10 προβλήματα καθαρισμού τα οποία θα λύσεις μόνο με μαγειρική σόδα

10 προβλήματα καθαρισμού τα οποία θα λύσεις μόνο με μαγειρική σόδα

Όλα όσα μπορείς να κάνεις με αυτό το υπέροχο συστατικό.

Εκτός από απαραίτητο συστατικό σε πολλές αγαπημένες συνταγές, η μαγειρική σόδα φαίνεται πως έχει πολλές ακόμη χρήσεις. Αποτελεί το μυστικό υλικό που θα σε βοηθήσει να φρεσκάρεις και να καθαρίσεις αμέτρητα σημεία στο σπίτι σου.

Συγκεκριμένα λειτουργεί ως εξαιρετικά αποτελεσματικό (αλλά απαλό) καθαριστικό, φυσικό αποσμητικό και λύση σε κάθε είδους λεκκέ. Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά όλα όσα μπορείς να κάνεις μόνο με λίγη μαγειρική σόδα.

1) Αφαίρεσε τους λεκέδες από τα πλαστικά δοχεία τροφίμων

Τα απομεινάρια έχουν έναν τρόπο να αφήσουν το σημάδι τους. Για να φρεσκάρεις τα δοχεία σου, σκουπισέ τα με ένα καθαρό σφουγγάρι πασπαλισμένο με μαγειρική σόδα.

2) Λειτουργεί ως αποσμητικό ψυγείου

Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει όλες τις ισχυρές οσμές του ψυγείου σου ώστε να μην παραμείνουν ή να αλλοιώσουν τη γεύση των γειτονικών τροφίμων.

3) Καθαρά φρούτα και λαχανικά

Ανέμειξε λίγη σόδα με νερό για να αφαιρέσεις τη βρώμικη επίστρωση που βρίσκεται σε διάφορα προϊόντα από το σούπερ μάρκετ.

4) Τρίψε τις επιφάνειες κουζίνας

Κάθε βρώμικο σημείο στην κουζίνα σου μπορεί να καθαριστεί με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας. Ρίξε λίγη μέσα σε ζεστό νερό για να καθαρίσεις τους πάγκους, τους νεροχύτες, το φούρνο και διάφορα μαγειρικά σκεύη.

5) Αφαίρεσε τα λίπη από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες

Ακόμη και τα πιο ισχυρά λίπη θα φύγουν με λίγη σόδα, ένα σφουγγάρι και καλό τρίψιμο. Ανέμειξε ζεστό νερό με μαγειρική σόδα, ρίξε το μείγμα στα σκεύη και άφησέ τα να μουλιάσουν. Στη συνέχεια τρίψε πολύ καλά.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις πέντε ακόμη έξυπνες χρήσεις του μαγικού αυτού συστατικού.

Δες επίσης: Πότε πραγματικά είναι η σωστή στιγμή για να αλλάζεις το μαξιλάρι που κοιμάσαι

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com