«Υγιεινά καθαρά ρούχα, χαρούμενα παιδιά!»

«Υγιεινά καθαρά ρούχα, χαρούμενα παιδιά!»

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θυμάμαι έντονα από την παιδική μου ηλικία, ήταν η στιγμή που επέστρεφα από την παιδική χαρά σχεδόν κατάμαυρη και καταϊδρωμένη από το έντονο παιχνίδι με τους φίλους μου τα καλοκαίρια. Τότε που δεν υπήρχε άγχος να κοιμηθώ νωρίς αφού την επόμενη μέρα δεν είχα σχολείο. Γι’ αυτό άλλωστε οι γονείς μου με άφηναν μέχρι το πρώτο σκοτάδι να παίζω ανέμελα. Βέβαια το γεγονός ότι η παιδική χαρά βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου και οι γονείς μου με είχαν ανά πάσα ώρα και στιγμή στο οπτικό τους πεδίο, σίγουρα βοηθούσε την κατάσταση.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν να βγάλω τα ρούχα μου, να τα βάλω στο καλάθι των άπλυτων και να κάνω μπάνιο. Μετά γάλα και φυσικά μετά τρελές ξάπλες στο κρεβάτι των γονιών μου μέχρι να με πάρει ο ύπνος.

ypnosss

Μέχρι σήμερα θυμάμαι την υπέροχη μυρωδιά των σεντονιών. Των φρεσκοπλυμένων και σιδερωμένων σεντονιών… Η μαμά μου έχει κάνει πολλά καλά στη ζωή της. Θεωρώ ότι με μεγάλωσε με τον πιο υπέροχο και δημοκρατικό τρόπο, με απίστευτη φροντίδα, χάδια και στοργή. Όμως αυτό που πήρα από εκείνη, είναι η έγνοια της καθαριότητας.

Μεγαλώνοντας και αφού έγινα μαμά, κατάλαβα αυτή την μανία που είχε πάντα να είναι όλα καθαρά μέσα στο σπίτι. Καθαρό πάτωμα, καθαρά τζάμια, καθαρή κουζίνα, αστραφτερό μπάνιο και φυσικά, πεντακάθαρα και μοσχομυρωδάτα ρούχα.

Τα καθαρά μου ρούχα, μου δημιουργούσαν μία αίσθηση ασφάλειας αφού στο υποσυνείδητό μου ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μαμά μου. Με τη μυρωδιά της. Έτσι, όταν έγινα και εγώ μαμά, ήθελα να προσφέρω αυτή τη χαρά και την ασφάλεια στα δικά μου παιδιά. Ήθελα να μπαίνουν στο σπίτι και να μυρίζει ωραία. Όλα! Τα σεντόνια τους στο κρεβατάκι τους, τα ρουχαλάκια τους στο σχολείο, οι πυτζαμούλες τους λίγο πριν κοιμηθούν.

koimiuoyn

Το κεφάλαιο «Καθαρά Ρούχα», είναι τεράστιο στη ζωή μου. Γι’ αυτό και το βάζω πολύ ψηλά στην κλίμακα της «Οικογενειακής ζωής». Γιατί πιστεύω στην εξίσωση: Υγιεινά καθαρά ρούχα, χαρούμενα παιδιά!».

Τελευταία δοκίμασα τα νέα απορρυπαντικά Klinex. Το κριτήριο ήταν ξεκάθαρο: Αφαίρεση λεκέδων και απομάκρυνση βακτηρίων! Βέβαια το γεγονός ότι η Klinex έχει εντυπωθεί στο μυαλό μου ως η νούμερο 1 μάρκα σε καθαριστικά, σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του. Δεν περιέχουν χλώριο και τα δοκίμασα άφοβα και στα χρωματιστά. Το αποτέλεσμα; Τα ρούχα μας είναι υγιεινά καθαρά!

Δοκίμασα και τη σκόνη αλλά και το υγρό απορρυπαντικό. Όμως προτίμησα το υγρό! Και στις δύο μορφές του η Klinex υπάρχει σε δύο υπέροχα αρώματα: Τη μπλε συσκευασία με το κλασικό άρωμα και την πράσινη Fresh Clean που μυρίζει… καθαριότητα!

Αν κι εσύ πιστεύεις στο moto «Υγιεινά καθαρά ρούχα, χαρούμενα παιδιά!», δεν έχεις παρά να τα δοκιμάσεις! You will thank me later!

xxx