Το budget, οι τάσεις και άλλες 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα

Το budget, οι τάσεις και άλλες 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα

Απόφυγε αυτά τα λάθη και εξοικονόμησε χρόνο, χώρο και χρήματα.

Όταν ζούμε για πάρα πολλά χρόνια στο ίδιο σπίτι, όταν αυτό είναι αρκετά παλιό ή όταν θέλουμε απλά να ανανεώσουμε τον χώρο μας μία είναι η λύση: η ανακαίνιση. Και ένα από τα δωμάτια που ανακαινίζει πρώτα πολύς κόσμος στο δικό του σπίτι είναι η κουζίνα.

Αν, λοιπόν, κι εσύ αυτό το διάστημα σκέφτεσαι να κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα σου, δεν πρέπει να βιαστείς. Πρέπει να το μελετήσεις καλά, ώστε και να κάνεις μια αλλαγή που θα είναι λειτουργική για την καθημερινότητά σου, αλλά και που δεν θα σου στοιχίσει… ο κούκος αηδόνι. Πώς θα γίνει αυτό; Θα προσέξεις να μην υποπέσεις στα παρακάτω λάθη. Και γλιτώνοντας αυτές τις παγίδες θα εξοικονομήσεις χρόνο, χώρο και χρήματα.

Όχι μόνο πίσω από το ψυγείο! 4 σημεία της κουζίνας που ξεχνάς να καθαρίσεις

Μην ξεχνάς το budget που διαθέτεις

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την ανακαίνιση όλες λίγο-πολύ ενθουσιαζόμαστε με τα γυαλιστερά ντουλάπια και τα πόμολα που βλέπουμε, με τις νέες τεχνολογίες στον χώρο της κουζίνας, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε το οικονομικό κομμάτι και μετά να βρισκόμαστε προ εκπλήξεως. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Λάβε υπόψη το budget σου και γνωστοποίησέ το στον τεχνίτη που θα αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας.

anakainisi_kouzina.jpg

Δεν κάνεις «απογραφή» της κουζίνας

Όλοι συνήθως ξεχνάμε να υπολογίσουμε τι σκεύη και κατσαρολικά έχουμε, ώστε να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους στη νέα κουζίνα για να χωράνε όλα. Πριν την ανακαίνιση, κάνε λοιπόν μια καταμέτρηση των κουζινικών σου για να δεις πώς ακριβώς θέλεις να διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να σε εξυπηρετεί.

Δεν επιλέγεις το layering στον φωτισμό

Καλό είναι να υπάρχουν πολλά και διαφορετικά φώτα στην κουζίνα, καθένα από τα οποία θα φωτίζει και ένα διαφορετικό σημείο του χώρου. Θα εκπληρώνει, δηλαδή, έναν διαφορετικό σκοπό.

fwta_kouzina.jpg

Ξεχνάς τις ηλεκτρικές συσκευές

Από φούρνους μικροκυμάτων και ψυγεία μέχρι μίξερ και τοστιέρες, οι ηλεκτρικές πρίζες στην κουζίνα είναι ζωτικής σημασίας. Οπότε, φρόντισε να σκεφτείς εξ αρχής πού θα τοποθετηθούν οι ηλεκτρικές συσκευές για να φτιάξει ο τεχνίτης τις ανάλογες πρίζες. Δε λέει να είναι όλα έτοιμα και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ρεύμα.

Αγνοείς την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού

Ναι, μπορεί την κουζίνα σου να την έχεις φανταστεί σε πολύ μοντέρνο ίσως και φουτουριστικό στυλ. Τι γίνεται, όμως, αν το υπόλοιπο σπίτι σου είναι πιο παραδοσιακό; Αχταρμάς. Οπότε, φρόντισε στα στυλ να υπάρχει μια ισορροπία.

Δεν έχεις στρατηγική στην τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών

Μήπως η ήδη υπάρχουσα διαρρύθμιση της κουζίνας σε δυσκολεύει; Μήπως φταίει η θέση των ηλεκτρικών συσκευών; Μελέτησε, λοιπόν, καλύτερα των χώρο σου με έναν expert και – αν χρειάζεται- τοποθέτησε αλλού την κάθε συσκευή. Ανακαίνιση είπαμε κάνεις και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τα αλλάξεις όλα. Ακόμα και τη θέση των αντικειμένων.

ilektrikes_syskeues.jpg

Βασίζεσαι στα νέα deco trends

Καλές οι τάσεις για να ανακαινίσεις την κουζίνα σου, αλλά κι αυτές πρέπει να συμβαδίζουν με το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού και με τη λειτουργικότητα που θέλεις. Δε σημαίνει ότι επειδή κάτι είναι trend μάς ταιριάζει κιόλας.