Φτιάξε μια πραγματική όαση δροσιάς στο σπίτι σου ακολουθώντας 6 μυστικά διακόσμησης

Φτιάξε μια πραγματική όαση δροσιάς στο σπίτι σου ακολουθώντας 6 μυστικά διακόσμησης

Τα φυτά θα δώσουν ζωντάνια στο σπίτι σου καθώς το καλοκαίρι μπορούν να δημιουργήσουν τον τέλειο παράδεισο.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σαν το πλούσιο πράσινο για να φωτίσεις έναν χώρο, καθώς και η θετική επίδραση που έχουν τα φυτά στην υγεία και την ευημερία μας είναι καλά τεκμηριωμένη. Με μια τεράστια ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου διαθέσιμα, τα περιθώρια διακόσμησης με φυτά είναι ατελείωτα. Είτε θέλεις να ζωντανέψεις την κουζίνα είτε να φέρεις ηρεμία στην κρεβατοκάμαρά σου, υπάρχει ένα φυτό σπιτιού για κάθε δωμάτιο και κατάσταση, οπότε πριν ξεκινήσεις την καλοκαιρινή σου διακόσμηση, φρόντισε να εξοικειωθείς με τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου.

5 μυστικά για να βρεις τα φυτά σου όπως τα άφησες όταν φεύγεις για πολλές ημέρες από το σπίτι

Τα οφέλη που έχουν τα φυτά στο σπίτι σου

Η διακόσμηση με φυτά έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς προσπαθούμε να επανασυνδεθούμε με τη φύση και να φέρουμε την αναζωογονητική, καταπραϋντική επιρροή της στα σπίτια μας.

Διαθέσιμα σε μια σειρά από σχήματα, μορφές, χρώματα και υφές, από μεγάλους φυλλώδεις φοίνικες έως μικρούς καλλίγραμμους κάκτους, χωρίς να ξεχνάμε τις ανθισμένες ποικιλίες, τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν ευέλικτες ιδέες διακόσμησης και χρησιμοποιούνται από τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων ως ζωντανές μορφές τέχνης.

Τα φυτά έχουν γλυπτική ποιότητα, αλλάζουν πάντα και έχουν τόσο περίπλοκες λεπτομέρειες και συμπληρώνουν κάθε τύπο διακόσμησης. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα άλλο σχεδιαστικό στοιχείο σαν αυτά και αναδεικνύουν το καλύτερο σε κάθε εσωτερικό χώρο. Με άλλα λόγια είναι τέχνη!

Εκτός από όμορφα διακοσμητικά και αρωματικά, τα φυτά προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα αλλά σύμφωνα και με το Feng Shui αυξάνουν τη ροή της θετικής ενέργειας γύρω από το σπίτι μας.

Tips για να κάνεις πιο δροσερό το σπίτι σου χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σου φυτά

1. Διακόσμησε με φυτά για να δημιουργήσεις χαρακτήρα στον χώρο σου

fyto_sto_spiti.jpg

Εάν το jungle trend στους εσωτερικούς χώρους μοιάζει για εσένα υπερβολικό, μόνο μερικές προσεκτικές πινελιές μπορεί να είναι αρκετές για να ανυψώσουν έναν χώρο. Κατά τη διακόσμηση με φυτά, οι ιδιοκτήτες σπιτιών αναζητούν ολοένα και περισσότερο μεγάλα φυτά για να δημιουργήσουν ένα σημείο εστίασης, λένε οι ειδικοί. Βλέπουμε μια τάση να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα φυτά όχι ως αξεσουάρ για ένα δωμάτιο αλλά ως αναπόσπαστο στοιχείο σχεδιασμού, αντιμετωπίζοντας τα φυτά με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζαν τα έπιπλα ή τα έργα τέχνης.

2. Δώσε ομορφιά στα ράφια σου

rafia_me_fyta.jpg

Τα φυτά θα φέρουν ένα στοιχείο απαλότητας και φρεσκάδας σε κάθε ράφι. Τα παχύφυτα έχουν αρχιτεκτονικό στυλ και απαιτούν πολύ λίγη προσοχή, επομένως μπορούν να είναι χρήσιμα για την κάλυψη των κενών όπου τα αντικείμενα αισθάνονται λίγο υπερβολικά άκαμπτα.

3. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα

polla_fyta.jpg

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση με φυτά, η αφθονία είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο botanic concept. Από τα ράφια και τα περβάζια, ακόμη και από την οροφή, σκέψου δημιουργικά πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις μια καθηλωτική και μαγική αίσθηση.

4. Βάλε φυτά σε διαφορετικά ύψη

fyta.jpg

Η τοποθέτηση φυτών σε διάφορα μήκη και ύψη είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσεις ζωή και ενδιαφέρον σε ένα λευκό σαλόνι. Επίλεξε μια ποικιλία μορφών και σχημάτων και τοποθέτησέ τα σε διαφορετικά ύψη, είτε ανυψωμένα σε βάσεις είτε κρεμασμένα ως μέρος ενός τοίχου σαν πίνακας, προσδίδοντας μια αίσθηση ζούγκλας στον εσωτερικό σου χώρο.

5. Τα φυτά στα περβάζια των παραθύρων είναι must

fyta_sto+pervazi.jpg

Το περβάζι είναι το τέλειο μέρος για να τοποθετήσεις τα φυτά που αγαπούν το φως. Τα φυτά ευδοκιμούν σε ένα σταθερό περιβάλλον, συνεπώς πρέπει να τα τοποθετούμε μακριά από περιοχές που παρουσιάζουν συχνές διακυμάνσεις.

6. Τόλμησε να προσθέσεις φυτά κοντά στο κρεβάτι σου

fyta_krevati.jpg

Ως χώροι ξεκούρασης και χαλάρωσης, τα υπνοδωμάτια είναι το τέλειο μέρος για να υιοθετήσεις το βιοφιλικό design– την πρακτική της χρήσης της φύσης για να φέρεις αρμονία-. Τοποθετώντας τα καλύτερα φυτά καθαρισμού του αέρα κοντά στο κρεβάτι σου, μπορείς να συμβάλεις στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για τον ύπνο σου.