4 πράγματα που όλοι προσέχουν όταν μπαίνουν στην κουζίνα σου

4 πράγματα που όλοι προσέχουν όταν μπαίνουν στην κουζίνα σου

Αν θες να κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα σου αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Η κουζίνα είναι πραγματικά ένας πολύ σημαντικός χώρος του σπιτιού. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, επειδή είναι η δουλειά τους να δημιουργούν χώρους που εξισορροπούν την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είτε πρόκειται να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στην κουζίνα σου, ή ακόμα και μία ριζική ανανέωση της, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου τα παρακάτω στοιχεία, καθώς είναι αυτά που παρατηρούν πρώτα οι διακοσμητές εσωτερικού χώρου.

Φωτισμός

Ο φωτισμός επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πάντα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις των διακοσμητών στο southernliving.com. «Ο φωτισμός της κουζίνας δεν πρέπει να είναι “σκληρός”», λέει η Liz Williams, ιδρύτρια της ομώνυμης εταιρείας εσωτερικού σχεδιασμού στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Είναι σημαντικό επομένως να δώσεις ιδιαίτερη βάση στον φωτισμό που θα επιλέξεις, ειδικά αν δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν το ιδανικό φυσικό φως στην κουζίνα.

Ακαταστασία

Όλοι έχουμε πέσει θύματα της ακαταστασίας του πάγκου κάποια στιγμή. Είτε πρόκειται για μικρές συσκευές, είτε για σωρούς αλληλογραφίας, είτε και τα δύο και όχι μόνο, σχεδόν κάθε διακοσμητής αποκάλεσε αυτό το οπτικό εμπόδιο και υποσυνείδητο στρεσογόνο παράγοντα.

Οι μικρές συσκευές είναι συχνά ένα αναγκαίο κακό για τους πάγκους και αν αυτό ισχύει και για σένα, είναι σημαντικό να εξετάσεις προσεκτικά το χρώμα και το στυλ τους, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα ταιριάξουν όμορφα στην κουζίνα σου.

kitchen-327985_1280.jpg

Ντουλάπια

Τα ντουλάπια αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο κάθε κουζίνας, πράγμα που σημαίνει πως είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν την προσοχή όλων. Η Lauren Sullivan, ιδρύτρια του Well x Design στο Kingsport του Tennessee παρατηρεί πάντα όταν τα ντουλάπια της κουζίνας δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Αυτό σπαταλά πολύτιμο χώρο και τα καθιστά μαγνήτες σκόνης.

Οπότε αν ετοιμάζεσαι να κάνεις μία ουσιαστική αλλαγή και οι αποθηκευτικοί σου χώροι δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι, θα ήταν πολύ βοηθητικό να επενδύσεις στην επέκταση τους.

Προσωπικότητα

Ανεξάρτητα από το αν η κουζίνα σου είναι ωραία και γυαλιστερή ή έχει κάποιες φθορές, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι το καλύτερο να μείνει ένας λευκός και άψυχος καμβάς. Κάθε χώρος πρέπει να έχει το δικό του χαρακτήρα. Μπορείς να διακοσμήσεις τον χώρο ε έργα τέχνης, βιβλία μαγειρικής, ξεχωριστά μπολ με φρούτα και διακοσμητικές πετσέτες.