Αν δεν έχεις κάνει ακόμα το σπίτι σου «καλοκαιρινό», αυτά είναι 10 tips για να γίνει σε 1 μόλις μέρα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αν δεν έχεις κάνει ακόμα το σπίτι σου «καλοκαιρινό», αυτά είναι 10 tips για να γίνει σε 1 μόλις μέρα

Αν ακόμα δεν έχεις μαζέψει χαλιά, δεν έχεις βγάλει κουβέρτες και το σπίτι σου θυμίζει Χριστούγεννα εμείς σου έχουμε τη λύση για το πώς να το προετοιμάσεις για το καλοκαίρι σε μία μόλις μέρα.

Είμαστε στα τέλη Μαΐου και ήδη έχεις καταλάβει την αλλαγή στη θερμοκρασία. Πάνε τα παλτό, πάνε και τα πουλόβερ... Γιατί όμως έχεις ακόμα τα χαλιά και τα χοντρά ριχτάρια στον καναπέ;

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών κι αν δεν έχεις προετοιμάσει το σπίτι σου για να το «υποδεχτεί», μην σκας. Με αυτά τα 10 tips θα το κάνεις σε 1 μόνο μέρα.

10 tips για να θυμίζει το σπίτι σου καλοκαίρι

1. Καθάρισε τα έπιπλα του εξωτερικού χώρου

Επειδή όπως είπαμε το καλοκαίρι είναι δίπλα μας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να κάθεσαι είτε μόνος/η είτε με φίλους στη βεράντα ή τον κήπο σου. Οπότε ξεκίνα πρώτα με το να καθαρίσεις τα έπιπλα και τις συσκευές (πχ. ψησταριά) που μπορεί να έχεις στον εξωτερικό σου χώρο.

2. Άλλαξε ριχτάρια και μαξιλάρια

Κανείς δεν μπορεί να κάτσει με θερμοκρασίες άνω των 25 σε έναν καναπέ που το κάλυμμά του είναι χνουδωτό ή από χοντρό ύφασμα. Οπότε το επόμενο βήμα είναι να ανανεώσεις τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια στο καθιστικό σου. Τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια από λινό ή βαμβάκι τείνουν να είναι οι πιο ευνοϊκές επιλογές, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε υφάσματα όπως σιφόν, μετάξι και βουάλ. Παράλληλα, πρόσθεσε χρώμα.

annie-spratt-HW9JSNiP90o-unsplash.jpg

3. Καθάρισε τα παράθυρα και τα περβάζια

Τα παράθυρα σου ενδέχεται να έχουν αρκετή σκόνη από την έξω μεριά αφού όλο τον χειμώνα τα είχες κλειστά. Επειδή, όμως θα ανοιγοκλείσουν πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι, αν τα έχεις ήδη καθαρά θα είναι πιο εύκολο για σένα να τα συντηρήσεις όλη την σεζόν. Παράλληλα, αν έχεις καθαρά τα περβάζια σου και αποφασίσεις να εγκαταστήσεις κάποιο air - condition θα σου είναι πιο εύκολο να προετοιμάσεις τον χώρο για την εγκατάστασή του.

4. Ξεσκόνισε τον ανεμιστήρα

Σε συνέχεια με το προηγούμενο tip, αν έχεις ανεμιστήρα τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να τον βγάλεις και να τον ξεσκονίσεις. Δεν ξέρεις πότε θα πιάσει ξαφνικά περισσότερη ζέστη, οπότε καλό είναι να έχεις προετοιμαστεί.

rishi-WAhvUCCbowo-unsplash.jpg

5. Οργάνωσε το ψυγείο σου και έλεγξε την ψύξη

Καθώς το ψυγείο θα παίξει καθοριστικό ρόλο την καλοκαιρινή σεζόν μιας και σίγουρα θα χρειαστείς λίγο παγωμένο νερό ή κάποιο δροσερό φρούτο, καλό θα είναι να έχεις ελέγξει την ψύξη ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Παράλληλα, αναδιοργάνωσε το ψυγείο σου ώστε να έχεις σε εμφανή θέση τα φρούτα σου, για παράδειγμα, και να μην τα ξεχάσεις με αποτέλεσμα να χαλάσουν.

6. Οργάνωσε τη θήκη παπουτσιών σου

Μπορεί ο καιρός ακόμα να επιβάλλει ένα ελαφρύ πανωφόρι, παρ' όλα αυτά η περίοδος της μπότας έχει περάσει. Οργάνωσε, λοιπόν τα παπούτσια σου ώστε να μην χρειαστεί να σκάψεις σε κάποια ντουλάπα για τα σανδάλια ή τις εσπαντρίγιες σου.

pexels-harper-sunday-2866796.jpg

7. Αναδιοργάνωσε και ανανέωσε τα προϊόντα ομορφιάς σου

Ναι λοιπόν, ήρθε η στιγμή να βάλεις στην μπροστινή θέση στα καλλυντικά σου το άρωμά σου με μυρωδιά καρύδας κι εκείνο το κοραλλί κραγιόν. Αναδιοργάνωσε τα καλλυντικά σου φέρνοντας αυτά που θυμίζουν καλοκαίρι στην μπροστινή θέση ενώ έλεγξε αν σου λείπει κάτι. Αντηλιακό σώματος για παράδειγμα έχεις;

8. Πρόσθεσε καλοκαιρινές πινελιές σε όλο το σπίτι

Μην μένεις μόνο στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια. Άλλαξε κάποια από τα σερβίτσια σου ή πάρε ποτήρια με κάποιο καλοκαιρινό σχέδιο ή πρόσθεσε σε διάφορες γωνιές λίγα κοχύλια ή λουλούδια. Μην ξεχάσεις να αλλάξεις τα σεντόνια σου και τις κουβέρτες.

9. Κάνε το σπίτι σου να μυρίζει καλοκαίρι

Με βάση την ψυχολογία οι μυρωδιές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας αφού πολλές φορές συνδέουμε όμορφες στιγμές μας με αυτές. Γι' αυτό λοιπόν ανανέωσε τα κεριά σου ή το αρωματικό χώρου σου με κάτι που να σου θυμίζει το καλοκαίρι. Προτίμησε αρώματα όπως καρύδα, φρεσκοκομμένο γρασίδι, αντηλιακό, σανταλόξυλο, εσπεριδοειδή κι έτσι ακόμα κι αν περνάς χρόνο στο σπίτι η διάθεσή του θα φτιάχνει.

10. Αγόρασε εντομοαπωθητικά

Μπορεί να μην είναι από τα πρώτα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι πώς θα δώσεις καλοκαιρινό χαρακτήρα στο σπίτι σου, ωστόσο είναι από τα πιο βασικά. Σκέψου πόσο ενοχλητικό είναι να θες να έχεις ανοιχτά τα παράθυρά σου ή να θες να πιεις ένα κοκτέιλ στη βεράντα και να μην μπορείς επειδή σε τσιμπάνε τα κουνούπια. Προμηθεύσου, λοιπόν κεριά σιτρονέλλας ή άλλου είδους εντομοαπωθητικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.