Πριν αγοράσεις καναπέ δες 5 tips για να μη το μετανιώσεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πριν αγοράσεις καναπέ δες 5 tips για να μη το μετανιώσεις

Όλα όσα πρέπει να εξετάσεις πριν αγοράσεις καινούριο καναπέ.

Το να βρεις τον κατάλληλο καναπέ για το σπίτι δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία μιας και υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στην αγορά.

Ο καναπές είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο χρήσιμα έπιπλα τα οποία θα σε συντροφεύουν για αρκετά χρόνια γι' αυτό αξίζει να επενδύσεις σε items πολύ καλής ποιότητας. Θα στοιχίσει μεν λίγο παραπάνω αλλά σε βάθος χρόνου θα καταλάβεις πόσο σωστή επένδυση έκανες για τον χώρο σου.

Γιατί το γκαράζ είναι το πιο ασφαλές μέρος για τα καθαριστικά του σπιτιού

Πριν αγοράσεις καναπέ τσέκαρε αυτά τα 5 tips

1. Κάνε διαχρονικές χρωματικές επιλογές

Ένας λευκός καναπές, όσο όμορφος κι αν είναι, δεν θα σε βολέψει αφού θα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συχνό καθαρισμό. Μην αγοράσεις καναπέ σε έντονο χρώμα, μόνο και μόνο επειδή είναι trend, αλλά προσπάθησε να επιλέξεις κάποια ουδέτερη, διαχρονική απόχρωση (μαύρο, μπεζ, γκρι κ.ά.)

2. Εξέτασε καλά τις διαστάσεις

Μέτρησε καλά το σημείο όπου θα τοποθετήσεις τον καναπέ, για να βρεις τις ιδανικές διαστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα μέγεθος που δεν θα δείχνει υπερβολικά μεγάλο για τον χώρο αλλά ούτε και μικρό. Ένα σημείο που πρέπει να τσεκάρεις καλά είναι το ύψος του καναπέ.

3. Επέλεξε έναν καναπέ «value for money»

Δες πολλά, διαφορετικά σχέδια και μεγέθη πριν καταλήξεις στον καναπέ που θα αγοράσεις. Εξέτασε την σχέση ποιότητας-τιμής, σύμφωνα πάντα με το budget που διαθέτεις. Βρες το στυλ που σου αρέσει και αγόρασε έναν άνετο καναπέ στον οποίο θα θες να χαλαρώνεις για ώρες.

4. Πες ναι στον καναπέ με αποθηκευτικό χώρο

Αν δεν έχεις πολλά ντουλάπια ή ντουλάπες στο σπίτι, αξίζει να επενδύσεις σε έναν καναπέ με αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μπορείς άνετα να τοποθετήσεις, μαξιλάρια, ριχτάρια, σεντόνια ή ό,τι άλλο επιθυμείς.

5. Δώσε έμφαση στο στυλ

Ο καναπές είναι ένα έπιπλο που θα έχεις τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, οπότε φρόντισε να επιλέξεις μια ασφαλής τάση που θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com