Το σπίτι της Χαρούλας Αλεξίου κρύβει σε κάθε του γωνιά 50 χρόνια μελωδίες και όλα τη θυμίζουν

Κατερίνα Μπούσιου
Το σπίτι της Χαρούλας Αλεξίου κρύβει σε κάθε του γωνιά 50 χρόνια μελωδίες και όλα τη θυμίζουν

Η προσωπικότητα της, είναι σε κάθε γωνιά του κλασσικού και πανέμορφα διακοσμημένου διαμερίσματός της. Το φιλόξενο σπίτι της Χαρούλας είναι γεμάτο αγάπη και αναμνήσεις. 

Είναι δύσκολο να περιγράψεις σε μία πρόταση, το τι σημαίνει η Χάρις Αλεξίου, η Χαρούλα μας, για την μουσική και τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο τόσο γεμάτο από ψυχή, λυρισμό, ευαισθησίες, ταυτισμένο με την ιστορία της μουσικής μας για πέντε δεκαετίες. Το άνετο διαμέρισμά της, έχει στοιχεία της προσωπικότητάς της. Αρχοντιά, φινέτσα, χρώματα και διάσπαρτες μελωδίες. Σαν τον Maestro, τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Mega, στην οποία παίζει έναν καθοριστικό ρόλο.

https://www.instagram.com/p/CUfG-8Rqflv

«Δεν καταδέχομαι να συνεχίσω να το κάνω, αν δεν το κάνω καλά. Δεν ήταν απλό, βεβαίως και το πένθησα» είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2020, ανακοινώνοντας ότι εγκατέλειπε το τραγούδι. Γενναία και ειλικρινής. Η Χάρις Αλεξίου εγκατέλειψε το τραγούδι, αλλά όχι τη μουσική και σίγουρα όχι την τέχνη. «Το Αιβαλί, η πατρίδα μου» είναι η παράσταση στη οποία πρωταγωνιστεί με την Όλια Λαζαρίδου, αυτές τις ημέρες, με μνήμες και ιστορίες από την Μικρασία. Το να γράψει στίχους για τραγούδια (το έχει κάνει τόσες φορές για μεγάλους καλλιτέχνες) της είναι ακόμη δύσκολο, γιατί όπως έχει πει: «Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να τραγουδήσω. Τώρα τι να τραγουδήσω;». Το σπίτι της είναι γεμάτο από μουσική. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και δεν μιλάμε για τους εκατοντάδες δίσκους βινυλίου και τα cd που έχει στην κατοχή της. Μιλάμε και για τις μελωδίες που ακούγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, από όλα τα είδη της μουσικής που την γοητεύουν. Tο δωμάτιο της σοφίτας είναι το δικό της βασίλειο της μουσικής. «Χαμός από αναμνήσεις» όπως γράφει.

https://www.instagram.com/p/B-MhPM1JfDl

Η ερμηνεύτρια αγαπά τα social media, δείχνει να είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία και από μερικές φωτογραφίες της στο Instagram, μας έχει δείξει το χώρο στον οποίο ζει και εργάζεται. Το σαλόνι του σπιτιού με το ξύλινο πάτωμα, τους δύο μεγάλους καναπέδες, με την γυάλινη τραπεζαρία, έχει στους τοίχους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής και γυάλινα βάζα, πάντα γεμάτα με λουλούδια. Όπως και στην βεράντα της.

https://www.instagram.com/p/CLO8A2sAmos

Σε αυτό το σαλόνι εκτός από βραδιές με ατελείωτες συζητήσεις με τους φίλους της, περνά και τις ωραιότερες στιγμές με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου. Κάποια στιγμή όπως γράφει στην ανάρτησή της, τον...ξεγέλασε για να βγάλουν μαζί μία φωτογραφία με φόντο την τραπεζαρία.

https://www.instagram.com/p/B8_tiJiJSWl

Εκτός από την βιβλιοθήκη της σοφίτας, υπάρχει και μία άλλη μεγαλύτερη στο σαλόνι της, γεμάτη από βιβλία, καθώς λατρεύει το διάβασμα.

https://www.instagram.com/p/BUE1XGfA8uG

Και κάπου εκεί σε μία γωνιά, υπάρχει ο υπολογιστής της, μαζί με το ηλεκτρικό πιάνο όπου δοκιμάζει παλιές και νέες μελωδίες.

https://www.instagram.com/p/BNKLLTshZyd

Στο άνετο σαλόνι της, πάντα περνά τα βράδια της έχοντας μία μοναδική αγαπημένη της παρέα. Την Κίρα.

https://www.instagram.com/p/CXZG53pqvsn

Παρέα της η Κίρα και όταν μαγειρεύει στην νεοκλασσική κατάλευκη κουζίνα της.

https://www.instagram.com/p/CJdSf6Gg5ct

Το ίδιο αριστοκρατικό και με φινέτσα θα είναι και το νέο της τηλεοπτικό σπίτι στους Παξούς, για την σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Εκεί θα υποδυθεί την γιαγιά της Κλέλιας Ανδριολάτου. Ως και η ίδια μουσικόφιλη θα είναι η καλύτερη συμπαραστάτρια του νέου δάσκαλου μουσικής, δηλαδή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

https://www.instagram.com/p/CW5-v5sIYLJ

Δείτε και στη photo gallery που ακολουθεί και φωτογραφίες της από τα γυρίσματα του Maestro.