Το μυστικό για να κάνεις τις μπανάνες σου να κρατήσουν βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το μυστικό για να κάνεις τις μπανάνες σου να κρατήσουν βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας

Και είναι πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι

Οι μπανάνες είναι ένα από τα φρούτα που μπορείς να βρεις στο οπωροπωλείο και του supermarket χειμώνα καλοκαίρι, και είναι και από τα πιο υγιεινά φρούτα. Με πλήθος θρεπτικών συστατικών που βοηθούν τον οργανισμό σου, είναι το φρούτο που μπορείς να επιλέξεις για το πρωινό smoothie σου, για να φας απλά σαν δεκατιανό ή για το απογευματινό σου γεύμα.

Είναι πλούσια σε κάλιο –αν γυμνάζεσαι και παθαίνεις κράμπες ξέρεις πόσο βοηθάει- και είναι πράγματι πολύ γευστική. Το καλύτερο; Μπορεί να σε βοηθήσει μετά από hangover και αυτό είναι μια πληροφορία που στοιχηματίζαμε πως δεν γνώριζες.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα αν τις αφήσεις για κάποιες μέρες στο ψυγείο ή στη φρουτιέρα αρχίζουν και μαυρίζουν. Φυσικά και τρώγονται ακόμη και αν είναι τόσο ώριμες, όμως σίγουρα δεν τις προτιμά κανένας έτσι. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να διατηρηθούν περισσότερο και να μη χαλάσουν μέσα σε λίγες ημέρες;

Το μυστικό βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Μεμβράνη σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου (αν δεν έχεις ευκαιρία να πάρεις), πάρε ένα κομμάτι και τύλιξε το τσαμπί με τις μπανάνες. Θα δεις πως την επόμενη φορά δεν θα χαλάσουν τόσο γρήγορα.