4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με υγρό πιάτων - εκτός από τα πιάτα

4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με υγρό πιάτων - εκτός από τα πιάτα

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων: Αν νομίζεις πως μπορείς να καθαρίσεις μόνο τα κατσαρολικά με αυτό, κάνεις λάθος!

Υγρό πιάτων: Θα το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις πράγματα στο σπίτι που ούτε έχεις φανταστεί.

To υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν χρειάζεται να περιορίζεται στο καθάρισμα των κατσαρολικών. Αν θες να καθαρίσεις σχεδόν όλα τα σημεία του σπιτιού- ακόμα και τα δύσκολα- με κύριο πρωταγωνιστή το υγρό πιάτων- έχεις δύο βασικές συνταγές με υγρό πιάτων που θα σου λύσουν τα χέρια.

Η βασική συνταγή καθαριστικού με υγρό πιάτων

Αρχικά να σου πούμε πως δεν χρειάζεται να διαθέσεις μεγάλη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού για τις υπόλοιπες χρήσεις που θες να πετύχεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές σταγόνες υγρού πιάτων αραιωμένο με νερό ή 2-3 κουταλιές του γλυκού με μαγειρική σόδα για να φτιάξεις ένα scrub καθαρισμού, για τις πιο δύσκολες επιφάνειες.

Η Caroline Solomon, ειδική στα hacks καθαρισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, που σαρώνει στο Tik Tok, σου προτείνει να πάρεις ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι και να φτιάξεις το πολυκαθαριστικό σου με βάση το υγρό πιάτων.

  • Δύο κούπες κρύο νερό, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου- ιδανικό εσπεριδοειδών για να μυρίζει καθαριότητα το σπίτι και μια κουταλιά του γλυκού υγρό πιάτων αρκούν για να φτιάξεις ένα σούπερ καθαριστικό.

Τι μπορείς να καθαρίσεις;

Καθρέφτες, νεροχύτες και τις πόρτες της ντουσιέρας. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν και αν χρησιμοποιήσεις στη βασική συνταγή απεσταγμένο νερό, το οποίο έχει βραστεί, τότε το γυαλί και ο καθρέφτης δεν θα έχει ίχνος λεκέ από άλατα.

Καθαριστικό πατώματος:

Το σαπούνι πιάτων λειτουργεί ιδανικά σε δάπεδα με βιομηχανικό τσιμέντο, πλακάκι γρανίτη αλλά και σε πάτωμα μωσαϊκού. Ρίξε τη βασική συνταγή στον κουβά αλλά πρόσεξε τα ξύλινα πατώματα που δεν θα λειτουργήσει σωστά το καθαριστικό.

Καθαριστικό για τις επιφάνειες της κουζίνας:

Το υγρό πιάτων δεν είναι ιδανικό μόνο για ποτήρια και πιάτα αλλά χάρη στο ουδέτερο ph του μπορεί να είναι ιδανικό για να ψεκάζεις πάνω σε πάγκους από μάρμαρο ή γρανίτη, στο ψυγείο, σε επιφάνειες από γυαλί και με ένα απορροφητικό πανί θα έχεις κάθε επιφάνεια πιο καθαρή από ποτέ.

1695631667041-306915182-dishsoap.jpg

Υγρό πιάτων και στην τουαλέτα:

Ναι ναι μπορείς να καθαρίσεις και το καπάκι της λεκάνης και την ίδια τη λεκάνη, με λίγες σταγόνες υγρού πιάτων. Ενίσχυσε το απλό υγρό πιάτων με μερικές σταγόνες από το αντισηπτικό Υπεροξείδιο Υδρογόνου και άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ στη λεκάνη. Αν έχεις λεκέδες που επιμένουν στο μπάνιο, βάλε υγρό πιάτων, μισή κούπα λευκό ξύδι, 2 κούπες νερό και μια γενναία δόση υγρό.

1695631678286-192523355-dishsoap2.png

DIY: Το οικολογικό καθαριστικό που απομακρύνει τα άλατα και θα κάνει το μπάνιο να λάμψει