5 έξυπνες ιδέες για να χαρίσεις χρηστικότητα στα άδεια βαζάκια με κερί

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 έξυπνες ιδέες για να χαρίσεις χρηστικότητα στα άδεια βαζάκια με κερί

Διπλό καλό: ανακύκλωση και χρηστικότητα στο maximum!

Τα κεριά είναι η αδυναμία μου! Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα αρωματικό κερί που κάνει τον χώρο μου να μοσχομυρίζει φρεσκάδα. Το στενάχωρο σε αυτή την περίπτωση είναι πως καθώς καίγονται εύκολα, τελειώνουν γρήγορα με αποτέλεσμα να σου μένουν άδεια βαζάκια από εδώ κι από εκεί.

Και μπορεί τα βαζάκια από μαρμελάδα ή μέλι να πλένονται και ν' ανακυκλώνονται εύκολα, όμως τα βαζάκια από κερί πώς τα μεταποιείς; Είναι κρίμα να τα πετάξεις, αλλά το να συλλέγεις από την άλλη τόσα άδεια γυάλινα βάζα φαίνεται άχρηστο. Επειδή όμως είμαστε υπέρμαχοι της οικολογίας, δεν πετάμε τίποτα, αντίθετα προσπαθούμε να τα μεταποιήσουμε και να τους δώσουμε νέα χρηστικότητα.

3 τρόποι να αφαιρέσεις τα υπολείμματα κεριού από το γυάλινο κηροπήγιο

Πώς να τα καθαρίσεις

Το μυστικό για να καθαρίσεις τα γυάλινα βάζα με κερί είναι να τα καταψύξεις για τουλάχιστον μερικές ώρες. Όλα αυτά τα υπολείμματα κεριού θα στερεοποιηθούν και θα σκληρύνουν, ώστε να μπορείς να το αφαιρέσεις χωρίς να θρυμματιστεί. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι σπας το κερί για να το αφαιρέσεις από το βάζο και το πλένεις πολύ καλά. Μόλις έχεις ένα όμορφο βάζο έτοιμο για να του δώσεις νέα ζωή, δοκίμασε αυτά τα εύχρηστα hacks για να τους δώσεις χρηστικότητα.

1. Βάλε μερικά λουλούδια

Εάν έχεις ένα μεγαλύτερο βάζο κεριού, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το επαναχρησιμοποιήσεις είναι να το μετατρέψεις σε βάζο. Απλά γέμισέ το με νερό και κόψε τα αγαπημένα σου λουλούδια, στο μέγεθος του βάζου.

2. Οργανώσου

Χρησιμοποίησε τα μεγαλύτερα βάζα για να αποθηκεύεις τα πινέλα από το μακιγιάζ σου και τα μικρότερα για να τοποθετείς αξεσουάρ όπως καρφίτσες, δαχτυλίδια κ.α.

3. Χρησιμοποίησέ το ως κασπό

Τα βάζα με κεριά είναι το τέλειο μέγεθος για τα παχύφυτά σου. Διασκόρπισε ένα στρώμα από μικρές πέτρες στο κάτω μέρος για να αποστραγγίζουν, πρόσθεσε λίγο χώμα και τοποθέτησε το παχύφυτο της αρεσκείας σου. Οι μικροσκοπικές γλάστρες σου θα προσθέσουν ακριβώς το σωστό στοιχείο πρασίνου στο περβάζι του παραθύρου σου.

4. Κάντα αξεσουάρ για το γραφείο σου

Τελειοποίησε τον χώρο σου με μια σειρά από άδεια βάζα που έχεις μετατρέψει σε αξεσουάρ γραφείου. Χρησιμοποίησε μεγαλύτερα δοχεία για να κρατήσεις ψηλότερα αντικείμενα όπως στυλό, μολύβια και ψαλίδια και μικρότερα για να αποθηκεύσετε γόμες και συνδετήρες.

5. Φτιάξε ένα νέο κερί (γιατί όχι;)

Ίσως η καλύτερη χρήση για ένα παλιό κερί; Να το αναγεννήσεις κάνοντας το καλύτερο DIY. Μπορείς να αγοράσεις φυτίλια και κερί με βάση τη σόγια κάτι που θα βρεις στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας. Λιώσε το κερί στα μικροκύματα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και μόλις υγροποιηθεί κόλλησε το φυτίλι στον πάτο του δοχείου και ρίξε σιγά σιγά το κερί στο βάζο. Τοποθέτησε το κερί στο ψυγείο για 10 λεπτά για να στερεοποιηθεί ....και το voila!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δες πώς τα αρωματικά κεριά μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση

Πώς βγαίνει ο λεκές από κερί από τα ρούχα;