5 μυστικά για να κάνεις πιο eco-friendly την κουζίνα σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 μυστικά για να κάνεις πιο eco-friendly την κουζίνα σου

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου αρκούν για να συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να ευαισθητοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα. Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας ενώ σκεπτόμαστε περισσότερο την επίδραση που έχουν οι καθημερινές πράξεις/ συνήθειές μας στο περιβάλλον.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υιοθετήσεις μια eco-friendly στάση, ξεκινώντας από το σπίτι σου. Η κουζίνα είναι ένας από τους βασικούς χώρους τον οποίο επισκέπτονται όλα τα μέλη της οικογενείας. Μικρές αλλαγές στον τρόπο που μαγειρεύουμε και αποθηκεύουμε το φαγητό αρκούν για να γίνουμε «πράσινοι» καταναλωτές και να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη.

O πλανήτης σε χρειάζεται! Υιοθέτησε 8 οικολογικούς τρόπους για να τον βοηθήσεις

5 προτάσεις για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κουζίνα

-Αγόρασε είδη παντοπωλείου χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες

Ένας τρόπος για να μειώσεις τον αριθμό των πλαστικών σακουλών είναι επενδύοντας σε τσάντες πολλών χρήσεων. Αγόρασε τσάντες από βαμβάκι, ύφασμα ή άλλα υλικά που αντέχουν το βάρος και θα τις έχεις για αρκετό καιρό.

-Καθάρισε την κουζίνα σου με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον

Αντικατέστησε όλα τα σκληρά καθαριστικά με χημικά με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού. Αυτές οι φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά την κουζίνα, τις οικιακές συσκευές και τα ρούχα σου εξίσου καλά με τα συμβατικά χημικά χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες.

kalamakia.jpg

-Ετοίμασε το φαγητό σου σε σανίδες κοπής από βιώσιμα υλικά

Μια ξύλινη σανίδα κοπής είναι μια πολύ καλή επιλογή σε αντίθεση με τις πλαστικές σανίδες κοπής. Ορισμένοι τύποι ξύλου, όπως το ταχέως αναπτυσσόμενο μπαμπού, μειώνουν την ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων.

-Χρησιμοποίησε φιλικά προς το περιβάλλον σκεύη και σερβίτσια

Άσε στην άκρη τα πλαστικά σκεύη και τα πιάτα από φελιζόλ. Γέμισε τα ντουλάπια σου με ανακυκλωμένα γυάλινα κύπελλα και κεραμικά ή μεταλλικά πιάτα και μπολ. Επένδυσε σε ξύλινα σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος τα οποία λειτουργούν εξίσου καλά με τα αντίστοιχα πλαστικά, αλλά δείχνουν πολύ πιο όμορφα.

-Συσκεύασε τα σνακ σου σε επαναχρησιμοποιούμενα περιτυλίγματα

Αντί να συσκευάζεις το φαγητό και τα σνακ σου σε σακούλα μίας χρήσης, χρησιμοποίησε επαναχρησιμοποιούμενα περιτυλίγματα που θα βρεις στην αγορά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com