Διακοπές σε ξενοδοχείο: Είναι καθαρή η τουαλέτα; - Το tip για να σιγουρευτείς

Νατάσσα Σχοινά
Διακοπές σε ξενοδοχείο: Είναι καθαρή η τουαλέτα; - Το tip για να σιγουρευτείς

Αγχώνεσαι και είναι λογικό, αλλά υπάρχει λύση!

Με τούτα και μ’ εκείνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι προ των πυλών. Παραδοσιακά, αυτές οι τρεις μέρες ενδείκνυται για τις πρώτες διακοπές του καλοκαιριού και ο κόσμος κάθε χρόνο το επιλέγει για να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και να περάσει καλά.

Με την πανδημία, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Έχεις να σκέφτεσαι πολλά στο μυαλό σου. Η καθαριότητα είναι το άλφα και το ωμέγα. Δε γίνεται και διαφορετικά, άλλωστε.



Το θέμα της καθαριότητας...

Προσωπικά, προτιμώ να έχω καθαρίσει και δύο και τρεις φορές κάτι απλά για να είμαι σίγουρη, παρά να ρισκάρω. Τι γίνεται, λοιπόν, αν έχεις κανονίσει διακοπές;

diakopes apolimansi

Τα φυτά που αν τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου, διώχνουν μακριά τα κουνούπια

Εκ των πραγμάτων θα κλείσεις σε ένα ξενοδοχείο. Σίγουρα εκείνο θα έχει αναλάβει από τη δική του πλευρά το κομμάτι της καθαριότητας και της απολύμανσης βάση των μέτρων, όμως, εσύ θες να κάνεις το κάτι παραπάνω για να είσαι σίγουρη.

Δες και μερικά φυσικά καθαριστικά για το σπίτι σου:




Τι γίνεται με το μπάνιο;

Το μπάνιο, για παράδειγμα, είναι ένας χώρος που εκ των πραγμάτων συγκεντρώνει μικρόβια. Όχι μόνο σχετικά με τον COVID-19, αλλά και γενικά.

Ναι, ξέρω. Σε πιάνει μία ανησυχία, γι’ αυτό και υπάρχει μία πολύ απλή συμβουλή που μπορείς να ακολουθήσεις:

Προμηθεύσου από την αγορά το δικό σου απολυμαντικό -που να μη φθείρει τα έπιπλα ή γενικά τον χώρο- σε μορφή spray ή ειδικά μαντηλάκια. Με αυτά πέρασε όλες τις επιφάνειες που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις.

Φυσική συνταγή: Γυάλισε τα παλιά έπιπλα του σπιτιού σου με 3 υλικά

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και να έχεις τις αμφιβολίες σου, θα ανακουφιστείς.