5 σίγουροι τρόποι διακόσμησης για τη μικρή βεράντα ή τον μικρό κήπο του σπιτιού

Πατούλια Κατερίνα
5 σίγουροι τρόποι διακόσμησης για τη μικρή βεράντα ή τον μικρό κήπο του σπιτιού

Αν έχεις μια μικρή βεράντα ή έναν κήπο που δεν χωράει μεγάλα ή βαριά έπιπλα, έχουμε βρει τους τρόπους εκείνους για να έχεις μια διακοσμήση που θα σου λύσει τα χέρια και θα είναι άνετη και instagrammable.

Ήρθε η ώρα που καθαρίζουμε βεράντες, ήρθε η στιγμή που βγάζουμε τα έπιπλα κήπου από την αποθήκη. Κι αν ο καιρός μας κάνει τη χάρη, τα βράδια μας θα τα περνάμε ρομαντικά στον κήπο.

Τι συμβαίνει όμως, όταν έχουμε μικρό χώρο στη βεράντα, το μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν cozy χώρο για να περνάμε τα βράδια του καλοκαιριού.

Κάνουμε έξυπνες επιλογές και κερδίζουμε τις εντυπώσεις

Βήμα πρώτο: Επίλεξε έπιπλα που διπλώνουν

Από την παραδοσιακή ξαπλώστρα, καρέκλες κήπου που διπλώνουν μέχρι μικρά τραπεζάκια που κλείνουν, τα «σπαστά» έπιπλα μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε κάθε αυλή και να μεταφερθούν από σπίτι σε σπίτι. Επένδυσε σε ξαπλώστρες με έντονα χρώματα και δώσε γεμάτα χρώμα vibes στην αυλή σου.

Γωνιακά έπιπλα για μεγαλύτερο χώρο:

Στον κήπο, κάθε εκατοστό μπορεί να αξιοποιηθεί και πρέπει να αξιοποιηθεί έξυπνα. Για παράδειγμα, οι γωνίες μπορούν να επενδυθούν με γωνιακούς καναπέδες κήπου λη ακόμα και με αποθηκευτικά έπιπλα, όπως ένα μπαούλο, που με τα κατάλληλα μαξιλάρια μπορούν να γίνει κάθισμα ή τράπέζι για μπουφέ πάρτι.

Χαλιά εξωτερικού χώρου

Ένα χαλί εξωτερικού χώρου σε boho στυλ μαζί με πολύχρωμα έπιπλα κήπου, μπορούν να κάνουν hot spot του σπιτιού σου τον κήπο.

https://www.instagram.com/p/Crab9_-MFHf

Τα αξεσουάρ θα αναδείξουν τον μικρό κήπο:

Μια σειρά από μεγάλα και μικρά μαξιλάρια και μαξιλάρες σε έντονα χρώματα, μπορούν να κάνουν πόλο έλξης τη βεράντα και να εξυπηρετήσουν και ως καθίσματα. Μαζί με μια σειρά από φυτά ή ακόμα και τα pampas στο βάζο που είχες στο σαλόνι, μπορούν να βγουν και να δώσουν μια αίσθηση εξωτική και στον κήπο.

Ψηλοί τοίχοι και πέργκολες:

Αν θες να φτιάξεις την αίσθηση ενός εξωτερικού χώρου που να θυμίζει νησί ή χωριό, επένδυσε σε τοίχους από μπαμπού ή πέργκολες, που θα οριοθετήσουν τον χώρο και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα έπιπλα κι αξεσουάρ, θα σε κάνουν να νιώθεις πως έχεις ταξιδέψει μακριά ακόμα κι αν δεν προβλέπεται άδεια καλοκαιριού.

https://www.instagram.com/p/CrY1JmfNY-Y

Βάψε τους τοίχους λευκούς:

Ειδικά στο μπαλκόνι για να δώσεις την αίσθηση πως ο χώρος είναι ακόμα μεγαλύτερος και πιο σοφιστικέ.

https://www.instagram.com/p/CUuSlOrNIHH

Ενίσχυσε το νησιώτικο λευκό με λευκά έπιπλα, λευκά μαξιλάρια, λευκά φωτιστικά και παίξε μόνο με πράσινα φυτά.

Το φως θα μας φέρει κοντά:

Το παν σε μια μικρή ή μεγαλύτερη βεράντα, είναι ο σωστός φωτισμός. Μεγάλες λάμπες, μικρά cute φωτάκια, κεριά σε προστατευμένα ρεσό, είναι μόνο μερικές από τις ιδέες για να κάνεις μαγικό ακόμα και το πιο μικροσκοπικό μπαλκόνι.