5 πράγματα που έχεις στην τσάντα σου (και στην ουσία δε χρειάζεσαι)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 πράγματα που έχεις στην τσάντα σου (και στην ουσία δε χρειάζεσαι)

Ας είμαστε ειλικρινείς, η τσάντα σου δεν έχει μόνο τα απαραίτητα μέσα.

Έβλεπες Harry Potter; Θυμάσαι εκείνο το ξόρκι της Ερμιόνης που σε ένα τόσο δα τσαντάκι είχε μέσα μέχρι και σκηνή κατασκήνωσης; Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τις τσάντες μας, οι οποίες πλέον μόνο τα απαραίτητα δεν έχουν μέσα.

Όχι δεν χωράει σκηνή για camping, αλλά σίγουρα έχεις βάλει πολλά πράγματα τα οποία δεν χρειάζεσαι ή έχουν μαζευτεί με τον καιρό, γιατί απλά βαριέσαι να την καθαρίσεις. Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν ξόδεψε πέντε λεπτά από τον χρόνο σου και καθάρισε την τσάντα σου από αυτά τα 5 πράγματα που ενδεχομένως έχεις κι εσύ (αν είναι λιγότερα ακόμη καλύτερα).

Αποδείξεις πάντα υπάρχουν στην τσάντα σου

Είτε πρόκειται για έξοδα της εταιρείας είτε για επιστροφές ρούχων, οι αποδείξεις συσσωρεύονται και είναι σημαντικό να διατηρούνται οργανωμένες για πιο εύκολη πρόσβαση. Εάν η εταιρεία σου επιτρέπει εικονικά έξοδα, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σου για να βγάλεις μια φωτογραφία κάθε απόδειξης, ώστε να μην χρειαστεί να κρατήσεις το αντίγραφο. Εάν όχι, αγόρασε ένα μικρό σακουλάκι για να τις κρατάς οργανωμένες μέχρι να χρειαστεί να τις δώσεις.

Περιτυλίγματα τσίχλας ή άλλες συσκευασίες

Περιτυλίγματα τσίχλας, χαρτί από μπάρα δημητριακών ή κάποιο άλλο σνακ ή ακόμη και καρτελάκια ρούχων πάντα έχουν μια θέση στην τσάντα σου. Κάτι το γεγονός πως δεν βρήκες κοντά σου κάδο απορριμμάτων, κάτι το ότι ξέχασες να τα πετάξεις όταν γύρισες σπίτι, μαζεύτηκαν πολλά. Μήπως είναι ευκαιρία να αδειάσεις την τσάντα σου;



Προϊόντα μακιγιάζ

Το πρωί δεν πρόλαβες να βαφτείς πριν φύγεις από τη δουλειά και πήρες κάποια πράγματα μαζί; Καλά έκανες. Όμως είτε βρίσκονται στην τσάντα σου γι’ αυτόν τον λόγο, είτε για να κάνεις ένα ρετούς αν συνεχίσεις για φαγητό και ποτό μετά τη δουλειά καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου 2-3 απαραίτητα προϊόντα και όχι όλο το νεσεσέρ σου.

Επίσης από το να είναι σκόρπια μέσα στην τσάντα σου (και να φλερτάρεις με τον κίνδυνο του να σπάσει ή να ανοίξει κάτι, καλό θα ήταν να τα βάλεις σε ένα σακουλάκι με zipper.

Η Marie Kondo μάς δείχνει τον τρόπο να τακτοποιήσουμε την τσάντα μας σε 5 λεπτά

Επαγγελματικές κάρτες

Οι επαγγελματικές κάρτες μπορεί να μην είναι τόσο συνηθισμένες το 2021, αλλά μπορούν να εξακολουθούν να αποτελούν κρίσιμο μέρος της δικτύωσης. Εάν σου δώσει κάποιος μια επαγγελματική κάρτα, τράβηξε τη μια φωτογραφία ή δημιουργήστε μια νέα επαφή στο τηλέφωνό σου για να αποθηκεύσεις τις πληροφορίες. Αυτό όχι μόνο θα ελευθερώσει χώρο στο πορτοφόλι σου, αλλά θα διευκολύνει επίσης την πρόσβαση στις πληροφορίες όταν τις χρειάζεσαι.

Προϊόντα περιόδου

Μπορεί να είναι τρομακτικό να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις ένα ταμπόν ή μία σερβιέτα όταν το χρειάζεσαι και αυτός ο φόβος μπορεί να οδηγήσει σε γέμισμα της τσάντας σου με τέτοιου είδους πράγματα. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Πάρε ένα μικρό τσαντάκι που να χωράει στην τσάντα σου, γέμισε το με τα προϊόντα που χρειάζεσαι και ανάλογα με το τι θα χρησιμοποιήσεις κάνε του refill το βράδυ.

Επιστροφή στην πόλη! Η tote bag θα αποθηκεύσει με στυλ όλα όσα χρειάζεσαι καθημερινά

Βρες μέσα στη μέρα σου (κατά προτίμηση μόλις επιστρέψεις σπίτι) 2 με 3 λεπτάκια για να αδειάσεις την τσάντα σου και να τακτοποιήσεις τα πράγματα που έχει μέσα και χρειάζεσαι. Ένας μπελάς λιγότερος από το να ψάχνεις για κάτι μέσα στο χάος και να μην το βρίσκεις.