5 χρώματα που θα φέρουν αέρα αισιοδοξίας στην κρεβατοκάμαρά σου

5 χρώματα που θα φέρουν αέρα αισιοδοξίας στην κρεβατοκάμαρά σου

Οι ωραιότερες χρωματικές επιλογές για τον χώρο σου σύμφωνα με τους ειδικούς.

Είναι γνωστό ότι το χρώμα επηρεάζει αρκετά το πώς νιώθουμε. Ορισμένες αποχρώσεις τείνουν να συνδέονται με συγκεκριμένα συναισθήματα, επομένως είναι απολύτως λογικό τα χρώματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διάθεσή μας.

Ιδανικά όλες θα θέλαμε ο χώρος μας να αποπνέει ηρεμία, χαλάρωση και θετικά vibes είναι όμως τόσο απλό να επιτευχθεί αυτό μόνο με την επιλογή ενός χρώματος; Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς τα κατάλληλα χρώματα αρκούν για να αλλάξει η διάθεσή σου και το πώς νιώθεις μέσα στο σπίτι σου.

Γιατί το χρώμα έχει αντίκτυπο στη διάθεσή μας

Για τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων η εύρεση του χρώματος που θα κάνει τον πελάτη χαρούμενο είναι το κλειδί για να δημιουργήσουν τα πιο «αισιόδοξα» και χαλαρωτικά υπνοδωμάτια.

Η διακοσμήτρια Victoria Sass μίλησε στο homesandgardens.com και εξήγησε ότι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός χαρούμενου χώρου είναι να βρεις τα χρώματα που σου δίνουν χαρά.

Η ίδια εξηγεί: «Βρίσκετε τη χαρά σε ένα ενεργητικό περιβάλλον ή η ευτυχία για εσάς είναι μια πιο ήρεμη κατοικία; Ρίξτε μια καλή ματιά στον καθρέφτη και να είστε ειλικρινείς με αυτό που βλέπετε. Ποτέ μην σχεδιάζετε για κανέναν άλλον, εκτός από εσάς και τους σημερινούς ενοίκους του σπιτιού σας. Το να σχεδιάζετε για άλλους ή τον επόμενο ιδιοκτήτη σπιτιού είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταλήξετε σε ένα δυστυχισμένο έδαφος».

5 χρώματα που θα φέρουν αέρα αισιοδοξίας στην κρεβατοκάμαρά σου

1) Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα υπέροχο χρώμα για κάθε δωμάτιο που δημιουργεί αίσθηση ηρεμίας και θετικότητας.

deco3.jpg

2) Απαλές γήινες αποχρώσεις

Για ένα cozy αποτέλεσμα που θα σε κάνει να νιώθεις χαρά και ηρεμία, οι απαλές ουδέτερες αποχρώσεις είναι η καλύτερη επιλογή.

deco4.jpg

Η Βάσω Λασκαράκη με μια έξυπνη προσθήκη έκανε τη διακόσμηση του σπιτιού της άκρως φθινοπωρινή

3) Κίτρινο

Η διακοσμήτρια Sara Story αναφέρει: «Το κίτρινο χρώμα είναι χαρούμενο και μου θυμίζει τον ήλιο. Oι αποχρώσεις ενός ηλιοβασιλέματος συνδέονται πάντα με την ευτυχία, τη γαλήνη και την ηρεμία».

deco6.jpg

4) Συμπληρωματικά έντονα χρώματα

Οι διακοσμητές προτείνουν τα έντονα, αισιόδοξα χρώματα και μοτίβα όπως το γαλάζιο, το φλοράλ και τα γεωμετρικά στυλ.

deco1.jpg

5) Ζεστά γήινα χρώματα

Οι ζεστές αποχρώσεις του απαλού κόκκινου, του καφέ και του ροζ είναι ό,τι πρέπει για να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

deco5.jpg

Πηγή κεντρικής: pexels.com