Μια φωλιά πουλιών για ανθρώπους

Μια φωλιά πουλιών για ανθρώπους

Οι Ιάπωνες έκαναν πάλι το θαύμα τους και, μιας και δεν μπορούν (ακόμα) να πετάξουν σαν πουλιά, είπαν να ζήσουν σαν αυτά.

Βρίσκεται, φυσικά, στην Ιαπωνία -και πιο συγκεκριμένα στη Hiroshima- ονομάζεται «Bird's Nest House» και σκοπός του είναι να φτάσει στον ουρανό. Είναι κατασκευασμένο από την αρχιτεκτονική φίρμα Kimihiko Okada, και αν δεν είναι αυτό το σπίτι που ανεβάζει τον πήχη της σύγχρονης διαβίωσης στα ύψη (κυριολεκτικά), τότε δεν ξέρουμε πιο μπορεί να είναι.

Το Bird's Nest House σχεδιάστηκε βάσει μιας σειράς από πλατφόρμες οι οποίες έχουν ως κεντρικό άξονα μια ανοιχτή εσωτερική αυλή και από τα παράθυρά του μπορείς να δεις μέχρι την θάλασσα, χωρίς κανένα άλλο κτίριο να εμποδίζει την θέα- όλες οι πλευρές του άλλωστε αποτελούνται από γυάλινους τοίχους.

Ανεβαίνοντας προς τον κύριο όροφο μέσω των σπιράλ διαδρόμων, ολόκληρο το σπίτι γίνεται μια μοναδική εμπειρία φωτός και εικόνων, η οποία καταλήγει σε ένα ξέφωτο: Την εκπληκτική ταράτσα και το «κατάστρωμα» του τελευταίου ορόφου με τη θέα που σου κόβει την ανάσα.