Το σπίτι που βγήκε από το Star Wars

Το σπίτι που βγήκε από το Star Wars

Δεν έχει καμία σχέση με την επική περιπέτεια του διαστήματος, θα μπορούσε όμως κάλλιστα να είναι η προσωπική κατοικία του Darth Vader.

Μπορεί η ιαπωνική αρχιτεκτονική φίρμα Studio SKLIM που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή αυτού του εντυπωσιακού σπιτιού να μην είχε καν το Star Wars στο μυαλό της όταν το σχεδίαζε, εμείς όμως όταν το πρωτοείδαμε σκεφτήκαμε αμέσως τα AT-AT Walkers (τα τεράστια ρομπότ με τα μακριά πόδια από τον στρατό της Αυτοκρατορίας) και αμέσως μετά το πόσο ιδανικό θα ήταν για σπίτι του σκοτεινού Darth Vader. Με την διαφορά, όμως, πως το εσωτερικό του είναι γεμάτο φως.

Χωρίς αμφιβολία, το κυρίως έκθεμα του ιδιαίτερου αυτού σπιτιού εκτός από την ούτως ή άλλως μοναδική μορφή του, είναι το μεγάλο αμβλυμμένο παράθυρο στο κέντρο του πρώτου ορόφου, το οποίο είναι «χωμένο» μέσα στο κτίριο και η επιχρυσωμένη στρώση του αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου φωτίζοντας εκπληκτικά το τριγύρω τοπίο.

Στο εσωτερικό, το σπίτι είναι γεμάτο φως και σύγχρονες πινελιές, οι οποίες αντηχούν την εξωτερική του εικόνα. Μια εσωτερική αυλή φέρνει μέσα στο σπίτι το στοιχείο της φύσης χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείς από τη ζεστασιά και την άνεσή του, ενώ στην οροφή, μια ταράτσα προσφέρει απεριόριστη θέα στα φώτα της πόλης και τον μακρινό ορίζοντα.