Οι 5 πιο κοινές διαφωνίες των ζευγαριών για τη διακόσμηση του σπιτιού

Οι 5 πιο κοινές διαφωνίες των ζευγαριών για τη διακόσμηση του σπιτιού

Όλες γνωρίζουμε πως η συγκατοίκηση δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση, ειδικά αν έχετε διαφορετική αισθητική.

Ο έρωτας ομορφαίνει τις ζωές μας γι'αυτό αν έχεις βρει το άλλο σου μισό έχεις κάθε λόγο να νιώθεις χαρά και ασφάλεια. Οι ερωτικές σχέσεις δοκιμάζονται στον χρόνο και με την καθημερινή τριβή. Η συγκατοίκηση αποτελεί τον no1 τρόπο για να διαπιστώσεις αν εσύ και ο αγαπημένος σου ταιριάζετε πραγματικά και μπορείτε να κάνετε κοινά όνειρα για το μέλλον.

Όποια έχει ζήσει με σύντροφο γνωρίζει καλά πως η συγκατοίκηση θεωρείται διασκεδαστική μέχρι να έρθει η ώρα της διακόσμησης. Κακά τα ψέματα το γούστο του κάθε ατόμου διαφέρει γι'αυτό καλό θα ήταν εσύ και ο αγαπημένος σου να συζητήσετε καλά πώς ονειρεύεστε το σπίτι σας. Στόχος να δημιουργήσετε έναν χώρο που αγαπάτε και οι δύο το ίδιο και θα θέλετε να επιστρέφετε εκεί μετά από μια κουραστική ημέρα.

Το σπίτι του Σάββα Πούμπουρα στα Μελίσσια θα σε κάνει να πεις «Πλάκα κάνεις» (και δεν είναι φάρσα)

Αρκετά είναι τα ζευγάρια που έρχονται σε έντονη ρήξη για τo deco του σπιτιού ωστόσο αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν φερθείς έξυπνα. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου τις πιο συνήθεις αιτίες του καυγά και όσα πρέπει να κάνεις για να μη τσακωθείς με το άλλο σου μισό.

5 deco λόγοι για τους οποίους μαλώνουν τα ζευγάρια

1) Νομίζεις ότι τα πράγματα του συντρόφου σου δεν θα ταιριάζουν με τα δικά σου

Η αλήθεια εδώ βρίσκεται κάπου στη μέση αφού για παράδειγμα κανένας άντρας δεν θα ήθελε μια λεοπάρ καρέκλα στο σαλόνι του. Αντίστοιχα εσύ δεν έχεις κανένα λόγο να τοποθετήσεις ρακέτες και μπάλες του μπάσκετ στα ράφια σου. Επιλέξτε μαζί με τον σύντροφό σου ποια από τα πράγματά σας θα κρατήσετε ώστε να έχετε στο χώρο μόνο items που ευχαριστούν και τους δύο.

2) Οι πολύ basic επιλογές συνθέτουν έναν βαρετό χώρο

Αρκετά ζευγάρια επενδύουν σε ουδέτερα έπιπλα και διακοσμητικά για να αποφύγουν τυχόν διαφωνίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα έναν αδιάφορο, minimal χώρο που θέλει χρώμα και ζωντάνια.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διακόσμηση δείτε τι λείπει (ή τι άλλο θα θέλατε να έχετε) από το σπίτι σας και προσθέστε το.

3) Δεν μπορείτε να βρείτε χρώματα που αρέσουν και στους δύο

Εσύ θες ροζ τοίχο, εκείνος μαύρο και πάει λέγοντας...Η καλύτερη λύση στο συγκεκριμένο θέμα είναι να επενδύσετε σε ουδέτερα χρώματα όπως μπεζ, κρεμ, ανοιχτό πράσινο, γκρι κ.ο.κ.

4) Εστιάζετε σε ανούσιες λεπτομέρειες και δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις

Αν η επιλογή επίπλων και διακοσμητικών σας δυσκόλεψε περισσότερο απ'όσο νομίζατε, προσπαθήστε να εντοπίσετε μόνο τα απολύτως απαραίτητα και όσα ταιριάζουν στο χώρο.

5) Η διακόσμηση έπαψε να είναι διασκεδαστική και κανένας από τους δύο δεν θέλει να το κάνει πια

Αν οι διαφωνίες σας κούρασαν με αποτέλεσμα να μη θέλετε να ασχοληθείτε άλλο, χαλαρώστε. Πιείτε ένα ποτό και συζητήστε για το πώς θα θέλατε να δείτε το σπίτι σας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com