Η επίτευξη των στόχων σου ξεκινά πρώτα από το σπίτι σου: Δες πώς

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η επίτευξη των στόχων σου ξεκινά πρώτα από το σπίτι σου: Δες πώς

Τα τελετουργικά (manifestation) για να γίνουν οι σκέψεις σου πραγματικότητα έχουν γίνει viral αλλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο χώρος που κάνεις αυτές τις τεχνικές;

Πλέον είναι πολύ διαδεδομένες στα social media διάφορες τεχνικές ή «τελετουργικά» (manifestations) τα οποία αν τα ακολουθήσεις μπορείς να επιτύχεις τους στόχους σου ή να κάνεις γενικά οποιαδήποτε σκέψη σου πραγματικότητα. Συνήθως αυτές τα «τελετουργικά» μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, ωστόσο υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι σου;

Ο χώρος που ζεις παίζει σύμφωνα με τους ειδικούς καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των ονείρων σου. Είτε ζεις σε έναν μικροσκοπικό δωμάτιο είτε στο σπίτι των ονείρων σου, το περιβάλλον σου μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι συγκεντρωμένος/η, ήρεμος/η και θετικός/η – κάτι που είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων σου.

Η εμπειρογνώμονας τoυ manifestation, Haley Hoffman Smith και οι συμβουλές της είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το επίπεδο του χώρου διαβίωσής σου, ώστε να υποστηρίζει τον ιδανικό τρόπο ζωής και την καλύτερη εκδοχή σου.

jared-rice-NTyBbu66_SI-unsplash.jpg

1. Ξεκίνησε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση

Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης για αυτό που ήδη έχεις είναι ένα τεράστιο μέρος του «νόμου της έλξης/ manifest» και αν δυσκολεύεσαι με το πού να ξεκινήσεις, κάνε το με τη στέγη πάνω από το κεφάλι σου. Ακόμα κι αν δεν ζεις στο σπίτι των ονείρων σου (ακόμα!), εστίασε στα πράγματα που αγαπάς στον τρέχοντα χώρο και εξέφρασε την εκτίμησή σου για αυτά. Είτε κοιτάζεις απλά τον χώρο σου και κάνεις νοητές σημειώσεις είτε γράφεις τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο, η ευγνωμοσύνη για το σπίτι σου θα σε βοηθήσει να παραμείνεις θετικός/η και ανανεωμένος/η.

Η Hoffman Smith, για παράδειγμα, μετακόμισε στο διαμέρισμα των ονείρων της στη Νέα Υόρκη πριν από μερικά χρόνια, αλλά πριν από αυτό, ζούσε σε ένα λιτό σπίτι στο Κολοράντο. «Εστίασα τόσο πολύ σε αυτό που εκτιμούσα σε αυτό το σπίτι και στο γεγονός ότι είχα ένα σπίτι και μια μπροστινή πόρτα και ότι παρείχε ασφάλεια και άνεση», είπε ο Χόφμαν Σμιθ.

Το να εστιάσεις στα θετικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντός σου θα σε βοηθήσει να παραμείνετε σε μια κατάσταση ικανοποίησης και γαλήνης, κάτι που θα σε κάνει μαγνήτη για οτιδήποτε επιθυμείς.

2. Διευκρίνισε ποιο είναι το όραμά σου και έχε το σε «κοντινή θέα»

Οι «πίνακες όρασης» είναι μια πρακτική του manifestation. Ενώ μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις κάτι που να περιγράφει αυτό που θες είτε ως φόντο τηλεφώνου ή ταπετσαρία φορητού υπολογιστή, μπορείς να τοποθετήσεις στρατηγικά και διάφορα κάδρα ή επιγραφές στο σπίτι σου που να σε ωθούν στο να ποετύχεις αυτό που θες. Σκεψου για παράδειγμα ένα μαγνητάκι στο ψυγείο σου που να γράφει ένα σημαντικό ρητό για σένα ή την εικόνα μιας χώρας που θες να ταξιδέψεις ή αντίστοιχα μια κούπα. Σκοπός είναι να βλέπεις τον «στόχο» σου συνέχεια μέσα από αυτά τα ερεθίσματα.

