Αυτά είναι τα τέσσερα ιδανικά χρώματα για την κουζίνα σου αν είσαι έτοιμη να τη βάψεις

Αυτά είναι τα τέσσερα ιδανικά χρώματα για την κουζίνα σου αν είσαι έτοιμη να τη βάψεις

Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το μίνιμαλ και προτιμάς πάντα να βάζει χρώμα στη ζωή σου και στους χώρους του σπιτιού σου υπάρχει εναλλακτική λύση!

Τα χρώματα που επιλέγεις στην κουζίνα σου έχουν μεγαλύτερη σημασία από όσο φαντάζεσαι, αφού μπορούν σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσουν την ψυχολογία σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ιδανικό είναι να επιλέξεις ουδέτερες αποχρώσεις, με το λευκό και το γκρι να βρίσκονται, όπως φαίνεται στις πρώτες προτιμήσεις των διακοσμητών εσωτερικού χώρου. Το λευκό μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, ενώ το γκρι προσθέτει βάθος και συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο με τις ατσάλινες επιφάνειες και συσκευές της κουζίνας.

Κι αν θέλω οπωσδήποτε λίγο χρώμα στην κουζίνα μου;

Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το μίνιμαλ και προτιμάς πάντα να βάζει χρώμα στη ζωή σου και στους χώρους του σπιτιού σου υπάρχει εναλλακτική λύση!

Μπορείς να επιλέξεις το πράσινο ή το μπλε χρώμα. Το πράσινο φέρνει στον χώρο σου τη φύση. Ιδιαίτερα τα πράσινα χρώματα της ελιάς και του φασκόμηλου είναι ιδανικά για την επίτευξη μιας ήρεμης αισθητικής.

Το μπλε, από την άλλη πλευρά, είναι το χρώμα της χαλάρωσης, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ τις στιγμές που θες να απολαύσεις το μεσημεριανό σου μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά.

canteen-3918121_1280.jpg

Ποια χρώματα πρέπει να αποφύγεις όταν θες να βάψεις την κουζίνα σου

Φυσικά, στον κατάλληλο χώρο, κάθε χρώμα έχει τη δυνατότητα να μοιάζει φανταστικό, ωστόσο, κάποια χρώματα φαίνεται να είναι εντελώς ακατάλληλα για τον χώρο της κουζίνας. Συγκεκριμένα, το καλύτερο για σένα θα είναι να αποφύγεις τα πάρα πολύ έντονα χρώματα στον χώρο. Ιδιαίτερα το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι απαγορευτικά σε οποιαδήποτε απόχρωση, καθώς μπορούν να αλλάξουν εντελώς την αισθητική του χώρου και να δημιουργούν βαβούρα και ένταση.

Ακόμα, καλό θα είναι να αποφύγεις και τις πολύ σκούρες αποχρώσεις, καθώς μπορεί να κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μικρός και σκοτεινός. Την ίδια στιγμή, τα σκούρα χρώματα προσδίδουν μία αίσθηση θλίψης, η οποία σίγουρα δε θα βοηθήσει σε στιγμές που έχεις τις «μαύρες σου».

Στον προσωπικό σου χώρο είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις ένα μέρος της προσωπικότητας και αισθητικής σου, ωστόσο θα πρέπει αυτό να τεθεί σε μία ισορροπία και να μην αποφασίσεις να βάψεις κόκκινο τον τοίχο σου, απλώς και μόνο επειδή το κόκκινο είναι το αγαπημένο σου χρώμα.