Στο σπίτι της Πόπης Τσαπανίδου αρχηγός πια είναι ο υπέροχος εγγονός της

Κατερίνα Μπούσιου
Στο σπίτι της Πόπης Τσαπανίδου αρχηγός πια είναι ο υπέροχος εγγονός της

Η minimal μονοκατοικία της στην Κηφισιά είναι γεμάτη από βιβλία και πίνακες αλλά πλέον και από τα παιχνίδια του εγγονού της Έκτορα. 

«Μία μπουκιά ανθρωπάκι με σέρνει από την μύτη» έχει παραδεχτεί η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία εδώ και ένα χρόνο που ήρθε στην ζωή της ο εγγονός της Έκτορας ή Ettore όπως είναι στα ιταλικά το όνομά του, ζει σε άλλη διάσταση. Είναι η πιο χαρούμενη και η πιο περήφανη γιαγιά και πλέον αρχηγός στο σπιτικό της είναι μόνο εκείνος. Ας ρίξουμε όμως μία ματιά σε αυτό το ιδιαίτερο σπίτι της Κηφισιάς.

Minimal και artistic

Η μικρή μονοκατοικία είναι φωτεινή και ντυμένη στα λευκά. Η εργονομία είναι η λέξη κλειδί για να τη περιγράψει, γιατί όλοι οι χώροι του σπιτιού είναι φτιαγμένοι χωρίς περιττές λεπτομέρειες και διακοσμητικές υπερβολές. Εκτός από το γραφείο της, ο χώρος που περνά τις περισσότερες ημέρες της, είναι η κουζίνα της. Κατάλευκη, μοντέρνα και λειτουργική. Στο ένα χέρι οι κουτάλες και στο άλλο το κινητό της για να κάνει face time με τις τρεις κόρες της και να βλέπει φυσικά και την πρόοδο του εγγονού της που ζει στην Ολλανδία. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο πλέον παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να είναι κοντά του και περιμένει κάθε στιγμή όταν εκείνος έρχεται με τους γονείς του στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/CH8FjR1gmPI

Το σαλόνι της είναι ευρύχωρο, μοντέρνο με διακόσμηση σκανδιναβικού στυλ. Πάνω από όλα όμως και λειτουργικό.

https://www.instagram.com/p/CGzUf8mg0xe

Από μία φωτογραφία που ανήρτησε εκείνη, με την στολή της λαμπαδηδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, πήραμε μία γεύση και από τον ενδιάμεσο διάδρομο που οδηγεί στα υπνοδωμάτια. Το ξύλο σε πόρτες και πατώματα χαρίζει ζεστασιά ενώ ο πίνακας στον τοίχο, δίνει μία άλλη διάσταση στον χώρο. Του δίνει χαρακτήρα.

https://www.instagram.com/p/CGpZHaFgI9V

Τα ιδιαίτερα έργα τέχνης βρίσκονται όμως και σε άλλα μέρη του σπιτιού της. Ως φιλότεχνη επιλέγει όχι εκείνους τους πίνακες που ταιριάζουν με τον χώρο της, αλλά εκείνους που έχουν αξία καλλιτεχνική.

https://www.instagram.com/p/CGITfLbAWE4

Δεύτερο πάθος της είναι τα βιβλία. Εκτός από την κεντρική βιβλιοθήκη στο σαλόνι της, έχει και μία δεύτερη στο χωλ ενδιάμεσα από τα δωμάτια. Και ως καλή νοικοκυρά φροντίζει πάντα το σπίτι να είναι σε τάξη.

https://www.instagram.com/p/B-PhfR-AXuo

Το καθιστικό είναι το μέρος που χαλαρώνει και περνά τα βράδια της, όταν επιστρέφει από το δελτίο του Open.

https://www.instagram.com/p/B-uHRjqAHDb

Kαταπράσινος και φροντισμένος είναι και ο μικρός κήπος της στην πρόσοψη του σπιτιού. Χρώματα και αρώματα σε έναν μοναδικό συνδυασμό.

https://www.instagram.com/p/B_pfzaMgvON

Από τα πιο ιδιαίτερα σημεία ωστόσο, είναι το μοντέρνο τζάκι της με επικάλυψη από μέταλλο. Καθαρή αλλά αυστηρή γραμμή στο design.

«Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» και αυτό ισχύει 100% για την Πόπη Τσαπανίδου

https://www.instagram.com/p/B-VAhM7gbXy

To σπίτι της με μία λέξη είναι ακριβώς όπως την έχουμε στο μυαλό της και εκείνη ως προσωπικότητα. Cool. Αλλά και τόσο ιδιαίτερο όσο είναι η προσωπικότητά της.

https://www.instagram.com/p/B7gTgUFgUtQ