Γιατί το γκαράζ είναι το πιο ασφαλές μέρος για τα καθαριστικά του σπιτιού

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γιατί το γκαράζ είναι το πιο ασφαλές μέρος για τα καθαριστικά του σπιτιού

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύεις τα καθαριστικά του σπιτιού σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο καθαρισμός του σπιτιού δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση, ειδικά εάν μιλάμε για ένα χώρο εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η κουζίνα, το μπάνιο και το σαλόνι είναι μόνο μερικά από τα δωμάτια που απαιτούν σχολαστική φροντίδα, καθώς λερώνονται διαρκώς και συσσωρεύουν διάφορα μικρόβια και βακτήρια.

Κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει ένα μεγάλο κουτί με εξειδικευμένα καθαριστικά προϊόντα, όπως καθαριστικό τζαμιών, υγρό πατώματος, απολυμαντικό σπρέι και σπρέι ενάντια στα άλατα.

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύεις τα καθαριστικά του σπιτιού σύμφωνα με τους ειδικούς

Η οργάνωση είναι το παν γι' αυτό καλό είναι να επενδύσεις σε ένα κομψό, αδιάβροχο καλάθι στο οποίο θα τοποθετήσεις όλα τα πανάκια, καθαριστικά είδη κ.ά. Αν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν πρόσβαση στα καθαριστικά καθώς μπορεί να κινδυνεύσουν αν έρθουν σε επαφή με ορισμένα προϊόντα.

Επιτοίχια ράφια, βοηθητικά κουτιά και βαλιτσάκια αποτελούν μερικές από τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης. Μια ξεχωριστή ντουλάπα κοντά στην κουζίνα ή το πλυντήριο θα λειτουργήσει ως βοηθητικός χώρος αποθήκευσης για μεγαλύτερα εργαλεία όπως ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες, λεκάνες και κουβάδες.

Τα άδεια βάζα και έξι ακόμα αντικείμενα στην κουζίνα που πρέπει να πετάξεις

Η Marilee Nelson, πιστοποιημένη βιολόγος- σύμβουλος περιβάλλοντος εξηγεί στο marthastewart.com ότι οι εξωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι, όπως το γκαράζ, είναι αναμφισβήτητα τα ασφαλέστερα μέρη για να φυλάς τα είδη καθαρισμού.

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως αρκετά προϊόντα που έχουμε στο σπίτι διοχετεύουν τοξικά συστατικά στον χώρο, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Όταν χρησιμοποιείς «σκληρά» καθαριστικά βεβαιώσου ότι ο χώρος αερίζεται καλά ανοίγοντας τα παράθυρα ή χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες. Απόφυγε να αποθηκεύεις τα καθαριστικά σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία ή υγρασία όπως το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com