Το σπίτι του Γιάννη Στάνκογλου έχει στυλ και μία φωτεινή αύρα σαν νύχτα του Αυγούστου

Το σπίτι του Γιάννη Στάνκογλου έχει στυλ και μία φωτεινή αύρα σαν νύχτα του Αυγούστου

Το διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο ο Γιάννης Στάνκογλου μένει με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά. 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ο Γιάννης Στάνκογλου. Η θεαματική πορεία του τα τελευταία χρόνια στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση είναι μοναδική, με παραστάσεις και σειρές που γνώρισαν και με την δική του συμβολή την απόλυτη επιτυχία. Από τις «Άγριες Μέλισσες» στον «Όρκο» και φέτος με διπλή συμμετοχή στην τηλεόραση, στο «Αυτή η νύχτα μένει» και στο «Μία νύχτα του Αυγούστου», αλλά και ως Αλέξης Ζορμπάς στο θέατρο, ο ηθοποιός ετοιμάζεται για μία πολύ σημαντική χρονιά στην καριέρα του. Πρακτικά το πρόγραμμά του είναι τόσο γεμάτο και θα αναγκαστεί να χαρεί, λιγότερο από όσο επιθυμούσε, το υπέροχο και φινετσάτο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο μένει τα τελευταία χρόνια μαζί με την οικογένειά του.

Μουσική, βιβλία και David Bowie

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν είναι η πρώτη χρονιά που ο Γιάννης Στάνκογλου ασχολείται με τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αυτό το επαγγελματικό challenge όμως, του δίνει ενέργεια. Την ίδια ενέργεια αποπνέει και το διαμέρισμα στο κέντρο στο οποίο μένει με την σκηνοθέτη στο επάγγελμα σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη - Κνούτσεν και τα δύο τους παιδιά. Φωτεινό, μοντέρνο, λειτουργικό και με μία καλλιτεχνική essence. Από τους χώρους που μας έχει αποκαλύψει στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, μας έχει δώσει ένα δείγμα της αισθητικής του.

https://www.instagram.com/p/CJOSuokni-H

Το ευρύχωρο σαλόνι του με την βιβλιοθήκη, το γραφείο με τα γεμάτια ράφια από cd και δίσκους βινυλίου, οδηγεί στο χώρο της τραπεζαρίας, που έχει την ωραιότερη διακόσμηση εκτός από το ξύλινο μοντέρνο τραπέζι. Ένας ολόκληρος κόσμος στον τοίχο του, με τον παγκόσμιο χάρτη από ξύλο, δώρο από έναν καλό το φίλο, όπως γράφει στην ανάρτησή του Στον Γιάννη αλλά και σε όλη την οικογένεια αρέσουν άλλωστε πολύ τα ταξίδια.

https://www.instagram.com/p/CA0NqhDHCsN

Την μοντέρνα κατάλευκη κουζίνα του, μας την έδειξε κατά την διάρκεια της καραντίνας. Όπως όλοι μας τότε, έτσι και εκείνος έμεινε σπίτι, ασχολήθηκε με την μαγειρική και στην ειδική καμπάνια του «Μένουμε σπίτι» στην οποία συμμετείχε, είχαμε την ευκαιρία να αντιγράψουμε διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος στο σαλόνι του είναι το μικρό πάσο κάτω από τα παράθυρα όπου έχει τους δίσκους βινυλίου και το all time classic στερεοφωνικό του. Η γάτα του Tricky είναι αχώριστη σύντροφος της οικογένειας.

https://www.instagram.com/p/CP-dpPCH6kI

Βιβλία όμως δεν υπάρχουν μόνο στο σαλόνι, αλλά και στην κατάλευκη βιβλιοθήκη στην κρεβατοκάμαρα. Bed time stories.

https://www.instagram.com/p/Bbp2HmslPdI

Eκτός από λάτρης της ελληνικής και ροκ μουσικής, ο Γιάννης Στάνκογλου λάτρευε από μικρό παιδί τον David Bowie. Κάθε είδους αναμνηστικό, από καπέλα, tshirts, κονκάρδες και διακοσμητικά με τον γνωστό κόκκινο κεραυνό του Bowie, βρίσκεται στην πολύτιμη συλλογή του.

https://www.instagram.com/p/BAbeyupFvXX

Φέτος όμως θα αλλάξει ρεπερτόριο. Τουλάχιστον για τις ανάγκες του ρόλου του, στο «Αυτή η νύχτα μένει» στον Alpha, όπου η ιστορία εξελίσσεται σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Αγρίνιο με εκείνον να υποδύεται τον δήμαρχο, ο οποίος και θα συγκρουστεί έντονα με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, δηλαδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Πάρε μία γεύση από την νέα φιλόδοξη τηλεοπτική παραγωγή.

https://www.instagram.com/p/ChuPWLzOcBt