Τα χαλιά + 4 ακόμη τρόποι να ζεστάνεις το σπίτι χωρίς να ανάψεις καλοριφέρ

Τα χαλιά + 4 ακόμη τρόποι να ζεστάνεις το σπίτι χωρίς να ανάψεις καλοριφέρ

Οι καλύτερες ιδέες για να κάνεις ζεστό και cozy τον χώρο σου.

Με τους λογαριασμούς ρεύματος να ανεβαίνουν στα ύψη και το κρύο να γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό, οι περισσότερες από εμάς αναζητούν τρόπους για να διατηρηθούν ζεστές μέσα στο σπίτι.

Τα ζεστά ρούχα ήταν ανέκαθεν η πιο εύκολη λύση ωστόσο δεν αρκεί πάντα, ειδικά αν μένεις σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικών με αρκετή υγρασία. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές, εύκολες λύσεις που θα ζεστάνουν το σπίτι χωρίς να επιβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου.

5 τρόποι για να κάνεις πιο ζεστό το σπίτι σου

1) Επένδυσε σε χαλιά

Τα χαλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις χρώμα, στυλ και cozy vibes στον χώρο σου. Κάνουν αυτομάτως το σπίτι πιο ζεστό και λειτουργούν ως μόνωση, εμποδίζοντας τη θερμότητα να γλιστρήσει στο πάτωμα.

2) Άλλαξε την κατεύθυνση του ανεμιστήρα οροφής

Εάν αντιστρέψεις την κατεύθυνση του ανεμιστήρα οροφής από αριστερόστροφα σε δεξιόστροφα, θα τραβήξει τον ψυχρό αέρα προς τα πάνω, ο οποίος στη συνέχεια θα αναγκάσει τον θερμότερο αέρα να επιστρέψει στο δωμάτιο.

Οι σημειώσεις, τα παλιά στυλό +6 ακόμη items που πιάνουν άσκοπα χώρο στο σπίτι

3) Ζέστανε το κρεβάτι σου

Επένδυσε σε βαμβακερά σεντόνια ή σετ από κασμίρ. Για ακόμα περισσότερη ζεστασιά, αγόρασε μια ηλεκτρική κουβέρτα ή ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα. Θα κρατούν ζεστό το κρεβάτι σου όλο το χειμώνα, ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες.

4) Εκμεταλλεύσου τον ήλιο

Τις ηλιόλουστες ημέρες άνοιξε τις κουρτίνες για να μπει το φυσικό φως και να ζεστάνει τον χώρο. Όταν ο ήλιος δύει, κλείσε τις ξανά για να κρατήσεις αυτή τη ζεστασιά μέσα στο σπίτι. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να αγοράσεις κουρτίνες συσκότισης, οι οποίες δεν επιτρέπουν στο κρύο να εισχωρήσει.

5) Βάλε ξανά τον φούρνο στην καθημερινότητά σου

Κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι φυσικό να λαχταράς ζεστά, νόστιμα γεύματα, επομένως είναι πιθανό να χρησιμοποιείς τον φούρνο σου πιο συχνά. Όταν τελειώσεις το μαγείρεμα, σβήσε το φούρνο αλλά μην αφήσεις αυτή τη θερμότητα να πάει χαμένη. Άνοιξε την πόρτα του φούρνου για να αφήσεις αυτή τη θερμότητα που απομένει να ζεστάνει την κουζίνα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com