτι ιδιαίτερο που αντιπροσωπεύει τον ίδιο και μέσω αυτού θέλει να εκφράσει την αγάπη του στη μητέρα του. Η λέξη «μητέρα» εξάλλου, από μόνη της εμπεριέχει όλα τα λουλούδια της γης. Είναι Ιερή! Επομένως, όχι, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος. Παρά μόνο αυτό που αρέσει στον καθένα και θεωρεί πως τον εκφράζει».

bouketa.jpg

Η σημασία πίσω από τα λουλούδια που θα επιλέξεις

Τριαντάφυλλα

Τα ροζ τριαντάφυλλα είναι ό,τι καλύτερο για την Ημέρα της Μητέρας γιατί αντιπροσωπεύουν τη δύναμη, τη θηλυκότητα και την ευγνωμοσύνη.

Τουλίπες

Οι τουλίπες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λουλούδια της πρώιμης άνοιξης. Όπως τα τριαντάφυλλα, κάθε χρώμα τουλίπας έχει διαφορετικό νόημα. Οι κόκκινες τουλίπες αντιπροσωπεύουν την αγάπη, οι λευκές τουλίπες συμβολίζουν τη συγχώρεση και οι μωβ τουλίπες είναι σύμβολο της βασιλικής οικογένειας - πράγμα που σημαίνει ότι το μωβ είναι μια προφανής επιλογή εάν η μαμά σας είναι η βασίλισσα του σπιτιού.

Ορτανσίες

ortansies.jpg

Οι ορτανσίες είναι ένα αγαπημένο ανοιξιάτικο λουλούδι και λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη, αλλά κάθε χρωματική ποικιλία έχει ελαφρώς διαφορετικό νόημα. Ένα μπουκέτο με ροζ ορτανσίες συμβολίσει την αγάπη και την ειλικρίνεια ενώ οι μωβ ορτανσίες συμβολίζουν την αφθονία και την κατανόηση.

Νάρκισσοι

https://www.instagram.com/p/CdAQDWJtEaB

Οι νάρκισσοι συμβολίζουν νέα ξεκινήματα, έτσι ένα μπουκέτο με λαμπερά κίτρινα λουλούδια είναι ένα γλυκό δώρο για τις νέες μαμάδες. Μπορείς να αγοράσεις μια σειρά από νάρκισσους ή να δώσεις στη μαμά σου, βολβούς που μπορεί να φυτέψει η ίδια. Θα σε σκέφτεται κάθε φορά που θ΄ανθίζουν.