Το ψωμί, η ντομάτα +5 ακόμη τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Το ψωμί, η ντομάτα +5 ακόμη τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Μπορεί να νομίζεις ότι έτσι τα διατηρείς φρέσκα για περισσότερο καιρό ωστόσο το ψυγείο δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης.

Το ψυγείο είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις όλων των εποχών και απαραίτητη οικιακή συσκευή σε κάθε σπίτι. Αποτελεί το πιο ασφαλές και βολικό μέρος για την αποθήκευση των αγαπημένων μας τροφίμων και ταυτόχρονα διατηρεί παγωμένα τα ποτά και τα αναψυκτικά μας.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουν να βάζουν στο ψυγείο τους σχεδόν τα πάντα από γαλακτοκομικά προϊόντα μέχρι ψωμί και τάπερ με φαγητό. Αυτό που αγνοούμε είναι ότι ορισμένα τρόφιμα στην πραγματικότητα χαλάνε (και δεν συντηρούνται) όταν διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να φυλάς στο ψυγείο

1) Βασιλικός

Για να διατηρήσεις τον βασιλικό σου φρέσκο απόφυγε να τον βάζεις στο ψυγείο. Αντίθετα άφησέ τον στον πάγκο, με τους μίσχους του βυθισμένους σε ένα φλιτζάνι ή βάζο με νερό.

2) Καφές

Η ανοιχτή συσκευασία καφέ που βάζεις στο ψυγείο χαλάει τη γεύση του καφέ. Οι φρέσκοι κόκκοι τείνουν να απορροφούν τις μυρωδιές άλλων τροφών που βρίσκονται στο ψυγείο, γι' αυτό καλό θα ήταν να τον φυλάς σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

3) Μέλι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη, το μέλι, ένα φυσικό συντηρητικό, που δεν χρειάζεται ψύξη. Όταν ψύχεται, το μέλι σκληραίνει και κρυσταλλώνει, χάνοντας την απαλή του υφή. Προτίμησε να το τοποθετείς στο τραπέζι της κουζίνας ή σε κάποιο ντουλάπι.

Γάλα, μαγιονέζα και όλες οι τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στην κατάψυξη

4) Καυτερή σως

Για να αποφύγεις την αλλοίωση της γεύσης της, αποθήκευσε τις καυτερές σάλτσες στο ντουλάπι και όχι στο ψυγείο.

5) Σκόρδο

Οι βολβοί του σκόρδου είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη μούχλας. Για καλύτερη γεύση αποθήκευσέ το φρέσκο σε σκοτεινό, καλά αεριζόμενο σημείο.

6) Πατάτα

Οι ψυχρές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τους αμυλούχους σύνθετους υδατάνθρακες που βρίσκονται στις ωμές πατάτες, δίνοντάς τους μια γλυκιά γεύση και μια ακατέργαστη αίσθηση στο στόμα όταν μαγειρεύονται. Για καλύτερη γεύση και υφή, αποθήκευσε τις ωμές πατάτες σε καλά αεριζόμενο καλάθι ή συρτάρι, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

7) Ντομάτα

Οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου σταματούν τη διαδικασία ωρίμανσης και αλλάζουν τη γεύση. Αποθηκεύστε τις φρέσκες ντομάτες στον πάγκο, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως

Πηγή κεντρικής: pexels.com