Οι σημειώσεις, τα παλιά στυλό +6 ακόμη items που πιάνουν άσκοπα χώρο στο σπίτι

Οι σημειώσεις, τα παλιά στυλό +6 ακόμη items που πιάνουν άσκοπα χώρο στο σπίτι

Όλα όσα πρέπει να απομακρύνεις από το σπίτι σου τη νέα χρονιά αν θες να δείχνει καθαρό και περιποιημένο. 

Κακά τα ψέματα, όλες μας έχουμε αντικείμενα στο σπίτι που πραγματικά δεν χρειαζόμαστε και θα έπρεπε να έχουμε πετάξει στα σκουπίδια εδώ και πολύ καιρό. Ο πρώτος μήνας του νέου έτους είναι αναμφίβολα η καταλληλότερη στιγμή για να καθαρίσεις, να συμμαζέψεις και να απομακρύνεις ό,τι δεν έχει πια θέση στον χώρο σου.

Η εκκαθάριση των δωματίων μας από παλιά, χαλασμένα και «άχρηστα» αντικείμενα είναι αναγκαία όχι μόνο για την εικόνα του σπιτιού αλλά και για να νιώσουμε εμείς καλύτερα. Η διαλογή των items που χρησιμοποιούμε και εκείνων που πρέπει να αποχωριστούμε μας γεμίζει θετικά συναισθήματα και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη ψυχολογία μας.

Το απόλυτο challenge

Κάθε μέρα του μήνα προσπάθησε να πετάς και από ένα αντικείμενο που αντιστοιχεί στον αριθμό της τρέχουσας ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη μέρα του μήνα πετάς ένα πράγμα, την δεύτερη δύο, κ.ο.κ.

1673358272198-990805839-katharisma1.jpg

Τι να απομακρύνεις από το σπίτι σου φέτος

1) Ληγμένα καλλυντικά

Είναι πολύ σημαντικό να πετάμε τα ληγμένα καλλυντικά ώστε να αποφύγουμε τυχόν δερματικούς ερεθισμούς. Φρόντισε να εντοπίσεις τα αντηλιακά, τις κρέμες και τα προϊόντα μακιγιάζ που έχουν λήξει για να τα απομακρύνεις άμεσα και να εξοικονομήσεις χώρο.

2) Σπασμένα στυλό

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις στον χώρο σου στυλό με τα οποία δεν μπορείς να γράψεις.

3) Ληγμένα φάρμακα

Η νέα χρονιά αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να εμπλουτίσεις το φαρμακείο του σπιτιού, να δεις τι δεν χρειάζεσαι και τι πρέπει να πετάξεις.

4) Ρούχα που δεν φοράς πια

Όλες μας έχουμε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που δεν μας ταιριάζουν πια ή που απλά βαρεθήκαμε να φοράμε. Μια πολύ καλή λύση είναι να τα δωρίσεις σε φίλες ή σε άτομα που έχουν ανάγκη.

5) Βιβλία που έχεις διαβάσει

Τα βιβλία καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στη βιβλιοθήκη και το σπίτι. Δοκίμασε να ανταλλάζεις με φίλους αυτά που έχεις διαβάσει και ζήτησε να σου δώσουν κάποια από τα δικά τους. Εναλλακτικά μπορείς απλά να πετάξεις τα παλιά βιβλία σου για να δημιουργήσεις χώρο.

Το κουτί από πατατάκια είναι το μυστικό για να μαζέψεις τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε χρόνο Dt

7) Μονά σκουλαρίκια

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες έχουμε χάσει πολλά από τα αγαπημένα μας σκουλαρίκια, αφήνοντας μισό το σετ. Πέταξε όλα τα μονά σκουλαρίκια που έχεις στο boudoir σου και επένδυσε σε καινούρια κοσμήματα.

8) Παλιά CDs and DVDs

Βιντεοπαιχνίδια, CDs και DVDs που δεν βλέπεις πια καλό θα ήταν να πεταχτούν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com