4 ιδέες που θα φέρουν το φθινόπωρο στη διακόσμηση του σπιτιού

4 ιδέες που θα φέρουν το φθινόπωρο στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι ωραιότερες προτάσεις για να κάνεις ακόμη πιο ζεστό τον χώρο σου.

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μπαίνουμε σιγά-σιγά σε φθινοπωρινό mood. Εάν τρέφεις αγάπη για τη διακόσμηση, έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις αυτό εδώ το κείμενο για να ανακαλύψεις μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα απογειώσουν το deco του σπιτιού σου.

Tο φθινόπωρο είναι αναμφίβολα μια εποχή που συνδέεται με την ανανέωση. Με λίγα λόγια είναι η ιδανική στιγμή για να ανακαινίσουμε το χώρο μας ή να προσθέσουμε μικρές πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά.

Ο Jamie, από το Sweet & Simple Elegance μοιράστηκε στο utracomfort.com τέσσερα φανταστικά tips, που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την αισθητική στο σπίτι σου ώστε να το απολαμβάνεις εξίσου κάθε σεζόν. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το καλοκαίρι είναι να αφαιρέσεις εποχιακά αντικείμενα και να τα αποθηκεύσεις κάπου μέχρι την επόμενη άνοιξη.

4 ιδέες για να φέρεις φθινοπωρινό αέρα στο χώρο σου

Μερικά από τα πιο δημοφιλή items που μπορείς να επιλέξεις είναι: κορδέλες, βελανίδια, κουκουνάρια, αποξηραμένα φύλλα, ποτ πουρί, μικρά φυτά εσωτερικού χώρου κ.ά.

1) Βάλε στο χώρο τα αγαπημένα σου χρώματα

Αγόρασε το αγαπημένο σου φθινοπωρινό στεφάνι, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, χαλιά ή μια εντυπωσιακή πιατέλα. Οι χρωματικοί τόνοι των διακοσμητικών σου θα πρέπει να είναι πιο φυσικοί, δηλαδή καφέ, πράσινο, ή αποχρώσεις του κίτρινου. Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις items σε μερικά πιο ζωηρά χρώματα, όπως είναι το πορτοκαλί και το κόκκινο.

2) Περιόρισε τα διακοσμητικά και κράτησε μόνο τα απαραίτητα

Απόφυγε τις υπερβολές και περιόρισε στο ελάχιστο τα διακοσμητικά για να δημιουργήσεις ένα πιο κομψό και minimal αποτέλεσμα.

3) Κάνε mix n' match συνδυασμούς

Μπορείς να παίξεις με διάφορα υφάσματα και prints για να βάλεις χρώμα και φθινοπωρινή διάθεση στο χώρο. Καλό θα ήταν να παραμείνεις σε γήινες χρωματικές παλέτες που δεν κουράζουν το μάτι και δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζει τον έρωτά της με τον Φώτη Μπενάρντο σε ένα ονειρικό σπίτι

4) Διατήρησε μια ισορροπία

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να δώσεις βάθος στο χώρο. Χρησιμοποίησε κεριά, φανάρια, βιβλία διακόσμησης ή ακόμα και βάσεις που θα δημιουργήσουν διαφορετικά επίπεδα στη φθινοπωρινή σου διακόσμηση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com