Ο φυσικός τρόπος ανακούφισης από το τσίμπημα των κουνουπιών

Πατούλια Κατερίνα
Ο φυσικός τρόπος ανακούφισης από το τσίμπημα των κουνουπιών

Αχ εκείνο το ενοχλητικό κουνούπι. Να πώς θα το απομακρύνεις. 

Έφτασαν οι διακοπές! Η αγαπημένη εποχή για όλους. Ετοίμασες ρούχα, μαγιό, βαλίτσα και ξέχασες να πάρεις το εντομοαπωθητικό για τα κουνούπια από το φαρμακείο και ειδικό προϊόν για μετά το τσίμπημα.

Τι θα κάνουμε;

Θα βάλουμε εντομοαπωθητικά για να αποτρέψουμε την έλευσή τους στο σπίτι μας και θα βάλουμε ταυτόχρονα μία ασπίδα απέναντι στα τσιμπήματα, ειδικά τις ώρες που κοιμόμαστε και δεν μπορούμε καθόλου να ελέγξουμε τη συμπεριφορά τους.

Μπορεί όμως και πάλι να σηκωθούμε το πρωί και να καταλήξουμε με πολλά μικρά τσιμπήματα σε όποια περιοχή έχει τελικά καταφέρει να επιτεθεί το κουνούπι, ειδικά αν σε βρίσκουμε να κάνεις διακοπές στο χωριό.

Τι μπορείς να κάνεις τώρα, όμως, που το «κακό» έχει γίνει και θες να ανακουφιστείς από τη δυσφορία;

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για το πώς να κινηθείς σε μία ανάλογη περίπτωση.

Μπορείς να εκμεταλλευτείς τα προϊόντα της φύσης και να επιλέξεις μέλι ή βρώμη είτε στην αυτούσια μορφή τους είτε μέσα σε ειδικές κρέμες και λοσιόν που υπάρχουν στην αγορά και προσφέρουν καταπραϋντική δράση. Αν πάλι βρίσκεσαι κάπου που μόνο με προϊόντα της φύσης θα παλέψεις τη φαγούρα, ιδού μερικές ιδέες.

Φυσικές λύσεις για το τσίμπημα

Το μέλι έχει αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές αλλά και να αποτρέψει μολύνσεις.

Η βρώμη αποτελεί ιδανική επιλογή για καταπραΰνει τσιμπήματα εντόμων αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι ένα συστατικό γνωστό για τη χαλαρωτική του δράση.

Το τσάι είναι άλλο ένα πράγμα που βοηθάει πολύ στη μείωση των φλεγμονών, εξ ου και χρησιμοποιείται μέχρι και για πρησμένα μάτια.

Οι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στον βασιλικό έχουν την ικανότητα να ανακουφίζουν από τη φαγούρα, οπότε μία λοσιόν που τα περιέχει μόνο καλό θα κάνει στην πληγείσα περιοχή.