Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Η σάλτσα σόγιας + 5 μυστικά για να μαρινάρεις το κρέας

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Η σάλτσα σόγιας + 5 μυστικά για να μαρινάρεις το κρέας

Τα tips που θα απογειώσουν τη γεύση των κρεάτων που θα ψήσεις και θα απολαύσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Λίγα μόνο 24ωρα έμειναν για τη φετινή Τσικνοπέμπτη και στις 16 Φεβρουαρίου εκατομμύρια Έλληνες θα «τσικνίσουν» καταναλώνοντας κάθε είδους κρέας. Mπριζόλες, πανσέτες, σουβλάκια, μπιφτέκια, κοτόπουλο και κεμπάπ είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που έχουν την τιμητική τους και αν αναρωτιέσαι πώς θα απογειώσεις την γεύση τους, είμαστε εδώ για εσένα.

Η μαρινάδα είναι βασικό βήμα αν θες να ψήσεις στο σπίτι και να απολαύσεις ζουμερό και γευστικό κρέας. Με τα σωστά υλικά θα κάνεις το φαγητό πικάντικο και αρωματικό, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δεν χρειάζεσαι μεγάλο budget παρά μόνο μερικά απλά συστατικά, υπάρχουν όμως μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις.

5 tips για την τέλεια μαρινάδα

1) Τα βασικά συστατικά κάθε μαρινάδας: λάδι, αλάτι, σάλτσα σόγιας, ζάχαρη/μέλι

Το αλάτι είναι το must-have υλικό της μαρινάδας, γι' αυτό χρησιμοποίησέ το άφοβα. Φροντίζει ώστε η υγρασία από τη μαρινάδα να απορροφάται καλά σε όλα τα μέρη του κρέατος. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται όσμωση: το αλάτι βγάζει τους χυμούς του κρέατος και ενισχύει τη γεύση.

2) Χρησιμοποίησε πολλά βότανα και μπαχαρικά

Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του αλατιού στη μαρινάδα, τόσο περισσότερα βότανα και μπαχαρικά χρειάζεσαι για να γίνει νόστιμο το κρέας.

3) Κάνε τρύπες στο κρέας με ένα πιρούνι

Πάρε ένα πιρούνι και τρύπησε καλά το κρέας πριν το μαρινάρεις ώστε να απορροφήσει καλύτερα τη σάλτσα.

kreas9.jpg

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Σόδα ή λεμόνι; Πώς θα καθαρίσεις εύκολα την ψησταριά

4) Άφησε το κρέας για ώρες στη μαρινάδα

Το κρέας πρέπει να καλυφθεί ομοιόμορφα με τη μαρινάδα και να μείνει έτσι για αρκετές ώρες πριν ψηθεί. Ρίξε το κρέας και τη μαρινάδα σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει, ανακάτεψε καλά και τοποθέτησέ το στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα το ψήσεις.

5) Μην χρησιμοποιείς ποτέ την ίδια μαρινάδα δύο φορές

Η μαρινάδα αναμιγνύεται με τα υγρά ωμού κρέατος, επομένως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις ποτέ περισσότερες από μία φορές.

Πηγή κεντρικής: pexels.com