To λινό θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο καλοκαιρινό δωμάτιο σύμφωνα με τους designers

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
To λινό θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο καλοκαιρινό δωμάτιο σύμφωνα με τους designers

Μια κρεβατοκάμαρα μπορεί και το καλοκαίρι να δείχνει -και να είναι- παραμυθένια.

Πάντα δίνουμε μεγάλη προσοχή στις τάσεις της διακόσμησης, ανεξάρτητα από την εποχή. Οι άνθρωποι εξάλλου θέλουν πάντα να γνωρίζουν ποια είναι τα πιο cool φωτιστικά, τα ιδανικά χρώματα για το φρεσκάρισμα των τοίχων ή την χρωματική παλέτα που θα κάνει πιο εντυπωσιακά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στο σπίτι. Δεν θα μπορούσε λοιπόν το δωμάτιό μας να λείπει από αυτόν τον σχεδιασμό, έτσι δεν είναι;

Όταν πρόκειται για κλινοσκεπάσματα όμως, αυτή η κατηγορία συχνά παραβλέπεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το καλοκαίρι - όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν ν΄ανεβαίνουν- καθώς πολλοί λίγοι θέλουν να σκέφτονται να αγοράσουν ή να σκεπάσουν το κρεβάτι τους με ιδιαίτερες κουβέρτες και ριχτάρια.

Βάψε το δωμάτιό σου σε neutral αποχρώσεις και υιοθέτησε το νέο trend της άνοιξης

Ωστόσο, το να ξεχνάς να ανανεώνεις το σκέπασμα του κρεβατιού σου, τα ριχτάρια και τα σεντόνια σου κάθε σεζόν είναι μια σημαντικά χαμένη ευκαιρία, καθώς όχι μόνο αποτελεί έναν τρόπο για να εστιάσεις σ' ένα μέρος του δωματίου σου αλλά προσφέρει επίσης μια ευκαιρία να ελαφρύνεις τα πράγματα πριν αρχίσει ο καιρός να γίνεται ανυπόφορος-.

Από μαλακά και δροσερά υλικά έως γαλήνιες αποχρώσεις, αυτό το καλοκαίρι (όπως κάθε καλοκαίρι) έχει να κάνει με το να διατηρείς τα πράγματα ήρεμα και δροσερά. Πώς θα κάνεις όμως τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα και πιο εντυπωσιακά; Μια κρεβατοκάμαρα μπορεί και το καλοκαίρι να δείχνει -και να είναι- παραμυθένια.

Το λινό είναι το απόλυτο deco trend του καλοκαιριού ακόμη και στα κλινοσκεπάσματά σου

lina1.jpg

Αν υπάρχει μια τάση που θα αποτελέσει τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο κρεβάτι σου αυτή είναι λινό. «Αυτό το καλοκαίρι, εστιάζουμε στην υφή περισσότερο από ποτέ», λέει η Leia T. Ward, κύρια σχεδιάστρια και ιδρύτρια της LTW Design. Και δεν είναι η μόνη που πιστεύει στο λινό. Η Jade Joyner, συνιδρυτής και κύρια σχεδιάστρια του Metal + Petal, λέει ότι αυτή τη στιγμή ασχολείται αποκλειστικά με τα λινά παπλώματα, ενώ η ομάδα του Pottery Barn λέει στην TZR ότι δεν υπάρχει «τίποτα καλύτερο» για τη δημιουργία ενός ελαφρύ και δροσερού κρεβατιού για το καλοκαίρι από αυτό το υλικό. «Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μας υφάσματα γιατί βοηθά να αναπνέει το στρώμα και τα μαξιλάρια και φυσικά είναι απαλό — και γίνεται ακόμα πιο απαλό με τον καιρό», λέει η σχεδιαστική ομάδα του Pottery Barn.

lina2.jpg

Σε όλους αρέσει η εμφάνιση του λινού, αλλά όχι πάντα η αίσθηση, τώρα υπάρχουν τόσες πολλές μάρκες που προσφέρουν κλινοσκεπάσματα που είναι εξαιρετικά μαλακά και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Για να προσθέσεις ομορφιά που αποπνέει δροσιά στο δωμάτιό σου μπορείς να τοποθετήσεις δύο έως τρία στρώματα χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα, ένα (καλοκαιρινό) ριχτάρι και δύο μαξιλάρια (extra από αυτά που κοιμάσαι).

lina3.jpg