Πώς θα κάνεις τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος ακόμη κι αν μένεις σε 35 τετραγωνικά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα κάνεις τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος ακόμη κι αν μένεις σε 35 τετραγωνικά

Απλά tips που θα αλλάξουν πλήρως την αισθητική του σπιτιού.

Το σπίτι είναι το «ησυχαστήριό» μας μετά από κάθε κουραστική ημέρα της καθημερινότητας. Όλες θέλουμε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο όμορφο, καθαρό και περιποιημένο ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ειδικά αν έχεις στην κατοχή σου μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Πίστεψέ με, η αισθητική σου μπορεί να αποτυπωθεί περίφημα στον χώρο, ακόμη και στο πιο μικρό δωμάτιο. Υπάρχουν πολλά μικρά αλλά θαυματουργά μυστικά που θα δώσουν την ψευδαίσθηση ενός πολύ πιο άνετου σπιτιού και θα σου χαρίσουν την απόλυτη χαλάρωση.

Φτιάξε μια πραγματική όαση δροσιάς στο σπίτι σου ακολουθώντας 6 μυστικά διακόσμησης

Πώς θα δείχνει το σπίτι σου μεγαλύτερο- Όλα τα tips

1) Πες ναι στο minimal

Το βασικό χρώμα του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης είναι το λευκό. Αυτό συμβαίνει, γιατί δίνει την αίσθηση της απλότητας, φωτίζει το χώρο και θα είναι πάντα επίκαιρο. Για μια επετυχημένη minimal διακόσμηση σαλονιού, απαιτούνται τα κατάλληλα έπιπλα ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος. Τέλος, οι μεγάλοι πίνακες (χωρίς πολλά στοιχεία) είναι η ωραιότερη επιλογή για να αναβαθμίσεις τον χώρο σου.

2) Κάνε έξυπνες επιλογές

Αγόρασε πολυχρηστικά έπιπλα όπως π.χ. καναπέδες – κρεβάτια, ή κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, τραπεζάκια με συρτάρια κ.ά. Ένα πολύ καλό trick είναι να αφήνεις πάντα λίγο κενό ανάμεσα στα έπιπλα και τους τοίχους.

Απόφυγε τα μεγάλα, βαριά έπιπλα και δημιούργησε μια πιο minimal ατμόσφαιρα. Αν επενδύσεις σε ένα μεγάλο, statement κομμάτι (ένα έργο τέχνης ή καθρέφτη), κρέμασέ το στον τοίχο για να εξοικονομήσεις χώρο.

https://www.instagram.com/p/CejaXqKI94s

3) Καθρέπτη, καθρεπτάκι μου..

Οι καθρέπτες είναι η καλύτερη λύση για να κάνεις το χώρο σου να φανεί μεγαλύτερος. Αντανακλούν τόσο το φυσικό όσο και το τεχνητό φως, κάνοντας έτσι κάθε δωμάτιο να δείχνει πολύ πιο φωτεινό και μεγάλο.

4) Δώσε έμφαση στην τοποθέτηση

Όταν έχεις ένα πολύ μικρό δωμάτιο, φυσικά θέλει να μεγιστοποιήσει το χώρο σπρώχνοντας όλα τα κομμάτια στις άκρες. Αλλά αν αυτό σας αναγκάσει να προσκρούσετε σε πράγματα, μπορεί να ενισχύσει μια κλειστοφοβική αίσθηση. Μερικές φορές είναι καλύτερο να ομαδοποιήσετε τα έπιπλα στη μία πλευρά του δωματίου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περάσουν ανεμπόδιστα.

5) Τα λινά υφάσματα θα κάνουν τη διαφορά

Εάν είναι δυνατόν, απόφυγε τα βαριά υλικά και υφάσματα που απορροφούν το φως και «βαραίνουν» το δωμάτιό σου. Τα λινά είναι μια πολύ καλή επιλογή υλικού που θα δώσει άλλον αέρα στο δωμάτιο.

6) Οι σωστές κουρτίνες αρκούν

Αν σκέφτεσαι να αφαιρέσεις τις κουρτίνες γιατί πιάνουν χώρο, ξανασκέψου το. Αν τις επιλέξεις και τις τοποθετήσεις με το σωστό τρόπο, μπορούν να κάνουν ακόμη και το ιο μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Τοποθέτησε το κουρτινόξυλο κοντά στο ταβάνι και επίλεξε κουρτίνες που να φτάνουν ως το πάτωμα, για να δώσεις την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com