Οι αλλεργίες & 3 ακόμα πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν θες να κάνεις δώρο φυτό εσωτερικού χώρου

Οι αλλεργίες & 3 ακόμα πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν θες να κάνεις δώρο φυτό εσωτερικού χώρου

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις αν θες να κάνεις δώρο ένα φυτό εσωτερικού χώρου.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναβαθμιστεί ένας χώρος στο σπίτι σου και αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες εναλλακτικές να βάλεις λίγο χρώμα στο σαλόνι σου.

Αν αγαπάς τα φυτά και έχεις ήδη σκεφτεί να κάνεις δώρο ένα φυτό εσωτερικού χώρου σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο το επόμενο διάστημα, είναι σημαντικό να προσέξεις τα παρακάτω πράγματα, πριν προβείς σε κάποια αγορά.

Επίλεξε ένα φυτό που να είναι κατάλληλο για τον χώρο

Εάν θες να κάνεις δώρο ένα φυτό εσωτερικού χώρου σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό να λάβεις υπόψη τον χώρο για τον οποίο προορίζεται το δώρο σου. Εάν το σπίτι είναι μικρό, θα πρέπει να επιλέξεις ένα φυτό που να μην είναι πάρα πολύ μεγάλο, ώστε να διακοσμεί και να μη «μπουκώνει» τον χώρο. Επίσης, αν το σπίτι δεν είχε πάρα πολύ φυσικό φως, θα πρέπει να επιλέξεις ένα φυτό το οποίο δεν χρειάζεται πάρα πολύ φως.

flowerpots-2754775_1280.jpg

Πρόσεχε τις αλλεργίες

Για τους περισσότερους ανθρώπους τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που όχι απλώς δεν τους αρέσουν τα φυτά μέσα στο σπίτι, αλλά είναι και αλλεργικοί. Επομένως, πριν κάνεις ένα τέτοιο δώρο θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι το πρόσωπο για το οποίο προορίζεται το φυτό δεν έχει τέτοιου είδους αλλεργίες.

curtains-1854110_1280.jpg

Χάρισε το δώρο της γνώσης

Μαζί με το φυτό που θα επιλέξεις, μη ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στο δώρο σου και τις απαραίτητες πληροφορίες που το αφορούν, ώστε να μη μαραθεί επειδή η φίλη σου το πότισε πολύ ή επειδή το έβαλε σε πολύ σκιερό σημείο, ενώ το φυτό χρειαζόταν περισσότερο φως.

azalea-791914_1280.jpg

Μη ξεχνάς ποιος μένει στο σπίτι!

Σε περίπτωση που το αγαπημένο σου πρόσωπο δε μένει μόνο του είναι σημαντικό να ενημερωθείς για τυχόν αλλεργίες των ατόμων που ζουν μαζί του. Επίσης, σε περίπτωση που έχει κατοικίδιο είναι εξίσου σημαντικό να κάνεις μία έρευνα για τα pet-friendly φυτά.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pixabay