Deco Trends: 8 τάσεις στη διακόσμηση που θα βλέπεις παντού το 2023

Παυλίνα Μητροφάνη
Deco Trends: 8 τάσεις στη διακόσμηση που θα βλέπεις παντού το 2023

Νέα σεζόν, νέες τάσεις και αυτά είναι όλα τα trends που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση του χώρου σου την επόμενη χρονιά.

Ο Albert Livingston Hadley Jr. είναι ένας διάσημος Αμερικανός interior designer και διακοσμητής που έφυγε από τη ζωή το 2012. Ο Albert, ανάμεσα σε πολλά άλλα σοφά πράγματα που είχε πει, είχε δηλώσει πως «το στυλ έρχεται και φεύγει, ένα καλό σχέδιο όμως είναι μια είδους γλώσσα που θα μιλάμε για πάντα», ορίζοντας έτσι με τον δικό του τρόπο τη διαχρονικότητα στη διακόσμηση.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εποχή ανασυγκρότησης και αλλαγών (στο σπίτι, στην γκαρνταρόμπα μας, ακόμα και στην καθημερινή ρουτίνα μας) σκεφτόμαστε πόσο to the point είναι αυτή η ρήση του. Πρέπει πάντα, ό,τι και να αλλάζουμε γύρω μας, να κρατάμε μία σταθερή και κοινή γλώσσα επικοινωνίας, aka ένα timeless σημείο αναφορά στον χώρο μας. Και αυτό το σκεφτόμαστε πάντα μελετώντας τις νέες deco τάσεις που αυτή η μεταβατική περίοδος είναι η κατάλληλη για να τις δοκιμάσουμε… και να τις εφαρμόσουμε αν μας ταιριάζουν. Κρατώντας πάντα και κάτι διαχρονικό στο σπίτι και στα δωμάτιά μας και «χτίζοντας» το διακοσμητικό μας στυλ γύρω από αυτό.

Το ροζ σπίτι της Kylie Jenner είναι το όνειρο κάθε σύγχρονης γυναίκας

Οι απόλυτες τάσεις στη διακόσμηση που θα βλέπεις παντού τη νέα σεζόν

Νέα σεζόν = νέες τάσεις και είναι σε όλες μας γνωστό και αν έχουμε έναν λόγο που περιμέναμε το φθινόπωρο πώς και πώς ήταν για να ανακαλύψουμε όλα τα super hot trends που θα βλέπουμε παντού τον χειμώνα του 2023. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση... πάντα ανακαλύπτουμε μία νέα τασή στο όνομα της οποίας ορκιζόμαστε, αλλά εμείς σήμερα θα σταθούμε στην τελευταία κατηγορία και στα deco trends 2023.

Λείες Επιφάνειες #not

Το 2023 θα δούμε όλο και περισσότερα σπίτια να ενσωματώνουν την υφή στη διακόσμηση και το design τους. Από ταπετσαρίες, μέχρι έπιπλα (όπως ένας vintage μπουφές με περίτεχνες σκαλιστές λεπτομέρειες που μπορεί να έχουμε από τη γιαγιά μας), η υφή είναι κάτι σπουδαίο στο πόσο θερμός ή ψυχρός δείχνει ο χώρος μας όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού.

DECOR_TRENDS3.jpg

Ουδέτερες χρωματικές παλέτες

Ενώ οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να είναι μια funky επιλογή για ένα παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο, η hot τάση για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου του μωρού σου είναι να συνδυάζεις γήινες, neutral χρωματικές παλέτες και διακοσμητικά θέματα που δεν προσδιορίζουν το φύλο του μωρού, αλλά είναι ουδέτερα.

Διάφανα έπιπλα

Είτε ακρυλικά είτε lucite, τα διάφανα έπιπλα όπως οι καρέκλες και τα τραπέζια είναι τάση τα τελευταία χρόνια, χάρη στην οπτική ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου που μπορεί να δημιουργήσει ένα clear κομμάτι.

DECOR_TRENDS2.jpg

Μινιμαλισμός

Και ποια δε θέλει να δώσει στο σπίτι της λίγη ζεστασιά και λίγο χρώμα. Το 2023 το αυστηρό στυλ θα μπει για λίγο στην άκρη και θα αντικατασταθεί με μαξιμαλιστικά έπιπλα, ταπετσαρίες με τολμηρά σχέδια και πολλές προσωπικές πινελιές.

Φωτιστικά από μπαμπού

Τα απλά, κομψά σχέδια που δίνουν μία country νότα στον χώρο μας, είναι must για τη νέα σεζόν και προσθέτουν ένα touch οικειότητας και ζεστασιάς ακόμα και στο πιο minimal περιβάλλον.

DECOR_TRENDS1.jpg

Μαύρο ματ υλικό

Υπάρχει ένας λόγος που το μαύρο-ματ υλικό «παίζει» παντού τα τελευταία χρόνια. Το μαύρο υλικό παρέχει μια έντονη, αλλά κομψή αντίθεση, ειδικά σε ολόλευκες κουζίνες και μπάνια. Μέσα στο 2023 μπορεί να δούμε μια στροφή προς πιο κλασικά είδη υλικού σε μεταλλικούς τόνους και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μη ξεχνάμε πως οι ματ επιφάνειες είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν.

Grandmillenial Grandeur

Η διακόσμηση «Granny chic» είναι η πιο διαχρονική και μεγάλη τάση που όπως φαίνεται δε θα φύγει ποτέ από το προσκήνιο, αλλά θα εξελίσσεται.

DECOR_TRENDS.jpg

Το vintage στυλ έχει τη δική του δυναμική και στη διακόσμηση και το 2023 θα δούμε πολύ βασικές τάσεις της grandmillenial διακόσμησης όπως δαντέλα, βαριά έπιπλα και glam αντικείμενα όπως πολυέλαιοι, να δημιουργούν ένα ενδιαφέρον mix&match στο χώρο μας.

A Touch Too Much Blush

Είτε είναι millennial ροζ είτε μία πιο απαλή απόχρωση του ροζ, το πιο girly χρώμα συνεχίζει να είναι μια ονειρική επιλογή για τα ρομαντικά κορίτσια και το βλέπουμε αυτήν τη σεζόν σε έργα ζωγραφικής, έπιπλα, κουρτίνες και φυσικά είδη διακόσμησης σπιτιού.

Το 2023 θα δεις και άλλα χρώματα να κυριαρχούν, ως super hot trends για να επιλέξεις για το σπίτι σου, μεταξύ των οποίων είναι τα γήινα που θα χαρίσουν ζεστασιά στο χώρο σου, αλλά και αποχρώσεις του πράσινου. Όσο έχουμε πολλές επιλογές θα έχουμε και μία καλή -διακοσμητική- σεζόν, αυτό είναι βέβαια.