Αν βάζεις το ψωμί στην κατάψυξη ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς

Αν βάζεις το ψωμί στην κατάψυξη ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς

Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης σύμφωνα με τους ειδικούς.

Tο ψωμί είναι ένα από τα τρόφιμα που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα και συνοδεύει επιτυχώς τα γεύματά μας. Στην αγορά θα βρεις πολλά, διαφορετικά είδη ψωμιού από Γαλλική μπαγκέτα, ψωμί ολικής άλεσης ή ψωμί του τοστ.

Αυτό που οφείλεις να προσέξεις ιδιαίτερα είναι η αποθήκευσή του αν δεν θες να χαλάσει γρήγορα και να πεταχτεί. Αρκετές από εμάς συνηθίζουν να το αποθηκεύουν στην κατάψυξη για να το ξεπαγώσουν αργότερα όταν χρειαστεί. Οι ειδικοί σε θέματα τροφίμων μίλησαν στο marthastewart.com και μοιράστηκαν μερικά tips που αξίζει να αντιγράψεις.

Ο ζωμός, το ελαιόλαδο και 4 ακόμη μυστικά για την τέλεια μακαρονάδα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του ψωμιού

Στην ψωμιέρα

«Εάν σκοπεύεις να καταναλώσεις το ψωμί άμεσα, μπορείς να το αποθηκεύσεις άφοβα στον πάγκο σου», τονίζει η Margarethe A. Cooper, επίκουρη καθηγήτρια για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Για να συντηρήσεις το ψωμί όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα, αξίζει να επενδύσεις σε μια μεταλλική ψωμιέρα. Τοποθέτησε μέσα μια πατάτα ή ένα μήλο κομμένα στα δύο για να απομακρύνουν την υγρασία.

Το σπιτικό ψωμί δεν περιέχει τα συντηρητικά που το βοηθούν να μην αλλοιωθεί, σε αντίθεση με τα περισσότερα ψωμιά που αγοράζονται στο κατάστημα.

Στο ψυγείο

Αν τοποθετήσεις το ψωμί στο ψυγείο, προτίμησε τα επάνω ράφια για να συντηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην το βάλεις μέσα σε πλαστική σακούλα αφού επιτρέπει στην υγρασία να εισχωρήσει και να το αλλοιώσει.

Στην κατάψυξη

Αν ωστόσο θέλεις να καταναλώσεις το ψωμί μετά από αρκετές ημέρες ή αν η κουζίνα σου είναι ζεστή και υγρή, αξίζει να το καταψύξεις για να αποτρέψεις την ανάπτυξη μούχλας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πολύ χαμηλή θερμοκρασία χαλά τη σύσταση του ψωμιού με αποτέλεσμα να γίνεται σκληρό και μπαγιάτικο. Εάν το τυλίξεις σφιχτά σε πλαστική σακούλα και το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, όταν αποψυχθεί θα είναι σαν φρέσκο. Το ψωμί μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com