Πώς θα μετατρέψεις την κλασική υδρόγειο σφαίρα στο ωραιότερο φωτιστικό για το δωμάτιο

Πώς θα μετατρέψεις την κλασική υδρόγειο σφαίρα στο ωραιότερο φωτιστικό για το δωμάτιο

Με μερικές απλές κινήσεις η υδρόγειος σφαίρα που έχεις στο σπίτι μπορεί να γίνει το πιο ιδιαίτερο φωτιστικό για κάθε χώρο.

Η υδρόγειος σφαίρα είναι ένα διακοσμητικό που συναντάμε συχνά σε γραφεία και βιβλιοθήκες αφού βρίσκεται σχεδόν σε κάθε Ελληνικό σπίτι. Μπορεί τα παλαιότερα χρόνια να την συμβουλευόμασταν για απορίες σε θέματα γεωγραφίας ωστόσο αυτό έχει πλέον αλλάξει δραματικά αφού το Google maps φροντίζει να μας δίνει κάθε πληροφορία που χρειαζόμαστε.

Αν λοιπόν έχεις στο σπίτι μια υδρόγειο την οποία δεν χρησιμοποιείς και πολύ, ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσεις. Μερικά απλά υλικά και λίγη προσπάθεια αρκούν για να φτιάξεις το ωραιότερο και πιο πρωτότυπο DIY φωτιστικό για το γραφείο, τη βιβλιοθήκη, την τραπεζαρία και όχι μόνο.

Πώς θα μετατρέψεις την υδρόγειο σφαίρα σε φωτιστικό

Τι θα χρειαστείς: Τρυπάνι
χαρτοκόπτης
διαβήτης
δερμάτινη ταινία
καλώδιο φωτιστικού
λάμπα

To viral κόλπο με το ζεστό ποτήρι είναι η λύση για να λιώσεις το βούτυρο

Πώς θα το κάνεις: Αφαίρεσε τον μεταλλικό δακτύλιο από την υδρόγειο σφαίρα. Τράβηξε απαλά το πάνω και το κάτω μέρος του μεταλλικού δακτυλίου που περιβάλλει την υδρόγειο. Τοποθέτησε το κάτω μέρος της υδρογείου στο πλάι.

Χώρισε την υδρόγειο σφαίρα σε δύο μέρη. Με τη βοήθεια του τρυπανιού άνοιξε τρύπες κατά μήκος των γεωγραφικών γραμμών, έχοντάς τες ως οδηγό. Πάρε τον χαρτοκόπτη και κόψε παράλληλα με τις γεωγραφικές γραμμές όπου άνοιξες τις τρύπες. Διαχώρισε το πάνω μέρος της υδρογείου από το κάτω.

Άνοιξε περισσότερες τρύπες πάνω στην υδρόγειο, δίνοντας έμφαση στις πόλεις που έχεις επισκεφτεί. Ντύσε την άκρη της σφαίρας με την ταινία. Δημιούργησε μια τρύπα για την λάμπα. Με τη βοήθεια του διαβήτη σχεδίασε έναν κύκλο στην κορυφή της υδρογείου και κάνε μια τρύπα για να περάσεις μέσα τα καλώδια. Τοποθέτησε τα καλώδια του φωτιστικού μέσα από τη σφαίρα. Στη συνέχεια βίδωσε τη λάμπα μέσα από το μεγάλο άνοιγμα της υδρογείου. Το νέο σου φωτιστικό είναι έτοιμο.

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες για το πώς θα φτιάξεις το φωτιστικό, δες προσεκτικά το παρακάτω video.

Στη gallery που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com