3. Μεγιστοποίησε τον χώρο σου και διατήρησέ τον καθαρό

Ένα καθαρό σπίτι χωρίς ακαταστασία μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος/η καθώς εργάζεσαι προς την επίτευξη των στόχων σου. Ακόμα κι αν ο τρέχων χώρος που μένεις δεν είναι και τόσο ιδανικός για σένα, η διατήρησή του και οτ να τον έχεις τακτοποιημένο θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τον τρόπο ζωής των ονείρων σου.

Ωστόσο, εάν υπάρχει ένα δωμάτιο στο σπίτι σου που αισθάνεσαι «μπουκωμένο» ακόμα και μετά τον καθαρισμό, η Hoffman Smith συνιστά να αναδιατάξεις τα έπιπλα. «Αν πρόκειται να ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου ή εάν η ενέργειά σου είναι απλώς στάσιμη, η αλλαγή ορισμένων πραγμάτων μπορεί πραγματικά να βοηθήσει» είπε. Και μπορείς να συνεχίσεις την αναδιάταξη έως ότου ο χώρος σου να είναι ο σωστός για σένα.

4. Γέμισε το σπίτι σου με πράγματα που αγαπάς

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σου περιλαμβάνει αντικείμενα που αντανακλούν τις επιθυμίες και τα πάθη σου. Η προσθήκη στοιχείων που ομορφαίνουν τον χώρο σου, όπως είναι τα λουλούδια στο τραπέζι της κουζίνας σου ή η τέχνη που σε εμπνέει, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη διάθεσή σου και να σε κάνει να νιώσεις ότι ζεις ήδη την ιδανική ζωή σου.

Άναψε αυτό το μυρωδάτο κερί που σου αρέσει ή να κρέμασε αυτά τα φωτάκια αν σε κάνει ευτυχισμένο/η. Στο τέλος της ημέρας, η διαδικασία του manifestation έχει να κάνει με τη διατήρηση των κραδασμών σου σε υψηλά επίπεδα, οπότε φρόντισε να έχεις διάφορα αντικείμενα στον χώρο σου που σου φέρνουν χαρά, όσο μικρά κι αν είναι.

5. Ρύθμισε το σπίτι σου για τις πρωινές και βραδινές σου ρουτίνες

«Το να προσελκύσεις αυτό που επιθυμείς εξαρτάται και από τις ρουτίνες που κάνουμε, όπως ο διαλογισμός, η ευγνωμοσύνη και το ημερολόγιο» λέει η Hoffman Smith «και το να έχεις έναν χώρο για να κάνεις το καθένα απ' αυτά στο σπίτι σου μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει κάποιο απ' αυτά μια τελετουργία που συνηθίζεις και ανυπομονείς γι' αυτήν».

Όπως και αν θέλεις να είναι οι πρωινές και βραδινές σου ρουτίνες, δημιούργησε έναν ειδικό χώρο που να τις υποστηρίζει. Αν σου αρέσει για παράδειγμα, να ξεκινάς κάθε μέρα γράφοντας στο ημερολόγιό σου, ενώ πίνεις τον πρωινό καφέ σου, τοποθέτησε το ημερολόγιο και ένα στυλό κοντά στο βραστήρα και τις κούπες του καφέ σου. Αν θες να κάνεις διαλογισμό κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, στόλισε την κρεβατοκάμαρά σου με απαλό φωτισμό και ένα μαξιλάρι διαλογισμού.

6. Προετοίμασε τον χώρο σου για τον ιδανικό τρόπο ζωής σου

Ακόμα κι αν δεν νιώθεις ότι ζεις ακόμα τη ζωή των ονείρων σου, μπορείς να προετοιμάσεις τον χώρο σου, ώστε αυτά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Αρέσει στον μελλοντικό σου εαυτό να διοργανώνει δείπνα; Ομόρφυνε την τραπεζαρία σου, τακτοποίησε την κουζίνα σου και συγκέντρωσε μερικές συνταγές που θα ήθελες να ετοιμάσεις για τους φίλους ή την οικογένειά σου. Έχει ο μελλοντικός σου εαυτός μια συνεπή πρακτική διαλογισμού; Δημιούργησε μια ζεστή γωνιά διαλογισμού με ένα μαξιλάρι δαπέδου και ένα μικρό τραπέζι με κεριά ή ένα διαχύτη αιθέριων ελαίων. Δημιουργώντας χώρο για τους στόχους σου, μπορείς να προετοιμαστείς για όλη την αφθονία που αναμφίβολα βρίσκεται ήδη στο δρόμο σου.